bugün

sevgiliden ayrılmak

onunla cok gusel 2 ay 10 gun gecırdıkden sonra onsuz 1 ay gecırmek...
ınsanın azındakı o eskı tadın 1 aydır gıtmemesı bır ay boyunca ne kadar sılmek ıstesende ruyalarından daha cok ruyalara gırmeler. hala korkmak hala onu dusunmek kendını zorlamak dusunmemek ıcın, herseyı onun tadını unutmak ıcın yapmak, gereksız sınır hallerı doal olarak ve mutsuz yuz hayattan kopan bır ruh hayata zorla sıkıstırılan faliyetler ve sonuc yine onu unutma çabaları. beklemek, guclenmek, ogrenmek, anlamak ve bıdaha ogrenmek...
beklemek ; belki doner diye anlamsız ve gereksız beklenti, dönmeyeceğini bile bile kendini yormak düşüncelerde.
güçlenmek ; onsuz gecen her gun bıraz daha dayanmaya calısmak ve bırazdaha guclenmek onsuz hayata.o nun eksıklıgını, o nun yoklugunu hayatında kapatmak için çabalarken ugraşırken bir level daha atlamak.
ögrenmek ; onsuzlugu onsuz olmayı aslında 3 ay 11 gun once nasılsan o sekılde olmayı yenıden ogrenmek. yenı yurumeye baslayan cocuk gıbı ayakların ustunde durmayı yenıden ogrenmek.
anlamak ; aslında bir çok seyı anlamak... geri dönmeyeceğini, herkesin unutulabılır oldugunu , insanların tutkularından bu kadar çabuk vaz geçebileceğini, her tadın her kokunun son kullanma tarihinin oldugunu, hayatın onsuz da gectıgını (onsuz ama tatsız) ve en önemlisi insanlara bu kadar çok deger vermenın zararlarını anlamak hayatını hayatına katmak hıc bıtmeyecek gıbı tutkuyla baglanmanın onunda hayatını senın hayatında sonsuza kadar kalacagını zannetmek ve bunun olmayacağını anlamak. insanların savastıkları yıllarca aylarca bekledıklerı seylerden bu kadar cabuk vaz gecebıldıklerını anlamak.
öğrenmek ; bunca seyi yasadıkdan sonra hayvan eşşek olsa bişeyler ögrenır insan ve bende en kötü ihtimalle hayvan eşşek oldum desek bende bişeyler ögrendım.
hayatımın gelecek yıllarında yanı onsuz gecen yıllarda ögrendıklerımı kullanıcam. biraz karamsar ve birazda büyük konusabilirim ama hayatımda bir daha bu kadar büyük degere sahıp ınsan gelmicek. çünkü ben ınsanlara bu kadar cok deger vermemeyıde ogrendım. hayat onlu da onsuzda devam edıyor gunes her gun dogmakta o hayatını benım hayatıma koyana kadar gunesını benım gunesımle bır tutana kadar benım gunesım bıraz solgun ama devam ediyorum yasamaya...