bugün

yogurdu'yla meshur bir semt. beykoz'da sahildedir. huzur dolu mukemmel bir yerdir. istanbul'dan kacmak icin birebir.
Kanlıca Yoğurdunun özelliği yoğurt yapımında kullanılan süt tozu ve üzerine konulan pudra şekeridir. kanlıca ayrıca Mihrabad Korusu'yla da meşhurdur. Anadolu Yakasının en yeşillik yerlerinden biridir.
eğer avrupa yakasında oturuyorsanız bir türlü ulaşamayacağınız,yolların bitmediği,ama yol boyunca gördüğünüz manzaranın sizi mest ettiği,vardığınızda hemen durağın karşısındaki büfeden 1 ytlye satılan,üstü pudra şekerli yoğurttan alıp yediğiniz,istanbulun kurtarılmış semtlerinden biri.
pek bir güze komşu semtimiz.
yoğurduyla meşhur, lakin çok afedersiniz göt kadar sahilinde yoğurt yiyecek yer bulamadığınız, ufacık yoğurt kabına -ki yoğurdun anne yoğurdundan tek farkı toz şekeridir- 2,5 ytl verip gıdım gıdım tükettiğiniz tam anlamıyla bu mudur yani sorularına muhatap olup -iç ses dahil-, buna da şükür denilesi yer.

yine de dünyalara değişilmez,
beklentileri fazla abartmamak kaydıyla.
istanbul anadolu yakası işletme müdürlüğü'nün bulunduğu yer.
yeşili bol, içerisinde, minikler futbol maçlarının oynandığı bir de berbat toprak saha barındıran semt.
yoğurdu şehir hatları vapurlarındaki görevliler tarafından da satılan, hatta adalar-bostancı vapurunda bile rastladığım istanbul semti. üzerindeki pudra şekerle kanlıca yoğurdu pek bir lezizdir.
kendinizi boğazın büyülü havasına kaptırıp ta uzaklara dalıp gidebileceğiniz bir yer.
kanlıcalı olduğum için çok mutlu olduğum yer. herseyi bir başkadır insanları bile. sahilinde balıkçıların eşliğinde güneşin batışını seyredebilir, iskelesinde çınaraltı cafede yoğurdunuz yiyip çayınızı içebilirsiniz. anılarım,yaşadıklarım, insanları sanırım aklımdan hiç silinmeyecekler.
safranbolu, karabük, beypazarı gibi yörelerde sıkça tüketilen kırmızı renkli bir mantar türü. genelde soğanla sotelenerek yemeği yapılır.
bestesi ve güftesi avni anıl'a ait olan ve zeki müren'den dinlemesi enfes şarkı.

bir geceye bir omur verilir kanlica'da
istanbul'un sirrina erilir kanlica'da
mehtab oynar su ile isiklar gelir dile
gecmis sevdalar bile dirilir, kanlica'da
istanbul'un sirrina erilir kanlica'da
istanbul un en güzel semtlerinde biri. sahilinde pudra şekeriyle yoğurdunu yemek gibisi yok. kanlıca da yoğurt yemek güzel derlerdi de inanmazdım. öyleymiş gerçekten.
turuncu renkli , kırıldığı yada ezildiği kısımlarda yeşil süt izi bırakan çam ve köknarların * altında olan mantar çeşitidir. ağustos sonundan kasımbaşına kadar bulunur. lezzet olarak kültür mantarından çok daha kalitelidir.

