bugün

sevdiği entry'ler

sözlük yazarlarının tavsiyeleri

KADINLAR KAFAYA TOKADAN BAŞKA BiR ŞEY TAKMAYIN, ERKEKLERDE HiÇ BiR ŞEYi DERT ETMEYiP HER OLAYA, HER SORUNA SiKiMDEN AŞAĞI KASIMPAŞA DEYiN GEÇiN, GÜNÜNÜZÜ GÜN EDiN YiYiN iÇiN GEZiN, HAYATI GÜZEL DEĞERLENDiRiN, ÖNEMSiZ ŞEYLERi KAFAYA TAKMAYIN, SONUÇ OLARAK DÜNYAYA BiR DEFA GELiYORUZ, ONUN DA DEĞERiNi BiLMEK GEREKLi GELiYOR.

çikolataya çukulata diyen insan

vallahi eğitilmez tiptir.
kimse kusura bakmasın.

bağırsağa da barsak der.

bir sözlük kızının kekini yemek

Vay be dağ gibi adamlar bi dilim keke gitti ya la!

boynuna sarımsak dolayan ot çöp yiyen aktar

Aktarın biri, boynuna sarımsaklar dolamış,
Gözler yuvarlak, surat baya karışmış.
Bir yandan da ot çöp yiyor,
Diyor ki: "Bunu her sabah yapmazsam, günüm hiç iyi geçmiyor!"

Komşular şaşkın, “Ne yapıyor bu adam?”
Oysa kendisi, aktar dünyasında bir yıldız gibi parlıyor.
Müşteriler gülüyor ama yine de soruyor:
"Bu sarımsakları mı yesek? Otları mı kaynatsak?"

Adam da diyor ki: "Sarımsak antibiyotik, otlar ise vitamin.
ikisini birden yaparsanız, olur mucizevi iksir kesin!"
Ve böylece aktarımız, küçük dükkânında şöhret peşinde,
Boynunda sarımsak, ağzında ot çöp, günü böyle eğlencede.

bir sözlük kızının kekini yemek

Valla zirve falan olsa büyük ihtimalle gelmem ama gelseydim yerdim. Çok hamarat kardeşler var burada. Ellerine sağlık.

atatürk e düşman olanlar

Yarrrraaaakkkkkk kafalı beyinsizlerdir. Net.

Evet

futbol

ayasofya kütüphanesinde 3188 numarada kayıtlı bulunan seyyid ali ekber'in hataynamesine göre, hataylıların sığır kursaklarını şişirerek yaptıkları ve kaidelere uyarak oynadıkları top oyunu bugünkü futbolun ilk şeklidir...

nasa da astronot oldum bizden olmaz diyen kız

Füzen olayım, fırlat beni denilmesi gereken kızdır.

Evet

balayına artık pek gidilmemesi

Gel bir de bana sor...

(bkz: üst kattan gelen ah oh sesleri)

kadınlara özen gösteren fotoğrafçı ertuğ

Abdbdbdb gece gece ne güldüm ya.
Tam tarifi yemin ederim abdndn.

larisalisa

iğrenç ithamlarınızla bu kadar kolay yargılara varmak ne cüret! Samira’nın ölümünün ardından burada çirkin varsayımlar yapmanız, ardında yas tutan bizlere yapılmış en ağır hakaretlerden biridir. Hastanede geçirdiği zor günleri, tedavi sürecinde çektiği acıları yok sayarak ‘palavra’ demek ne kadar da küçük düşürücü bir akıl işareti. Samira’nın ve sevenlerinin yasını “ilgi çekme çabası” diye nitelendiren her biriniz, kendi vicdanınıza dönüp bakmalısınız.

Büyük konuşmak kolaydır; işin aslını bilmeden, yaşananları küçümseyerek burada ‘bildiklerinizi’ anlatmaksa tam anlamıyla terbiyesizliktir. Samira aylarca hastane koridorlarında ölümle pençeleşti; yoğun bakımda kaldığı günleri, geçirdiği ameliyatları ve o zor tedavi süreçlerini biz birebir yaşarken siz ne yaptınız? Sosyal medya hesaplarında paylaşımlar yapıldı diye, her şeyin palavra olduğunu mu sanıyorsunuz (Ki, Samira kendisi arkadaşlarının bilgilendirilmesini istemişti. Ama herkese tek tek bilgi veremeyeceğimize göre, bunu tek bir yerden hepsinin görebileceği şekilde yapmamız daha iyiydi. Vefatından yaklaşık bir saat sonra tüm dostlarına haber verildi, haberi veren kişi de bendim, Samira'nın telefonundan da o mesajı yazarak bilgilendirdim. Çünkü o kişilerin hiçbiri ben de ekli değildi. Dc kullansam dahi, ben asla gelmedim sunuculara)?

