bugün

Hahaha büyük ihtimalle senin kakanı halan yedi hoca öyle demiştir.
Benim halamda da var bu hastalık. Bende de var. Babamda da var. Neyse ben 5 yaşında falandım bir hoca, halamın çocuğu olması için küçük bir çocuğun kakasını getirmesini söylemiş. Halam da annemi zorla ikna etti. Daha doğrusu annem halamla başedemiyordu. Ben bebekken bile hoca hoca gezmiş halamın yanında mecburiyetten.

O kakayı gönderdikten sonra hep kabus gördüm. Ateşlendim ve halüsinasyonlar gördüm. Hala daha o hocanın bana kötü bir şey yaptığını düşünüyorum.

Halamın çocuğu da eniştem yüzünden olmuyormuş yıllar sonra ufak bir operasyon sonrası hamile kaldı. Olan benim ruh ve akıl sağlığıma oldu.

(bkz: swh)
Haberlerde bazı şiddet olaylarında üzerine basıla basıla adı söylenilen rahatsızlığım.

Bu konuyu doktorumla da konuştum. Dedi ki : " hapishanelere cinayetten girmiş insanların çoğu normal insanlar. O yüzden bu şekilde şeyler düşünmene gerek yok. Bipolarlar tehlikeli değildir."
psikolojik bir hastalık.
kayıp olan bir ocak demirini tam 3 ay evin her yerinde aradığımı biliyorum. Ankastre seti yeni almıştık ve ocağın üzerine koyulan demir kaybolmuş ben izmir'deyken. Geceleri bile kalkıp o demiri aradım. Takıntılı bir biçimde nasıl kaybolduğunu düşünüp durdum.
zormuş yav, allah yardım etsin.
iyimiş ayılıp bayılmıyorsan sorun yok bence.
Atak döneminde 5 saat boyunca evin içinde yürüdüğümü ve kalan sürede aynalara bakıp tüm gün saçlarımı yolduğumu hatırlıyorum. Saatlerce koşsanız da yorulmazsınız o dönemde; öyle bir enerji patlaması oluyor ki. Ve işin garip yanı yemekte yemiyordum; ağzıma iki lokma bir şey koyuyorsam oydu işte. Ben yine de iyiydim tabi de biri bir şey söylese de kendimi de camdan atsam diye düşünüyordum o sıra. Intihara aşırı meyilli oluyorsunuz bu hastalıkta. ilaç kullanımı çok önemli bu nedenle. Lütfen ilaçlarınızı bırakmayın ve düzenli için.
olur öyle.
sahip olduğum psikolojik hastalık. genetik bir hastalıktır, ilaçların hastayı toplumdan uzak tutmayı amaçladığını düşündüğüm için kullanmanın zararlı ve daha kötü hâle getirebileceğini düşünüyorum.
iki uçlu duygudurum bozukluğudur. Bipolar bozukluk, kişinin bir anda kendini çok iyi hissederken, bir süre sonra içine kapanık bir hale gelmesine neden olabilir. Bipolar bozukluk, kişinin manik depresyon tanımına da uyan ruh hallerine bürünmesine sebep olabilir. Bu nedenle hastalığa tanı konma aşamasında, psikologlar tarafından yapılacak değerlendirme büyük önem arz etmektedir.
Bipoların en belirgin özelliği kişinin ruh halinin uçlarda olmasıdır. Bipolar bozukluk en yüksek seviyedeyken kişi hiperaktif bir ruh haline bürünür ve kendini çok mutlu hisseder. Fakat depresyon haline büründüğünde ise dış dünyaya kendini kapatabilir ve hatta intihar eğilimi gösterebilir.
çok ciddi bir rahatsızlık olmasına rağmen,
ergenlerin kendilerine koydukları hastalık.
yıllardır ailesi tarafından ihmal edilen bir yakınımı intihara sürüklemiştir... tedavi uygulanmaması durumunda bu hastalarda zamanla paranoid kişilik bozukluğu, obsessif kompulsif kişilik bozukluğu ve ya şizofreni gibi rahatsızlıklar gelişebilir. ciddiye alınması şarttır. tedavi şarttır. bu rahatsızlıktan muzdarip insanlara büyük bir anlayış, şefkat ile yaklaşmak ve tedavi almaları konusunda destek olmak sevenlerinin görevidir. aksi takdirde, uzun vadede sonuçları çok ağır olabilir...
Bahar yaklaşırken 3.5 atmama neden olan hastalık. ilaçlarımı çok düzenli alıp resmen savaş hazırlığı yapıyorum. Pis bipolar Bu sene beni alt edemezsin umarım. inşallah olmaz. Bahar aylarından nefret edeceğim neredeyse bu pis hastalık yüzünden. Bir hareketlilik, bir şeyler. Görmeniz lazım.
iki uçlu duygu durum bozukluğudur. diğer bir adı manik depresif bozukluktur. adı üstünde manik ve depresif dönemler birbirini kovalar. arada hastanın normal olduğu dönemler de olabilir. şahsıma bipolar tip 2 tanısı konmuştur. yani tip 1 kadar ağır olmayan. hastaneye yatışların büyük kısmı tip 1'e sahipken ve iki uç arası çok keskinken, tip 2 nispeten hafiftir. ayrıca tip 2'de mani dönemi yerini daha az zararlı olan hipomaniye bırakmıştır. bunun yanında aslında bipolar olmayıp buna özenen ve kendi kendine tanı koymuş gibi her yerde reklam eden ile bu hastalığı küçümseyici aşağılayıcı tavırlarda bulunan bu iki kesimden hızla uzaklaşın, tüm iletişiminizi kesin.
Genetik mirasım. insanlara dedesinden ev, arsa falan kalır bana kalan şeye bakın.

