dünya'nın en pahalı, en lüks yahut envaiçeşit malzemelerden mütevellit tatlısı olsun, yine de hiçbiri bunun yerini tutmuyor. bu en iyisi demiyorum fakat yeri çok ayrı diyorum. nasıl ki tütün ürünleri içerisinde belki en sıradanı sigaradır fakat hiçbir şey onun yerini tutmaz; bu hamur kızartması namussuz da öyle bir şey.
Yemekten keyif aldığım tek şerbetli tatlı ya.
Ufak olanları çok hoş..
Ufak olanları çok hoş..
(bkz: fakir baklavası)
çok severim..
Üzerine toz antep fıstığı, bir de yanına sade dondurma, bir de su of gel keyfim gel.
boğaz yakacak gibi şekerli olmazsa ben de severim ama zararlı olduğundan ayda yılda bir yiyoruz. Dışının çıtır çıtır içinin yumuşak olması has özelliğidir.
Çok boş beleş bir tatlı gibi geliyor bana.
Nam-ı diğer; kerhane tatlısı. Ben pek aramam, yemem. Size afiyet olsun arkadaşlar.
Bir oturuşta bir kilo yenir.
Canım çekti. Uffff.
Baklavanın yanında güzel gider.
aylık kazancımın 5 bin dolardan fazla olması nedeniyle yiyemediğim tatlı. özledim valla açık ve net.
Tulumba tatlısı, şerbetli tatlılar dünyasının vazgeçilmezlerinden biridir. Hamuru sıkma torbasıyla şekillendirilip kızgın yağda kızartılır, ardından şerbetle buluşturularak tatlandırılır. Çıtır dış yüzeyi ve içinin yumuşak dokusuyla adeta tatlı krizlerinin kurtarıcısıdır. Sıcakken yendiğinde bir başka güzel olur!
Serbetli tatlilarin en asil duygusudur.
Tek sevmeyeni olarak gruptan ayrıldım.
Tulumba almaya diye çıktım kadayıf alıp geldim allah sizi kahretmesin.
bunun seyyarda at nalı şeklinde satılanı varya hani halka tatlısı diyorlar, genelde kalabalık meydan yerlerinde satılır, onu seviyorum işte. bazen denk geldikçe alırım yerim. evet..
Tazeyse dur durak bilmeden yiyebileceğim tatlı.
güncel Önemli Başlıklar