bugün

beykoz'a bağlı ve çoğunlukla iş merkezlerinin bulunduğu semt. ayrıca fsm köprüsünün anadolu yakasına çıkışı da buradadır.
Beykoz'a bağlı bir yerdir.
kavacık, kanlıca körfezi ile anadolu hisarı araındaki yolun üst kısmında, tepelik alandaki yerleşim yeridir.
çubuklu'nun üstüne denk gelen, iş merkezleriyle dolu semt.
fatih sultan mehmet köprüsü'nün anadolu yakası tarafında bulunan beykoz'a bağlı semt. kadıköy'den 14m, üsküdar'dan 15m, mecidiyeköy'den 121b ile ulaşılabilir. beykoz'un köylerine giden otobüsler (136 ve 137 türevleri) de buradan kalkmaktadır.
fsm köprüsünün anadolu yakasına çıkış noktası.
var evet. bujiler meme yapmış, onu diyorsan.
Memeniz varsa ben götürürüm.
Meme yoksa yallah iETT ye.
Kavacık Köyü Aydın ilinde yer almakta olup, Nazilli Köyleri semtinde bulunan Kavacık Köyü Nazilli ilçesine bağlıdır.Kavacık Köyü haritası konumu ise 37° 59' 15.5724'' Kuzey ve 28° 17' 13.1208'' Doğu gps koordinatlarıdır. Kavacık Köyü bağlı olduğu Nazilli ilçe merkezine 9 kilometre mesafe uzaklıktadır. Kavacık Köyü Aydın şehir merkezine mesafesi ise yaklaşık 42 kilometredir.
Kavacık Köyü Sivas ilinde yer almakta olup, imranlı Köyleri semtinde bulunan Kavacık Köyü imranlı ilçesine bağlıdır.Kavacık Köyü haritası konumu ise 39° 52' 31.2924'' Kuzey ve 38° 6' 44.9964'' Doğu gps koordinatlarıdır. Kavacık Köyü bağlı olduğu imranlı ilçe merkezine 0 kilometre mesafe uzaklıktadır. Kavacık Köyü Sivas şehir merkezine mesafesi ise yaklaşık 95 kilometredir.
beykoz'un manhattan'ı.

