bugün

-piyasada danino, minimix, hüptrik, içim yoğurt gibi türleri bulunan, yoğurdun içine meyve konularak hazırlanan, sadece çocukların değil, bazı büyüklerin de sevdiği sağlıklı tatlı (tamam kabul, evdeki ortadan aniden kaybolan meyveli yoğurtları aşıran bendim).
Bir nevi bebek maması..sadesi dururken tercih etmeyeceğim bulamaç.
böğürtlenli olanına bayıldığım yoğurt çeşidi.
(asit anlaşılan bugün yoğurt çeşitlerini inceliyoruz.)*
annemin hergece uykusuzluğumu gidermek için bilgisayarın başında otururken sütle beraber getirdiği yiyecek. sütaş marka olanı fiyat perforrmans açısından en iyi olanıdır; ayrıca içinde gerçek meyve parçacıkları vardır.
ufak tefek olmasina ragmen yiyene tokluk hissi veren yogurt.
Yoğurda kapitalist bir yaklaşım!Ürün farklılaştırmasına gidilerek üreticiye farklı şeyler yedirdiği hissi yaratılması.Yanlış bence!Eskiden annem evde aldığı sütten yoğurt yapardı.Yerdik ne güzel! Annem de artık sisteme adapte oldu.Eve gidince açıyorum dolabı:Sütaş yoğurt:(Herşey farklılaşıyor gibi.Ama ben neden herşeyin aynılaştığı hissine kapılıyorum acaba?
içine haribo katarak yensin diye özel hariboların yapıldığı mama..hiç anlamam 1 ytl'lik meyveli yoğurda niye 2 ytl'lik hariboyu boca edeyim?!
ecnebi memleketlerde yoğurdun default bulunan şeklidir.
en güzel atıştırmalıklardan biri olan yoğurt çeşidi.yalnız aşırıya kaçınca bi yerden sonra mide bulantısı yapıyor. *
her çeşidi birbirinden güzel olan yoğurtlar. hele birde meyve parçaları ağzınıza geldiği an of of! böğürtlenlisi, kayısılısı, şeftalilisi, ahududulusu, böğürtlenlisi falan mavcuttur bunların. tadından yemeye kıyamazsınız. *
Diyet yapanlar için en zor atlatılan öğün olan akşam yemeklerine alternatif yiyecek. (Çok yendiğinden dokunabilir, dikkat.)
bir öğün yemek niyetine kullanılabilendir.
sütaş'ın yaptıkları piyasada ne kadar gavur firması varsa hepsine 10 çeker dediğim yoğurt türü. hele sütaş'ın layt kayısı ve şeftali parçacıklı olan meyveli yoğurt ürünü günde 25 tane falan tüketilebilir.
bu ürün hakkında bir kavram kargaşası mevcuttur. meyveli yoğurt, hazır tatlı mıdır? yoksa yoğurt mudur?
bildiğimiz yoğurdun ekşi bir karakter taşıması bu kargaşaya meydan vermiş görünüyor..
önceleri çok sevmeme rağmen deviasyon ameliyatı olmama mütevellit kutu kutu yediğim, dolayısıyla artık kendisinden nefret ettiğim ürün.
bir oturuşta, neli olursa olsun hiç farketmez, net:500 gr lık koca bir kutuyu bitirebildiğim harika yiyecek.
tadından yenmeyen cinsteki yoğurtlar.
meyveli yogurtlar çok yapay gelsede tahıllı turleri guzeldir...
tatları iğrenç olan bulamaçlardır.
yoğurda şeker katıp yemek kadar güzeldir.
insana ferahlık veren, yararlı yiyecek.
ayrıca yoğurt türk'ler tarafından keşfedildi dolayısıyla doğu meyvelendirilme işlemi ise batı tarafından yapıldı. ortaya meyveli yoğurt çıktı. doğu ile batı'nın enfes sentezi.
çileklisi makbuldür.
yararlı filan değil, şeker yüküdür. gidin anne yoğurdu yiyin,asabımı bozmayın.
(bkz: danone)
içinde yapay aromalar olan , yoğurdun %1 i kadar bile yararı olmayan ama genede kiminin harika kiminin ilgisini çekmeyen üründür.
biz yararlı olmamasına rağmen ailecek severek yiyoruz.