bugün

din uğruna yapılan savaş.
Yanlızca topla tüfekle değil,islam ilmini yayarak da yapılan savaştır.
crash de muhabbeti geçen bir tanımdır.
dükkanına gelen bir ıraklı müşterisiyle tartışan dükkan sahibi "git cihatını başka yerde yap" der ve kovar onu.eğer kapsamlı düşünürsek:
bazı islam ülkeleri hala bu tanımı kutsal sayar.ve olası bir america savaşında bu boruyu öttürmeyi düşünür.amerika nın ırak a saldırması ve iran-suriye gibi başka islami ülkelere gıcık olması bu borunun her an öttürülebileceği manasına gelir.ilgiyle beklenecek olan andır.tahmini sonuç cihat ın sonuç vermeyeceğidir.ve bundan sonra anlaşılacak ki arabistan dahil hiçbir ülkenin aslında bu tür değerleri çok ta önemsemiyor olmasıdır.devamlı gaza getirilişler bir siyasi taktik mi?yoksa harbiden bir birlik gösterisi bunu iyi idrak edip öyle davranmak gerekiyor.aslında unutulmaması gereken şey insanın özünde bencilliğin olması,bunun normal olması ve "herkesin dini kendine" gerçeğidir.hiç bir zaman gaza gelmemek gerekir,provakasyonlara izin verilmemelidir.ve en önemlisi:
hz. muhammed in karikatürlerinin çizildiği zamanlarda akıllı olmanın gereğidir.bu olaylarda en büyük provakatörün abd olduğu unutulmamalıdır.abd nin kurnaz bir taktiği vardır ve gaz hareketlerden her zaman karlı çıkacak ülkedir.bir daha unutmayalım ki din bir reklam değildir.insanın içinde olursa olan bir olgudur,bu hiçbir zaman şahsiyetlere alet ettirilmemelidir. (bkz: dinci ile dindar arasındaki farklar)
dini korumak uğruna yapılan savaş
bişi daha vardı hatırlamıorum o da dini yaymak için olan savaştı
kendi ülkesini, malını, dinini ve namusunu korumak, islam dinini yaymak için yapılan, bu uğurda ölenlerin şehit olduğu savaş türü.
islam dinini yaymak için yapılan savas ve bunun sonrasında gelen, islamiyet propagandası ve muslumanlastırma sureci
kur'an da 544 yerde geçmekte..

edit: 'ıyyy iğrenç' veren arkadaşı bilmek isterdim. kendisini koruma altına alıcamda. bilgi vermektemi iğrençlik oluyor ne..
alllaaahh allllaaahh nidalarıyla kopmaz bir bütün olan eylem.
allah(c.c) cihadın önemini, birçok alimin kur'an-ı kerim'de en tehditkar bulduğu tevbe suresi nin 24. ayetinde şöyle açıklıyor.

''de ki: eğer babalarınız, oğullarınız, kardeşleriniz, eşleriniz, hısım akrabanız, kazandığınız mallar, kesada uğramasından korktuğunuz ticaret, hoşladığınız meskenler size allah'tan, resulunden ve allah yolunda cihat etmekten daha sevgili ise, artık allah emrini getirinceye kadar bekleyin.allah fasıklar topluluğunu hidayete erdirmez.''
yukarıdaki ayette allah(c.c) bir insanın dünyada sahip olabileceği herşeyi sıralamış ve bütün bunların allah yolunda savaşmaktan daha efdal olmadığını vurgulamıştır.
''demokrasi getirmek''in dinsel versiyonu, birisinde demokrasi getireceğim diye, kan dökülür, diğerinde ''islam'ı yayacağım'' diye kan dökülür.
(bkz: msn de cihat etmek) *
dogrusu cihat olan sozcuktur. arapcasi cihad, turkcesi cihattir.

cihad: http://www.tdk.gov.tr/TR/...ED947CDE&Kelime=cihat

cihat: http://www.tdk.gov.tr/TR/...ED947CDE&Kelime=cihat

ayrica dogrudan tanimi, din ugruna yapilan sava$tir.
(#3899749)
soyadı şener olan eğlenceli matematik öğretmeni.
(bkz: hayatımız sınav)
öncelikle (bkz: cihad),
türkçe kurallarına göre son sessiz yumuşak olamaz, bundan dolayı doğrusu cihattır.

anlamı ise "din uğruna yapılan savaş" olarak yavan bir tabire sahiptir. oysa ki islamın temel taşlarından biri olan bu kavram bir kaç bölüm halinde incelenebilecek kadar geniştir.

ilk olarak insanın kendi ile yaptığı mücadeledir. yani manevi cihat, bütün müslümanların nefsi arzularını engellemek amacıyla nefis ve şeytanın gösterdiği yollara, hilelerine karşı mağlup olmamak için yürütülen bir savaştır. bu mücadelede her müslümanın amacı "cihat-ı ekber" e ulaşmak, yani en büyük cihatı yapmak olmalıdır.

her mümin, nefis ve şeytan ile bir ömür boyu mücadele etmelidir. işte bu maraton insanı halis bir kul olmaya görüren dikenli bir yoldur. acılar ve acılardan alınan tatlar vardır. adeta tavında dövülen, kızarmış bir demir gibi amacını adımlayan insan, faziletli ve kamil bir insan olmak için istikamet çizgisinden bir an olsun ayrılmamalıdır. manevi cihatla birlikte insan içindeki kirden, pastan, kötülükten ve nefse kölelikten kurtularak kendini yönetmeye başlayabilir. kulluk görevine hasıl olarak gerçek bir mümin, mağrur bir insan, ciddiyet sahibi bir birey ve insan olma sorumluluğunu yaşayabilecektir. manevi cihatın önemini peygamber şöyle dile getirmiştir;

