bugün
dünün iyileri

dinlerin geldiği günden beri kan dökmesi

öncelikle ben o “dinsiz gavur lan bu” diye etiketledikleri tayfadanım. fakat işin aslına inince... asıl katil biziz, insan denen hayvan. o kadim doğası. güç hırsı, kabilecilik, “benimki doğru, seninki batsın” saplantısı... dinler çıkmadan önce de aynıydık. mağara adamı komşusunun başını taşla eziyordu.

dinler ortaya çıktığında bu eğilim bazen yeni bir bayrak buldu, kimi zaman insanları bir araya getirdi, kimi zaman da bazıları tarafından çatışmaları meşrulaştırmak için kullanıldı. aynı şey bugün ideolojiler, milliyetçilik, siyasi hareketler veya başka inanç sistemleri için de geçerli. aşırıcılar her dönemde vardı, dün din adına öldürüyorlardı, bugün ideoloji adına, yarın başka bir bok adına öldürebilirler.

tüm dinsizleri ahlaksız ilan etmek ne kadar saçmaysa, bütün inananları terörist gibi göstermek de o kadar aptalca. camiye giden, kiliseye giden ya da hiçbir yerde ibadet etmeyen insanların büyük çoğunluğu kimseye zarar vermeden hayatını sürdürüyor.

asıl mesele o azınlıktaki manyaklar; o küçük ama etkili radikal kesimde ortaya çıkıyor. onlar da her yerde var. dinin içinde de varlar, ideolojilerin içinde de, siyasetin içinde de. bu yüzden bana göre temel problem din ya da dinsizlikten çok, insanın o iğrenç güç ve üstünlük arzusunu kontrol edemeyen karanlık tarafıdır.

dinlerin geldiği günden beri kan dökmesi

öncelikle ben o “dinsiz gavur lan bu” diye etiketledikleri tayfadanım. fakat işin aslına inince... asıl katil biziz, insan denen hayvan. o kadim doğası. güç hırsı, kabilecilik, “benimki doğru, seninki batsın” saplantısı... dinler çıkmadan önce de aynıydık. mağara adamı komşusunun başını taşla eziyordu.

dinler ortaya çıktığında bu eğilim bazen yeni bir bayrak buldu, kimi zaman insanları bir araya getirdi, kimi zaman da bazıları tarafından çatışmaları meşrulaştırmak için kullanıldı. aynı şey bugün ideolojiler, milliyetçilik, siyasi hareketler veya başka inanç sistemleri için de geçerli. aşırıcılar her dönemde vardı, dün din adına öldürüyorlardı, bugün ideoloji adına, yarın başka bir bok adına öldürebilirler.

tüm dinsizleri ahlaksız ilan etmek ne kadar saçmaysa, bütün inananları terörist gibi göstermek de o kadar aptalca. camiye giden, kiliseye giden ya da hiçbir yerde ibadet etmeyen insanların büyük çoğunluğu kimseye zarar vermeden hayatını sürdürüyor.

asıl mesele o azınlıktaki manyaklar; o küçük ama etkili radikal kesimde ortaya çıkıyor. onlar da her yerde var. dinin içinde de varlar, ideolojilerin içinde de, siyasetin içinde de. bu yüzden bana göre temel problem din ya da dinsizlikten çok, insanın o iğrenç güç ve üstünlük arzusunu kontrol edemeyen karanlık tarafıdır.

nervio adlı yazarın dillere destan güzelliği

görsel

gocu

Sözlüğün adalet şövalyesi.

mantı abartılmış balon bir yemektir

o zar gibi hamurun içinde kıymanın patladığı an, yoğurtla tereyağının kutsal ittifakı, sumak serpilince patlayan lezzet... her kaşıkta sadece yemek değil, annenin emeği, mazinin tesellisi, çocukluğundan bir parça doluyor ağzına. bu memlekette her şey balon zaten: umut, aşk, gelecek... mantı hariç.

mantı gerçek, mantı samimi, mantı yalan söylemez. reis bile yese “mantı güzelmiş” der, ama yemez tabii, o da balon.

gocu

görsel
Bugün x de şu abiyi görünce aklıma gocu geldi. Çaylak galiba hala dimi çapkın sen bilirsindmdmd.

zall yüzünden gol yememiz

Hepimiz buradayız hani zall nerde? Havalandırıyor tabi.

gocu

Aslan abim. Tekinsiz bir tiptir, üzer.

milli maçı izlemeyen erkek

Milli maçı izlemeyen erkek te erkektir, izlemeyen kadın da kadındır. Böyle bir başlığı açan nedir, işte esas sıkıntı ondadır.

iremga ve mokv yi özlemek

Kirası borcu yoklarsa iyi yazarlardır.

avustralyalıların iri yarı olması

Ayı gibi adamlar. ikili mücadelede Adam eliyle dokunuyor bizimkiler yere düşüyor, Etkisiz kalıyor.

gol yiyince ay diyen erkek

Aslında bunlar milli maç da izlemez ama ilk defa izleyesi gelmiştir.

uysaljakoben

Gocu olduguna dair ciddi şüphelerim var djfj. tarzları benziyor zeki bi cocuk.

iremga ve mokv yi özlemek

Dönsün artık birader yazarlar.

muşlettin geldi topu aldı vurdu goooooolll

Hiç unutmam karaağaçsporun malkarasporla maçı vardı. Orta sahada santradan kaleci necmiyi avlamıştı. O maç sürekli anlatılır tahta kavede. 3-1 bitmişti. Gollerin ikisi muşlettin amca birini de malkarasporlu nihat kendi kalesine atmıştı.

başıboş köpek sorunu

Amk hala toplatmadılar şu itleri, ewed

ilk ev hapsi bilekliğim

Sebebi neydi ki? Gerçekten hangi davranışı çocuğa kazandırmak için bu oyuncağı ürettiniz?

14 haziran 2026 avustralya türkiye maçı

Çok sert, kalabalık ve kapalı savunma yapıyorlar. ilk golü yersek gol atmak baya zor olur bu adamlara. O yüzden yemeden bi tane iteleyebilmemiz lazım.

ilk ev hapsi bilekliğim

görsel

Yaran durum.

Swh..

karşı cinste hayran olunan özellik

Sohbet herhalde ya. Geyik muabbeti. Mizah anlayıṣı. Beraber aynı şarkıya coşabilmek ya da ağlayabilmek.

üstteki yazar hangi ünlüye benzer

Uysaljakoben Roberto Benigni olabilir.

karşı cinste hayran olunan özellik

Kafaya takmama, rahatlık. Bir de erkeklere kriz anlarında yüklenen bir mizah oluyor, onu da kıskanıyorum.

14 haziran 2026 avustralya türkiye maçı

inşallah Türkiye güzel bir galibiyetle başlar.

anın görüntüsü

görsel

muşlettin geldi topu aldı vurdu goooooolll

Sahanın dışında.

şirine hangi şirinle evlenirdi sorunsalı

Karton toplayan şirin ile evlenirdi.

uludağ sözlük burada zall nerede

Bi an kete ne ya futbolcu mu dedim içimden. Pardon sinirim bozuldu.

türk bayraklı tişört

Abi bünyeye çok iyi geldi ya.
Her yerde ay yıldız allahım harika.
Birkaç tişört alıp günlük hayatta da giymeli insan. Beğendim birkaç model alacağım.

avustralya 0 türkiye 7

Hayaller yedi gerçekte bizim çocuklar iki gol yedi kesinlikle şüphesiz sjsj.

ne cevap vereyim

Yahahah lise günlerime gittim iyi geldi şuan. Arkadaşım biriyle konuşmaya başladı. Onun için zor biraz bu. Dört yıl unutamadığı biri vardı ve artık şükür geçti toparladı. Şimdi böyle heyecanlı ve gergin. Bana yazmış ne cevap vereyim diye.

Yavrum ben piç etmekle meşhurumdur ilişkileri ama sen bilirsinsjzjssj.
© copyright 2005 - 2026