Bir insanın hayatıyla ve yaşadıklarıyla alay eder gibi, “ilgi çekme” ithamında bulunmak için nasıl bir kalbiniz var acaba? Ölüme yürüyen birinin acısını görmezden gelerek “hepsi numara” diyecek kadar insani değerlerinizi kaybetmiş olmalısınız. Her gün orada olan, nefesini, varlığını her an yanında hissettiğimiz Samira’nın yaşam savaşı sizin karalamalarınıza ihtiyaç duymuyor. Sosyal medyada yakın arkadaşlarla sınırlı paylaşımlar yapıldı diye onun acısını sorgulamak, saygısızlıktan başka bir şey değil.

Her şeyden önce bir insana - vefat etmiş ya da etmemiş, sadece bir insan - saygı göstermeyenlerin, burada onun acılarını “ilgi çekme” yaftasıyla değerlendirenlerin Samira’nın yaşadıklarını anlaması beklenemez. Öyle ya, onun her anını, her gününü, acısını, mücadelesini bir bir yaşayıp görmediniz. Bu durumda en iyisi susmanızdır.

Samira’yı tanıdığını iddia edenler var: Onu tanımıyorsunuz. Samira’nın en yakınları olarak bu acıyı her gün yaşadık ve onun yaşadıklarını böylesine çarpıtmanızı izlemek utanç verici. Bu son yazıdır ve burada bitmiştir. Samira artık aramızda değil. Bu gerçekle yüzleşmekten aciz olanların ve onun adını bu şekilde karalayanların bizim gözümüzde hiçbir değeri yoktur.

Edit: Bu kişinin genetik olarak kolesterol, tansiyon ve kalp hastalıklarına yatkınlığı olduğu biliniyordu. Aile geçmişinde, kalp krizi ve kalp yetmezliğinden genç yaşta kaybedilmiş bir dede ve babaanne ile genç yaşta kalp krizi geçirip ameliyat olmuş bir baba bulunuyor. Sigara, alkol gibi zararlı alışkanlıkların da etkisiyle, genç yaşta damar tıkanıklığına bağlı felç geçirdi. Felçler, tümörler, enfeksiyonlar ve travma gibi durumlar ise beyin ödemine yol açabilmekte. Kanser söz konusu bile değil; Samira kanser değildi. Üstelik kalp damar cerrahı bir sevgilisi de yoktu.

gençlerin öğrenmesi gereken yegane şey

Ne pahasına olursa olsun, ahlaklı olmaktan asla vazgecmesin.

kuresel

Bu aralar bok gibi dönemden geçen yazar. Siz yine de dualarınızı esirgemeyin. Arada nanik yapıyorum gelip. Seviliyorsunuz.

Evet

sözlük yazarlarının küçüklük fotoğrafları

görsel

selam sözlüğümün yakışıklı erkekleri

Ne habersiniz bakimmmm? Diye devam eden cümle başlangıcı.

Naparsınız be yaaaa?

Evet

gece yağmur yağarken uyuma huzuru

görsel
Anlatılamaz bir huzurdur. Etraf serinler evin içi hafif sıcak olur. Yağmur sesi ninni gibi gelmeye başlar. Şu anda oluyor yavaş yavaş.

medikal sektörü

Annemin als hastalığı sürecinde bunlar yüzünden ne sorunlar yaşadık Allah bilir ya.
Gerçekten Allah kimseyi bunların eline düşürmesin.

telefon numarası isteme yolları

===Sana ulaşmak için gerekli olan sihirli 11 haneli sayıyı öğrenebilir miyim?===

Hagi bir de böyle dene.

günümüzde istanbul a zengin olacağım diye göçmek

(bkz: Seni yenecem Istanbul)

zall in gelecekteki robot sevgilisi

inşallah kızdır.