"mücahit, nefsiyle cihat edendir." (tirmizi, "feza'iü'l cihad"2)

çalışmak, uğraşmak, çabalamak, gayret sarfetmek, mücadele etmek, savaşmak... bu kavramların hepsine farklı anlamlar yükleyen karmaşık bir kavramdır, cihat.

maddi boyutlarında ele aldığımızda ise yine çok boyutlu bir değerlendirme yapmak gerekecektir. öncelikle sonsuzluğa kadar giden bir süreçtir, öyleki "cihat kıyamete kadar devam edecek bir farzdır" (ebû davûd, el-cihad, 33) hadisi de mücadelenin hiçbir zaman bitmeyeceğinin anlaşılmasına yardımcı olmuştur. bizlere dayatılan ve kesinlikte cihat kavramında yeri olmayan haksız yere öldürmekse islamda kesin hükümlerle yasaklanmıştır. insan başka bir insanın cezasını kendisi belirleyemez, cihat anlayışında öfkeyle hareket ederek kan dökmenin yeri yoktur. nitekim,

"kim bir kimseyi bir kimseye veya yeryüzünde bir bozgunculuğa, karşılık olmadan öldürürse bütün insanları öldürmüş gibi olur." maide 32

ayeti insan öldürmenin sorumluluğunun ne denli büyük olduğunu göstermiştir. gerçek müslüman sabır sahibi olan, erdemli insandır. yapılanlara karşı herzaman akılcı bir çözüm yöntemi bulabilecek kadar zeki, öfkesine hakim olacak kadar kamil olandır, terör estirerek kanlı eylemlerde bulunmanın hiçbir zaman cihat anlayışının bir parçası olamayacağını birkez daha belirtmek istiyorum. ayrıca,

----
olması gereken ise bu hadisle anlaşılmaktadır,
"mümin yumuşaktır. o kadar ki; onu yumuşaklığından dolayı ahmak zannedersin. " hz. muhammet
----

"cihadın en üstünü, zalim sultana karşı doğruyu söylemektir." buyuruyor peygamber. yani cihat, zorlukları gözardı ederek zalimin zülmüne, zorbalığına karşı çıkmaktır. başka bir hadiste ise "hakkın dile getirilmesi gereken yerde susan, dilsiz şeytandır." buyuruyor. hakkı söylemek, ve hak kavramı günümüzden 1400 yıl önce bu sözlerle nitelik kazanıyor. hemde kadınların diri diri toprağa gömüldüğü bir kavimde.

cihat insanlığı zülümden kurtarmaktır ve kurtulmaktır. zalim sultan halkına karşı bir terör faliyetindeyse, cihatın devreye girmesi terörün durması içindir, öyleyse cihat terör değil bilhassa teröre baş kaldırmadır.

zalimlerin zülmettikleri insanları kurtarmaktır cihat.

cihat öldürmek değildir, hayat vermektir.

cihat insanlığın mutluluğu için çabalamak, bu yönde hareket etmektir.

cihattan vazgeçmek insanlığı zalimlerin eline bırakmak, pasifliğe geçmek, boyun eğmektir. yapılması gereken küçük bir çalışmada şudurki, cihatın anlamını tekrar kazandırmaktır. günümüzde yozlaştırılmış ve başka yönlere çekilmiş olan, adeta ölüm ve öldürmek kelimeleriyle yanyana anılan bu kavramın anlamını tekrar kazandırmakta bir cihattır.

son olarak cihat, mümin insanın hayatıdır. *
Kendilerine, "Ellerinizi savaştan çekin, namazı kılın, zekatı verin" denilenleri görmedin mi? Üzerlerine savaş yazılınca hemen içlerinden bir kısmı insanlardan, Allah'tan korkar gibi, hatta daha çok korkarlar ve "Rabbimiz! Niçin bize savaş yazdın? Ne olurdu bize azıcık bir müddet daha tanımış olsaydın da biraz daha yaşasaydık?" derler. Onlara de ki: "Dünya zevki ne de olsa azdır, ahiret, Allah'a karşı gelmekten sakınan için daha hayırlıdır ve size kıl kadar haksızlık edilmez." nisa77
padişahımızdan an be an ilan etmesi beklenmektedir.Padişahımız cok yaşa diyip yoluna ölmeye hazır olduğumuzu belirtmeliyiz.*
kelime anlamı mücadele etmek'tir.
yeri geldiği zaman aslanlar gibi savaşmak , yeri geldiğinde ise bir gönüle girmektir.
avrupa'da böyle bir olayın islamda olmadığını ve bunun islam karşıtlığı üzerinden rant elde etmeye çalışan ırkçıların senaryosu olduğunu savunan hümanist liberal ve solcu combosunu bir arada barındıran kelebekler vardır. neyseki avrupa'nın gerçekleri çatur çutur söyleyip halkını aydınlatan geert wilders gibi şövalyeleri de var.
insan öldürmek değil o insanı kazanmaktır. önce kendini kazanmak ile başlar.
Komik, sevimli, kel, sempatik bir arkadaş.
cihat;

en büyük cihat nefisle mücadeledir...
islamın bireysel ve siyasi mücadele anlayışıdır.

bireysel: insanın nefsinin kötü arzu ve isteklerine uymayarak ona karşı cihad eder.

siyasi ve toplumsal: iyiliği emredip kötülükten sakındırarak çalışmak , ilmen çalışmak ve Allah'ın ismini her coğrafyaya ulaştırmak ve sair bir çok boyutu olan bir anlayıştır.
ayrıca islami cihad hareketi her müslümanın davası olmalıdır. evvela kendini günahlardan koruyup, iyiliği emredip kötülüklerden sakındırmalıdır.
toplu halde dinden çıkmaktır.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar