bugün

üst üste binen aksilikler ve şansızlıklardan ötürü başvurmaya niyetlendiğim sorunsaldır. bir baltaya sap olamayan, sorumluluk almaktan artık korkar olan, kaybolan özgüveni için müge anlı'ya başvurmayı düşünen, benlik sahibi olmayan ne diyeyim insan mı diyeyim yoksa müsvettesi mi bilmiyorum. ve bu hatalarımı her gün yüzüme vuran insanlar var. daraldım, bıktım, soğudum. tek çıkış yolu olarak görüyorum açıkçası bunu. ha çıkış yolu olarak bir alternatif daha var, o da intihar. bu iki seçenekten ilki belki beni hayatta tutacak, diğer seçenek ise hayatımı benden alacak, sevdiklerimden beni koparacak. ilk yolu bir türlü kestiremiyorum, nasıldır. engebeli mi, beni zorlar mı, yorulur muyum, bayır mı hiç bilmiyorum. ama ikinci yol koskoca bir uçurum, dibi görünmeyen, kapkaranlık...
etraf konuşur sen yoluna bak. kısaca başlanır.
boş ver okul mokul en güzeli intihar, mis.
43 yaşında başlamış biri olarak konunun yazarı tarafından tekrar irdelenmesi gerekmektedir.
okumanın yaşı mı var?
Neden olmasın ki eskiden olsa geç denebilirdi ama artık evlilik yaşı 30 dogru duzgun calisir vaktinde bitirirsen cok da guzel olur bence.
Kardeş sigaraya mı başlıyorsun hayırlı olsun.
Neyse. Başlanır elbette, hem daha olgun olunur. Hem de gerçekten istenildiği için bölüm zevkli olur.
50 yaşında bile başlayan olduğuna göre hayli hayli başlanır. hem 25 yaş ne ki? ilahi sanki yüz yaşına girmiş mübarek.
daha yolun başında olunan yaştır ve hiçbir şey için geç değildir.
Pasa gonlun 50 de istiyorsa 50 yasinda bile baslayabilirsin.

Gerci yeni nesil mal seni gordukce 'aa, uuu, bu ne yaaa.s' tarzi tepkiler verecek ama alisirsin.
Bizde 60 yaşında hukuk okuyan vardı. Yapıştır gitsin. Siktir et millet ne diyor.
30 yasındayım, 7 yıldır 3. sınıftayım....
22 yaşında olan ve en az 10 farklı bölüm bitirmek isteyen yani okumanın bokunu çıkarmak isteyen biri olarak tarafımdan desteklenen uygulamadır. gece öğretimini seç, gündüz memurluk yap, tertemiz. kpss'yi boşlama yani.
4 senede bitirebileceksen evet. sonra boku çıkıyor.
25 yaşında eğitime başlayan arkadaş , eğitimin jamie vardy sidir.
Öğrenmenin ve okumanın yaşı yoktur. Devam et şampiyon.
okumanın yaşı yoktur sözü ile yola cikilarak gerceklestirilmesi gereken eylemi sorgulamaktir.

karar verirken iki seyi göz önünde bulundurmak gerekmektedir.
1. finanz: eger ekonomik sorunlar cekiliyor veya ekonomik sikintilar yasanacagi düsünülüyorsa ki; o da daha cok lükse alismaktan kaynaklanmaktadir. o zaman okuma yolu tercih edilmemelidir. gelecekte cok para kazanilacagi ümidiyle okumaya baslaniyorsa; sonunda pisman olunacaktir.

2. egitim: "etmisim parasinin icine, ben egitim almak ve dünya görüsümü gelistirmek istiyorum" diye okumaya baslanacaksa; hic zaman kaybedilmeden baslanmalidir. ayrica; 25 yasinda okumaya baslayan bir birey 29-30 yaslarinda da okulu bitirecektir. okul bittikten sonra bambaska bir dünyaya gözlerini acacaktir. (bkz: metamorfoz)
ögrenmekten zevk alarak ve hatta 25 yasinda olmanin avantaji ile hayati diger ögrencilere göre daha iyi tanimasi sebebiyle, ögrenme disiplinine daha cabuk adapte olacaktir.
33 yaşındayım. bugün sponsor bulursam yarın başlarım. 10 sene de sürse okurum.
başlanır kardeşim, kaybedeceğin ne olabilir ki ama başarırsan çok şey kazanırsın en başta hayatını. insanlardan saygı görmek için çok çile çekmen gerekir sadece senin için değil herkes için bu böyle. gün gelir hak edenler hak ettikleri yere gelirler.

tanım: bir sorunsaldır, başlanır.
hiç bir şey için geç değildir, ki 25 hiç geç değildir.
Elbette ki başlanır.
25 yaş nedir ki? Her şeyi yapabileceğin mükemmel bir yaş.
Okumanın yaşı olmaz dostum. Bunları düşünmek yerine nerede hangi bölümü okuyacağını düşün. Etrafındaki insanların ne düşündüğü önemli değil. Bırak konuşsunlar.
Adamin cikis yoluna bak, ya intihar ya okul. Sen mal misin birader?
Eğer güzel ve geleceği olan bir bölümse tabi ki okunur. Gerçi maddi gücün varsa okul sonrasını düşünmüyorsan istediğin bölümü istediğin yaşta okuyabilirsin.

Lakin bazı bölümler bitirdikten sonra iş olanağı olarak iyidir. Özellikle sağlıkla ilgili olanlar. 4 Yıllık olmasına da gerek yok. Hayvani puanla 2 yıllık radyoloji tercih eden tanıyorum. Adam mühendisliği yarım bırakıp 2 yıllık radyoloji okuyup bitirdi. Mezun olur olmaz devlet memuru olarak atandı. Sonra devlette çalışıp hemde özelde de iş yapıyordu. Bu arada 25 yaşında özel üniversiteden burssuz fizik tedavi okudu. Özel hastanedeki radyolojiden aldığı parayı üniversiteye bağladı. Devletten aldığı maaşı kendine yetiyordu. 4 yıl sonra adamın elinde ftr diplomasıda vardı. Askerliği de yedek subay olarak yaptı. adam devlet memuriyetine devam ederken boş zamanlarında özel eğitim merkezlerinde çalışıyor. adam mühendisliği bırakmak verdiğim en doğru karardı diyor hala. Onu da çevresi eleştirdi bu yaşta bir daha mı okuyacaksın mühendislik bırakılıp 2 yıllık mı okuyacaksın falan dediler ama şu an adam işini gücünü aldı mutlu mesut yaşıyor.
30 hatta 35 yasinda sinif arkadaslarim oldu. Hepimizde abi abi abla abla diye severek birlikte hareket ediyoduk. Neden bu kadar endiselendin? Bence gayet normal bi durum.
70 yaşında bile başlanır.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar