bugün
- gozlerinmeyhanesi'nın vefat etmesi8
- larisalisa10
- unutulmayan film replikleri17
- yavuz sultan selim45
- 23 kasım 2024 bodrumspor'un verilmeyen penaltısı11
- babasız kızı hamile bırakıp kaçmak10
- yazarlara gelen son mesaj8
- her türk kadınına 100 türk erkeğinin yürümesi10
- acildeyken sözlüğe girmek10
- gozlerinmeyhanesi v620
- hayatında aksiyon arayan yazarlara öneriler9
- rakının berbat bir içki olması10
- utopyalarkralicesi15
-Birini sevmek sadece acıyı ertelemek değil midir?
er yada geç onları kaybedersiniz.
(bkz: insidious the last key)
er yada geç onları kaybedersiniz.
(bkz: insidious the last key)
Müzeyyen hiç flört etmiyordu. Gözlerini kaçırmıyor, heyecanlanmıyor, dili sürçmüyor, dudaklarını ısırmıyor, kendinden bahsetme konusunda en küçük bir heves göstermiyordu.
"Ama sen doğuştan kör olduğun için hiçbir şey görmedin.
Hayatın şikayet edip, homurdanmakla geçti.
Kendi sevgisizliğinin içine hapsettin hepimizi.
Sen ne öpmeyi bildin, ne sevmeyi bildin...
Sen bı kere bile bana 'seni seviyorum' demedin...
Sen bir kere bile ağlamadın..
Senin gözyaşın yok anne! Ya senin kalbin yok, kalbin...
O yüzden de ölemiyorsun işte!.."
Sen hiç ateşböceği gördün mü? Filminden bir alıntı...
Hayatın şikayet edip, homurdanmakla geçti.
Kendi sevgisizliğinin içine hapsettin hepimizi.
Sen ne öpmeyi bildin, ne sevmeyi bildin...
Sen bı kere bile bana 'seni seviyorum' demedin...
Sen bir kere bile ağlamadın..
Senin gözyaşın yok anne! Ya senin kalbin yok, kalbin...
O yüzden de ölemiyorsun işte!.."
Sen hiç ateşböceği gördün mü? Filminden bir alıntı...
Her şeyi düzeltmeye çalışmanın yok ettiği…
Mayıs sıkıntısı.
Mayıs sıkıntısı.
Bilim mi? Boş laf..içinde bulunduğumuz durumda, sıradanlık ve deha aynı derecede yararsız..
evreni fethetmekle ilgilenmiyoruz..
dünyayı evrenin sınırlarına kadar genişletmek istiyoruz..
öbür dünyalarla ne yapacağımızı bilmiyoruz..
başka dünyalara ihtiyacımız yok..
bir aynaya ihtiyacımız var.. bağlantı için çabalıyoruz, ama onu asla bulamayacağız..
korktuğu ve ihtiyaç duymadığı bir amaç uğruna gayret sarf eden o ahmakça insanlık durumundayız..
evreni fethetmekle ilgilenmiyoruz..
dünyayı evrenin sınırlarına kadar genişletmek istiyoruz..
öbür dünyalarla ne yapacağımızı bilmiyoruz..
başka dünyalara ihtiyacımız yok..
bir aynaya ihtiyacımız var.. bağlantı için çabalıyoruz, ama onu asla bulamayacağız..
korktuğu ve ihtiyaç duymadığı bir amaç uğruna gayret sarf eden o ahmakça insanlık durumundayız..
(bkz: Arnavut votkamla eriği çalıştır ulan) efsanedir .
görsel
natuk baytan ve Hasan ceylan abilerimize Allah rahmet eylesin. Şahane bir sahne çekmişler.
görsel
natuk baytan ve Hasan ceylan abilerimize Allah rahmet eylesin. Şahane bir sahne çekmişler.
(bkz: Benim adım tatar ramazan Ben bu oyunu bozarım). Efsane repliklerden.
(bkz: Daha istiyon mu amına goyduğum) şahin k abimizin rol icabı sikip attığı kerhane karısına söylediği efsane replik.
görsel
Kaçar mı abi / tecavüzcü Coşkun. Efsane amk .
Kaçar mı abi / tecavüzcü Coşkun. Efsane amk .
Müzeyyen hiç flört etmiyordu. Gözlerini kaçırmıyor, heyecanlanmıyor, dili sürçmüyor, dudaklarını ısırmıyor, kendinden bahsetme konusunda en küçük bir heves göstermiyordu.
+ Bundan sonra haracı bana vereceksin, ben seni koruyacam.
- Baş üstüne mülayim abi. Sahi beni koruyabilir misin?
+ koruyamazsam ölürsün. Bu kadar basit.
- Baş üstüne mülayim abi. Sahi beni koruyabilir misin?
+ koruyamazsam ölürsün. Bu kadar basit.
suicide squad filminde Jared Leto (The Joker rolünde) Margot Robbie (Harley Quinn rolünde) ile olan ilişkisinin başlangıcında sadakatini sorgulamak ona "benim için ölür müsün? yok bu kolay-basit olur, benim için yaşar mısın?" diye soruyor.
gerçekte bir insanın sevdiği biri için ölmesi çok kolay ve basittir. en zor olan sevdiğiniz biri için yaşamanızdır.
ister eş, ister sevgili olun bir birliktelikte en zor olan sevdiğiniz için 4 elle yaşamaya çalışmaktır.
bu yaşamınız kendiniz için değil de sevdiğiniz için olur.
bırakıp gidemezsiniz, ya bana ihtiyacı olduğunda yanında olamazsam der; isteseniz de ölemezsiniz bile...
sevdiğinizin daima yanında olmak zorundasınız.
bu birliktelikte siz yediğiniz yemekten, giyiminizden, izlediğiniz film ile dinlediğiniz müzikten, yaşamınızın şeklinden her türlü zevkinizden vaz geçtiğiniz andır.
artık sizin için zevk ve güzellik sadece sevdiğinizi de memnun eden şeyler olacak.
içtiğiniz rakı kokusu veya sigaranızın kokusundan rahatsız oluyor diye içtiğiniz içkiyi sigarayı değiştirirsiniz.
artık sizin bir yaşam standartlarınız ve kaliteniz yoktur. sadece sevdiğiniz-eşiniz-birlikte olduğunuz insanın beklentileri ve ihtiyaçlarıyla onu memnun edecek şeyler vardır.
artık bir makine olursunuz.
birgün eşinizin-sevdiğiniz insanın-birlikte olduğunuz, onun için yaşamak zorunda olduğunuz insanın gözleri solar, size tebessüm ederken bile acısını gizleyemez. size sarılırken yaşadığı acıyı hastalığını unutmak ister.
ona bir yudum su bir lokma yiyecek verirken dizinizde size mutlulukla gülümseyen yüzü solmuş yerine minnettar bakışlar ve özür diler yüz ifadesi olur. çünkü ondan fazla acı çektiğinizi bilir.
önceden "allah'ım onun acısını bana yaşatma, benim canımı al" diye ettiğiniz duaların yerini "allah'ım bana yardım et, bana dayanma gücü ve ömür ver ki ona bakabileyim-yanında olayım" diye dua edersiniz.
sadakatle ve saygıyla sevgi dolu bir hayat...
ve getirdiği yaşanan bu acı tıpkı gülün dikeni gibi.
sevdiğiniz için yaşamak, bu gerçekten cesaret isteyen bir davranış.
unutmayın, her şeyi taklit edebilirsiniz ama cesareti asla taklit edemez ve yalan bir cesareti gerçek gibi gösteremezsiniz.
ve bu insanlara yakışan...
https://www.youtube.com/w...DPl6SzRC4EFM&index=18
unutmadan...
en güzel aşk şarkıları, insan olmanın erdemini işleyen en güzel mısraları 1960 ve 1970'li yıllarda sex ve uyuşturucu cenneti içinde yazılması çok garip.
gerçekte bir insanın sevdiği biri için ölmesi çok kolay ve basittir. en zor olan sevdiğiniz biri için yaşamanızdır.
ister eş, ister sevgili olun bir birliktelikte en zor olan sevdiğiniz için 4 elle yaşamaya çalışmaktır.
bu yaşamınız kendiniz için değil de sevdiğiniz için olur.
bırakıp gidemezsiniz, ya bana ihtiyacı olduğunda yanında olamazsam der; isteseniz de ölemezsiniz bile...
sevdiğinizin daima yanında olmak zorundasınız.
bu birliktelikte siz yediğiniz yemekten, giyiminizden, izlediğiniz film ile dinlediğiniz müzikten, yaşamınızın şeklinden her türlü zevkinizden vaz geçtiğiniz andır.
artık sizin için zevk ve güzellik sadece sevdiğinizi de memnun eden şeyler olacak.
içtiğiniz rakı kokusu veya sigaranızın kokusundan rahatsız oluyor diye içtiğiniz içkiyi sigarayı değiştirirsiniz.
artık sizin bir yaşam standartlarınız ve kaliteniz yoktur. sadece sevdiğiniz-eşiniz-birlikte olduğunuz insanın beklentileri ve ihtiyaçlarıyla onu memnun edecek şeyler vardır.
artık bir makine olursunuz.
birgün eşinizin-sevdiğiniz insanın-birlikte olduğunuz, onun için yaşamak zorunda olduğunuz insanın gözleri solar, size tebessüm ederken bile acısını gizleyemez. size sarılırken yaşadığı acıyı hastalığını unutmak ister.
ona bir yudum su bir lokma yiyecek verirken dizinizde size mutlulukla gülümseyen yüzü solmuş yerine minnettar bakışlar ve özür diler yüz ifadesi olur. çünkü ondan fazla acı çektiğinizi bilir.
önceden "allah'ım onun acısını bana yaşatma, benim canımı al" diye ettiğiniz duaların yerini "allah'ım bana yardım et, bana dayanma gücü ve ömür ver ki ona bakabileyim-yanında olayım" diye dua edersiniz.
sadakatle ve saygıyla sevgi dolu bir hayat...
ve getirdiği yaşanan bu acı tıpkı gülün dikeni gibi.
sevdiğiniz için yaşamak, bu gerçekten cesaret isteyen bir davranış.
unutmayın, her şeyi taklit edebilirsiniz ama cesareti asla taklit edemez ve yalan bir cesareti gerçek gibi gösteremezsiniz.
ve bu insanlara yakışan...
https://www.youtube.com/w...DPl6SzRC4EFM&index=18
unutmadan...
en güzel aşk şarkıları, insan olmanın erdemini işleyen en güzel mısraları 1960 ve 1970'li yıllarda sex ve uyuşturucu cenneti içinde yazılması çok garip.
-acı mı? bilbo'ya engel olan acıma duygusuydu. birçok canlı ölümü hak eder; ölülerin bazıları da yaşamayı. onlara bunu verebilir misin, frodo? ölüm ve kıyamet dağıtmak için bu kadar hevesli olma. bilgeler bile bütün sonları göremez.
moria madenlerine düşmeden önce, gri gandalf…
moria madenlerine düşmeden önce, gri gandalf…
En önemli, insana ders çıkarttıran film cümlelerinden biri de, "braveheart" filminde geçer ve " herkes ölür ama gerçekten herkes yaşamaz!!" cümlesidir...
" Everybody dies but not everybody really lives...!!"...
Üstünde düşünürsen, çok anlamlı bir cümledir bu.
" Everybody dies but not everybody really lives...!!"...
Üstünde düşünürsen, çok anlamlı bir cümledir bu.
" Everybody dies but not everybody really lives...!! bu cümlenin mealen tercümesi şöyle olabilir:
herkes ölür ama herkes gerçek bir yaşam süremez".
herkes ölür ama herkes gerçek bir yaşam süremez".
güncel Önemli Başlıklar