Beyindeki kimyasal bir sorun bu. Beynimiz bile normal insanlarınkinden farklı anlayacağınız. ilaçları içerken öyle böyle idare edebiliyorsunuz da bıraktığınızda bir atak geliyor ki illaki geliyor. Her şey yeniden bomb.k oluyor.

Olan biten şeyler elimizde değil. O korkunç düşüncelerden kurtulamıyoruz.
Bizlerde her şeyi deniyoruz ama olmuyor. Dünya çok acımasız ve insanlar çok anlayışsız. Bizi eleştirmeyin. Bu hastalık Allah'tan gelen bir şey. Bizden hayatımızı çalıyor. Düşünün yalnızca hiçbir şeye konsantre olamadığınızı... ne kadar korkunç değil mi? Yıllar sonra bir kitap bitirdim ben. 7 aydır düzenli bir şekilde ilaç içmiyor olsam bu mümkün olamayacaktı. Beynim sahiden susmuyor. Hiç durmuyor. Bir gecede gördüğüm Rüyalardan bile 50 tane hollywood filmi konusu çıkar. Tam manasıyla anlatamıyorum bile bu hastalığı. Kocam beni sevmeseydi kapının önüne koyar çocuğumu da elimden alırdı örneğin. Başkası olsa dayanamazdı yaptıklarıma da.

Kısacası anlayış çok önemli. Sevin bizleri. Bizi Kaderimize terk etmeyin. Yalnız bırakmayın. En hayat dolu olanımız bile depresyon dönemine girdiğinde sessiz sedasız canına kıyabilir. Lütfen bunları unutmayın.
agam sen napiyosun numara, adres, sabah da tc verdin vay amk rahatlığa bak.
t: iki uçlu bir bozukluk.
Depresyon dönemleri hariç seviyom ben hastalığımı ya, başa gelen çekilir. Psikaytrik rahatsızlıkların içinde bence en iyisi. Raporum bile var %40.
görsel
Millet hastalığını saklar biz ilan ediyoz amk, nası bi kendinden eminlik anlamadım.
Toplumda görülme sıklığı %1 olan bir kutbu mani bir kutbu depresyon olan duygu durum bozukluğudur. Bireyler manik atak döneminde enerjik,coşkulu, özgüveni yüksek, konuşkan olur.öfke patlamaları ve grandiyoz hezeyanlara sahip olabilirler. Çağrışımlarda gevşeme yani konudan konuya atlama ve hızlı konuşmada görülür. Hasta yüksek meblağlarda para harcayabilirler ve kolayca risk alır. Manik atağın yaz dönemine doğru artış gösterdiği bilinmektedir. Depresyon donemınde hasta neşesiz,isteksiz, iştahsız olur. Beynin nörokimyasal yapısının bozulması ve genetik etkili olarak oluştuğu düşünülmektedir.
Herkesin uzman olduğu konu .......goyam.
Antarktikaya sormak lazım,kuzey kutbu hakkında ne düşünüyorsun ?
bazı delilerin anlattığı gibi delirmekle ilgisi yoktur. beyindeki kimyasallarla ilgilidir. hormoneldir yani. bugün çok mutlu ve akıllı biri olman, iki gün sonra yaşamındaki olaylardan ve düşüncelerinden bağımsız olarak bu hastalığa yakalanmayacağın anlamına gelmez. benim çevremde iki bipolar vardı. biri rahmetli oldu. diğeri ara sıra görüştüğüm bir insandır. bipolar bozukluğu olan hastalar, atak dönemlerinde tanınmaz haldedirler. fakat o dönemler haricinde gayet normal insanlardır.
Arkadaşlar bipolar her zeka seviyesinde görülen bir hastalık. Yani bipolarım diyip üstüne doktor teşhisi bile olmayan gerzekler öyle zeki falan değilsiniz, he ben teşhisli raporlu bir hastayım ıq um 138 seviyesinde, ben zekiyim diye gezebilirim ama gerizekalı olduğunuz halde zekiyim ben bipolarım diye ortalıkta dolaşmanız zaten gerzekliğinizi tescilliyor.

Son olarak mani döneminin harika, depresif dönemin ise ölümden beter olduğu illet bir hastalık.
bipolar bozukluk, hastanın bazı dönemlerde manik bazı dönemlerde ise depresyonda olmasıdır. bipolar tip 1 ve tip 2 olarak bilinen iki alt tipi en tanınmış alt tipleridir. tip 1, en sık görülen alt türüdür ve eskiden manik depresif bozukluk olarak adlandırılırdı. bu bozukluğun ayrıca siklotimi ve başka türlü tanımlanamayan bipolar bozukluk olarak iki alt türü daha vardır. bipolar bozukluk türkiyede 2 milyon insanın muzdarip olduğu bir kronik bir duygudurum bozukluğudur. genellikle ergenlik döneminde görülüp zamanla ağırlaşan bir hastalıktır.
https://panikataksite.wor...0/12/22/bipolar-bozukluk/
çok acayip bir duygudurum bozukluğudur. çok fazla çeşidi var bunun.

hastalar çok neşeli özgüvenli giderken birden depresyona giriyorlar.

mani döneminde iseler;
büyüklük sanrıları (kendini allah sanmak gibi),
hezeyanlar ( takip edildiğini düşünme gibi),
çok para harcama,
libododa artış,
kendine aşırı özgüven,
irirabilite yani sinirlilik,
taşkınlık halleri,
enerjide aşırı artış,
uyuyamamak ya da çok az uyumak,
konuşmada hızlanma,
beyinde fikir uçuşmaları,
dikkatsizleşmek gibi durumlar yaşarlar.

fakat her hareketli enerjik halinizi "lan bende bipolar mı var?" diye düşünerek kendinize teşhis koymayın. bahsedilen hastanın enerjikliği eskişehir'den istanbul'a yürümek gibi coşkun olmanın bir üstünde olan şeyler.

mani döneminde evet enerjiktirler ama dikkatsizdirler. bu biraz arabayla normal seyir halinde giderken etrafı inceleyebiliyorken, araba 350 km hızla giderken etraftan gördüğünüz çoğu şeyin detaylarını inceleyemeden kaçırmak gibi.

beyin mani döneminde bütün dopamin, serotonin falan allah be verdiyse kullanır. fakat her şeyin bir sonu vardır ve bu nerotransmitterlar bitince ardından depresyon gelir kabaca.

depresyon döbeminde bu sefer o enerjik kişi gider, yerine ölmeyi düşünen biri gelir. kısaca depresyon dönemi.

tedavi olarak önce hastayı yatıştırmak için akut bir tedavi ile ataklar bitirilir. sonra lithuril gibi lityum içeren duygudurum düzenleyici ilaçlar verilirek yeni ataklara karşı koruma sağlanır.

psikiyatristler bazen size teşhis koymak için antidepresan yazar. kişi mani dönemine giriverir. heh bunda bipolar var derler. çünkü bipolar hastalarına çoğunlukla antidepresan yazılamaz. yazılırsa maniye girer. ama kısa süreli depresyondan çıkartabilmek için antidepresan reçete edebilirler.

hastalar iki atak arası normal bildiğin insandır. ki iki atak arası iyi bir tedavide seneleri bulabilir. bu yüzden bipolarlara hasta bile denilmesi istenmeyebilir.

çok acayip bir hastalık demiştim. resmen psikolojide ne kadar hastalık varsa bu hastalığın içinde var. bu hastalık sırasında taşanan hezeyanlar ya da büyüklük düşüncelerine bipolar affektif bozukluk denir. eğer ataklar geçip de hezeyan ya da sanrı dediğimiz psikozlar en az iki hafta daha devam ediyorsa kişinin hastalığü şizoaffektif bozukluktur. bipolar bozukluk şizoaffektife eşlik edebilir de etmeyebilirde. şizoaffektifin bir üst leveli ise şizofrenidir. ama bu hastalıklar arasında geçiş olmaz. bipolarsan bipolarsındır. ilerleyip şizifreniye dönmez.