-plazalar ve apartmanlar son 5-10 yıldır mantar gibi bitiyor. müstakil evler çok azaldı. otopark falan yok gibi, ana caddede (fatih sultan mehmet-orhan veli kanık-cumhuriyet) ve ilk iki caddenin arasında kalan sokaklarda park yeri dolmuştur/yoktur veya ispark'ın elindedir. ara sokaklarda da sıkıntı var.
-ev fiyatları uçuk. üniversite öğrencileri nedeniyle kiralar da.
-denildiği gibi otoyol ve kavacık kavşağı çevresinde plazalar yoğun, birçok firmanın merkezi burada. kavşak-otoyol arasındaki bağlantı yolunun doğusuna (çavuşbaşı tarafı) çok plaza yapıldı. otel, tıp merkezi bile var.
-kiler (carrefour oldu), papoğlu, mopaş, özen 4 büyük marketi. şok, bim, a101 falan saymıyorum. 2011'den itibaren burger king, mcdonalds, starbucks, domino's, şampiyon, saloonburger, intiba... gibi büyük markalar geldi. giyim markaları da (lcw, defacto, koton...). ama kavacık'ın 2 büyük yemek devi vardır: habil pizza ve bayramoğlu döner. ikisi de alanlarındaki rakiplerini ezer. bunun dışında birçok amaca uygun irili ufaklı mağazalar var.
-tek sinema boğaziçi sinemaları'dır. küçüktür ve filmleri azdır. fiyatları 8/12 liraydı en son.
-beykoz'un neredeyse bütün dersaneleri/temel liseleri burada. celal aras anadolu lisesiyle beraber öğrenci bol.
-medipol üniversitesi, kavacık otoyol bakım işletme şefliği yıkılarak yapılmıştır. arazisini 49 yıllığına kiraladılar. (en yakın bakım işletme şefliği yanlış hatırlamıyorsam tütünçiftlik'te. * *) otoyol kavşağının hemen aşağısına yapılan öğrenci yurdu bir ucubeden ibarettir.
-beykoz lojistik meslek yüksekokulu, birkaç bölümle beykoz üniversitesi oldu.
-mezarlığın karşısına 2012'de celal aras anadolu lisesi yapıldı.
-kavacık peronu mezarlığın hemen yanında. poyrazköy, dereseki/anadolufeneri, anadolukavağı, çavuşbaşı/ümraniye, alibahadır, riva/cumhuriyet, mecidiyeköy, kozyatağı gibi yerlere otobüs var.
-ulaşımı trafik yoksa kolaydır. otobüs bol. elmalı-acarkent-siteler-kavacık-otoyol-a. hisarı arasında 2x2 yol vardır. ancak yoğun yapılaşma, yetersiz yol ve beykoz'un en önemli girişinin burası olması nedeniyle trafik yoğundur. sadece otoyolda bir sorun veya ana caddelerde kaza/hatalı park olması trafiği halledebilir. yoğun trafikte kuyruk çeşitli bölgelere uzanabilir. sabah trafiğinde yeni riva yolu'ndaki kilitlenme aydemir canefe viyadüğünden başlıyor artık.
-otoyolda otobüs durağı var. öyle de ulaşılabilir. hatta eskiden şehirlerarası otobüsler de burada dururdu, yazıhanesi olan içeri girerdi.
-şehit mustafa yazıcı parkını saymayın, küçük. orhan veli kanık parkı (hasan yavuz camii'nin orada) ve kavacık iöo'nun yanındaki parklar büyük. spor yapılabilir.
-2004 sıralarında hatırlıyorum, kervan'ın olduğu yerde dönel kavşak vardı. fatih sultan mehmet caddesi iki yön, orhan veli kanık caddesi bulvardı. sonradan birçok sokakla birlikte tek yön oldular. kavacık'ın içindeki kavşak da eskiden basit bir döneldi. 2016'da şimdi kullanılan o ucube yapıldı, birçok evin yıkılmasına ve iğrenç bir görünümün ortaya çıkmasına yol açtı.
-son olarak, boş boş da olsa dolanmayı sevdiğim yerdir. yakın zaten *
Eski oturduğum yer.
An itibariyle ortalığın karışık olduğu bölgelerden biridir.
Kapali ve turbanli haci hoca sarikli tiplerin kol gezdiği, villalar ve medipol'den sonra modernlesmeye baslayan beykoz semti. Karsi tarafla kiyaslaninca guven endeksinin yuksek oldugu yer.
Izmirin karabaglar ilcesine bagli bir koyu. uzumunu yiyen insan bir daha baska yerden uzum yiyemez.
istanbul un beykoz ilçesinin bir mahallesi. gavacıh olarak telafuz edilir. iş merkezi haline gelmiş olsa bile hala küçük karadeniz dir. bir giresun dur bir ordu dur bir sinop tur.
istanbul beykozda yer alan istanbulun en iğrenç semtlerinden biridir.
plazası ve plaza insanı boldur. birçok büyük şirketin genel merkezi buradadır.
bakıyköy de ve kadıköy de yaşadıktan sonra ailenin biz kafa dinleyeceğiz diyerek yerleştiği ve benimde taşınmak zorunda kaldığım mahalle. Kadıköy ve bakırköy de yaşadıktan sonra buraya taşınmak ilk iki üç ay benim için adeta istanbul dan karadeniz in bir sahil kasabasına yerleşmişim hissi ile geçti. her an bir karadeniz fıkrasına konu olma ihtimal de korkuttu açıkçası. hzuurlu, havası temiz, anadolu yakasına uzak ama köprü trafiği olmadığında toplu taşımla taksime 30 dk uzaklıkta.çocukken bir yıl burada kalmıştım öss ye hazırlanmak için şeriat gelirse buradan gelmeye başlar diyordum hiç unutmam. şimdi çavusbası hariç bu özelliğinden eser yok. bi istiklal caddesinde görebileceğiniz her yaştan kızımızı aynı giyim atrzıyla kavacık caddelerinde görebilirsiniz. ayrıca iş merkezi olmuş bi levent olmasa da yine de önemli bi istihdam merkezi. yemek meselesine gelince boğaz kenarı manzaraya fiyat biçen mekanlar baya kazık. ayrıca meydanda bulunan dönercilerde kaliteli ama pahalı mekanlar. şöyle ağız tadıyla gidip oturacağın bi cafe yok veya ben bilmiyorum. he köprü trafiği yok atla git kanyona 15 dk. o ayrı. velhasıl tam bi inziva yeri bizim valideyle pedere baya bi yaradı hormonsuz sebze meyve falan ama ben hiç alışamadım desem yeridir.
istanbuldaki; Kesinlikle aksaraydaki gibi bir üç beş katlı köprülü kavşağa ihtiyacı olan mevki. nedir bu arkadaş iki gündür trafik var bitemedi bi.
istanbul'un herhangi bir tarihsel , sosyal, ekonomik ya da işlevsel öneme sahip olmayan ; sadece geçiş noktası olma özelliği taşıyan semtidir.
istanbul'un sakin denilebilecek bir semtidir.

oldukca pahalidir, sanirim en buyuk ozelligi budur. tamam, istanbulun her tarafi hemen hemen pahali sonucta ama burasi daha bir sosyeteye hitab etmekte.

burada yasamak icin saglam bir geliri olmali insanin, bu semtte kiralar cok pahali, kavacikta yasiyorum diyebilmek icin merkezi kisimlarda kalmak gerekir, arka taraflari varostur, yasanmaz zaten. ama o merkezi yerdeki evlerin kiralari ortalama 1000 tl civarindadir su tarihlerde. ben varos kisminda yasadim gerci, orada kiralar daha uygun( 400-500tl civari) ancak evler cok dandik.

semtte yemek yenilebilecek cok guzel mekanlar var, tabi yuksek fiyata! secim yapmak butceye kalmis...
misal istanbulun baska bir semtinde cepteki para az da olsa kesin bircok alternatif bulunabilir, ama burada oyle bir durum yok. 5-6 secenek var, ama hepsi kafa kafaya fiyat olarak.

bircok firma bulunur ayrica burada; cagri merkezleri, gumrukleme firmalari, oto plazalar, is merkezleri... onemli bir konumda olmasindan dolayi olsa gerek. cunku fsm'ye oldukca yakin, ve dogal olarak levent, mecidiyekoy, gibi merkezi yerlerin ilerisinde olmasi kavacik semtinin is yogunlugu fazla oluyor.

semt cok fazla gezilecek cadde, avm gibi alanlara sahip degil, birkac caddesi var , ama ferah genis ve belirli saatler haricinde yogun trafik yok.
ayrica guzel birkac park var, otağtepe bunlardan birisidir misal. gidilip oturulabilecek bir mekana sahiptir. guzel bir manzarasi bulunur.

bu semtin bir diger guzelligi beykoz'a olan yakinligi. ve tabi yakinlarinda bulunan kanlıca. bu guzergahtan riva taraflarina da ayrica ulasilabilir kavaciktan.

istanbulun diger bircok semtinin aksine azimsanmayacak bir dogasi vardir buranin. yani agac cok fazla, ozellikle arka kisimlarinda ormanlik alanlar bulunur, ve bu sebepten havasi fena degildir. ama evlerden börtü böcek eksik olmaz, hele bir de konforsuz bir evdeyse akrep vb hayvanlarla kardes kardes yasabilirsiniz. *
buradan diger semtlere, ilcelere ulasim eger kisisek aracla saglanirsa guzeldir, saate bagli olarak trafik vardir, ama yollar bossa sayet levent'e oldukca kisa surede ulasilabilir.
ama... otobusler icin ayni seyi soylemek mumkun degil. genelde beykoz'dan gelen otobusler dolu geldiginden dolayi kavacik icinden bu otobuslere binmek imkansizdir. cikisinda ufak bir otobus terminali bulunur ayrica, ama dedigim gibi, kadikoy, mecidiyekoy gibi guzergahlar icin calisan otobusler faciadir.

bir suremi gecirdigim bu semtin yapisi ortalamadir, bir sure yasanilabilir, ancak duzen oturtulursa istanbulun guzel bir semtinde yasiyorum diyebilir insan.
eskişehir'in merkez ilçesine bağlı bir köy.

· eskişehir merkez ilçe nerede?

kaynak:

· tarımziraat.com

ilçenin tüm köyleri için:

(bkz: eskişehir/#8997458)
eskişehir'in günyüzü ilçesine bağlı bir köy.

· günyüzü nerede?

kaynak:

-tarımziraat.com

ilçenin tüm köyleri için:

(bkz: günyüzü/#8997341)
istanbulda geleneksel dokusu bozulmayan şirin bir yerdir.