http://images.google.com....UTF-8&sa=N&tab=wi
boş zamanlarımda gitmekten zevk aldığım yegane mekan.iskelede poğaça çay eşliğinde oturup,yoğurt da yedikten sonra oradaki tekne sahiplerine rica edip karşıya geçebilirsiniz.gerçi 5 lira alıyorlar karşıya bırakmak için.ama boğazın ortasında ferah ferah gitmek için kabul edilebilir bir miktar.ayrıca kanlıca'nın iskele tarafındaki ara sokaklarını da gezmek gerek."yaşanılacak yer" deriz ya,aha işte.
yoğurdu bildiğin yoğurttur. çok da pahalıdır. tavsiye etmem. gidin bim'e, alın iki kilo dost yoğurt kanlıca yoğurdu'nun yarı fiyatına on katı adam gibi yoğurt yiyin. *
kanlıca yoğurdu havası yakalamak istiyorsanız pudra şekeriyle deneyin. onu da tavsiye etmem gerçi.
görsel
görsel
beykoz'a bağlı, yoğurduyla meşhur, güzide bir yer.
kanlıca'nin 6o li yillardaki "manzara-i umumiyesi"nden söz edersek: arap güngör'ü, foto nejat'i, arnavut recep'i, özer ağabey'i, ayi süha'yı, makarios tunç 'u, bakkal ismet'i, limon şeref'i, bostancı durmuş'u, baba ergin'i, kuş cemil'i, ördek yaşar'ı, gaga yüksel'i....vb..kimse bilmeyecektir sözlük okurlarından... sözlük okurları, tekke'deki futbol sahasını, laklarda oynan iddialı voleybol maçlarını, aralık iskeleyi, yazlık sinemayı, yanındaki tatlıcı dükkanını, sakayı, , körfezin hisar tarafındaki ucundaki alanda yatan ceviz kütüklerini, fıstıkları, mandırayı, çubuklu'dan eşeklerle gelen içme suyunu, iskeledeki kulaklığı ahizesinden ayrı tek umumi telefonu, ismail ağa kahvesinde elle çevrilerek yapılan dondurmayı vb hiç bilmeyecektir.. işkelenin damına çıkıp ayrılmakta olan vapurların pervane suyuna atlayan çocukları, sonbaharda iskele meydanındaki ıhlamur ağaçlarından sevabına ıhlamur toplayan çocukları, kışın sınıftaki sobayı yakabilmek için nöbetleşe odun taşıyan çocukları..vb..hiç hatırlamayacaktır sözlük okurları çocukluğumun ve delikanlılığımın yazlarını ancak sözlüğe yazarak yeniden yaşayabileceğim bir yerdir kanlıca.
Oturup denizi izleyip çay kahve içilecek bir tane mekana sahip tatlı bir semt. Yoğurdu meşhur derler ben meşhur bir yoğurt göremedim daha.
Sahil şeridi güzeldir. Siteler filan derken lüks yerler genelde. Yoğurdu yiyemedik henüzç
nevşehir'in kozaklı ilçesinde yer alan bir köy.
kanlıca'nin 6o li yillardaki "manzara-i umumiyesi"nden söz edersek: arap güngör'ü, foto nejat'i, arnavut recep'i, özer ağabey'i, ayi süha'yı, makarios tunç 'u, bakkal ismet'i, limon şeref'i, bostancı durmuş'u, baba ergin'i, kuş cemil'i, ördek yaşar'ı, gaga yüksel'ikimse bilmeyecektir sözlük okurları. sözlük okurları, tekke'deki futbol sahasını, laklarda oynan iddialı voleybol maçlarını, aralık iskeleyi, yazlık sinemayı, yanındaki tatlıcı dükkanını, sakayı, , körfezin hisar tarafındaki ucundaki alanda yatan ceviz kütüklerini, fıstıkları, mandırayı, çubuklu'dan eşeklerle gelen içme suyunu, iskeledeki kulaklığı ahizesinden ayrı tek umumi telefonu, ismail ağa kahvesinde elle çevrilerek yapılan dondurmayı vb hiç bilmeyecektir. iskelenin damına çıkıp ayrılmakta olan vapurların pervane suyuna atlayan çocukları, sonbaharda iskele meydanındaki ıhlamur ağaçlarından sevabına ıhlamur toplayan çocukları, kışın sınıftaki sobayı yakabilmek için nöbetleşe odun taşıyan çocukları hiç hatırlamayacaktır sözlük okurları. çocukluğumun ve delikanlılığımın yazlarını ancak sözlüğe yazarak yeniden yaşayabileceğim bir yerdir kanlıca.
yoğurdu ile meşhur olan beykoz'a bağlı boğaz semti.