bugün

entry'ler (16523)

14 şubat ta sevgilisine tinder platinum alan erkek

Ben bilmiyorum, nedir ki o?!...

gram altın 3410 lira oldu

" titanik" 22 santim daha battı, demek gibi bişey bu.

Tam batsın...istemeyiz, ama o yönde bi gidiş var, dersek de kimse bizi silivre ' ye postalayamaz... gerçi türkiye' de postalar da, postalayamaması lazım aslında.

Ama türkiye' de ne zaman ne olur, onu kimse bilemez!!

türkiye nin sahip olduğu demokrasi çeşidi

" benim gibi düşünüyosanız, sizinle aynı fikirdeyim" türü bi demokrasi.

gizli tanık falan dinleyip adam yargılanan harikulade bir de hukuk sistemi ;;))

Gizli tanık diye bişey olmaz ki hukukta;;)))...

Tanık olur, adı sanı bellidir, yalan filan konuşuyorsa onu çükerler..." Gizli" de neymiş;;))...gizli yargıç, gizli hakem olur mu;;))

" Gizli hakem pozisyonun ofsayt olduğuna hükmetti!!" falan ;;))

Komik geliyo di mi?!...

Komik zaten!!

Bu " komediyle" bisürü insanı hapse tıktılar !!

Öyle ülkede neyin demokrasisi olur acaba?!...

almanya

Yaşadığım ülke. Ben " alamancı" ya da " gurbetçi" lafından hiç hoşlaşmam... öyle biri diilim çünkü. Zorunluluktan gelmedim ben buraya. Ben okul okudum, Türkiye' de de bayaa böyle iyi bi öğrenciydim ben.

Hesapta gelip okul okuycaktım ve Türkiye ' ye geri dönücektim. Öyle olmadı. Almanya benim konumda dünyadaki en üstün ülkelerdendi ve okul harcı ödemiyordum, o zamanlar bu çok güzel gelmişti bana ve aileme...ancak okula giriş şartları para ödemem gereken Ülkelerden şöyle bir 6 kat falan daha güçtü. Ama sınava girdim ve başardım sınavı...yalan olmasın 124 mü 125 mi kişiden 3 kişi alcaklardı, o 3 kişiden biri ben oldum!!

Kendi konumda çok iyiyimdir ben, ve bildiğiniz üzere almanya ' da çirkin güzel gözetmezler, ehliyet liyakat kimdeyse onu alırlar.

Çeyrek yüzyıl oldu!!

Çok böyle, dünyanın en kötü ülkesi falan diildir burası. Akp li almancıların bilgi kirliliklerine inanmayınız, hani diyorlar ya bi domates 10 Euro falan diye... Yok öyle bişey!!

Bi de tren çok severim ben. Trenin anavatan( larından biri) ı Almanya!

Çok güzel ülkedir, 3'te birinden fazlası ormandır... özel bisiklet yolları konusunda hollanda ' yı bile donunda sallar. Bisiklet yolu, sadece ana yolun yanındaki kıytırık bölünmüş yol diildir burda, çok kere kendi güzergahı vardır!! Bu bugünkü konu diil, 1970' te de varmış...o yüzden bu ülkede birçok kere kendi ülkesini bisikletle gezmiş Almanlara rastlarsın...

Türkiye ' nin aksine hukukçuları politikacılarının altında göt yalamazlar bu ülkede. O yüzden politikacının götünün keyfine hareket etmez bu ülke. Herr Scholz, Bundeskanzler, pazar günü kiliseye gidecekse o onun özelidir , üç bin korumayla kiliseye gidemez, dört tanesini ülke öder, o, bu bana yetmez derse, o zaman günlük ücretleri neyse hepsini cebinden ödiyceksin, derler...ki başka pek çok konuda politikacıya ayar çektiler. En son bildiğim alman dışişleri bakanı güzel kadın baerbock ' a Lüksemburg ' a gitmek için devletin uçağını " ver me di ler!!"...tehlike ve aciliyet nedir ki siz uçak istiyosunuz, diye sormuşlar dışişlerine, dışişleri cevap verememiş, veremeyince kibarca, oraya tren var, herkes gibi siz de trenle gidiniz, demişler ( basına yansıdı bu, ordan biliyorum), ve güzel dışişleri bakanı Lüksemburg ' a trenle gitti!!

" itibardan tasarruf olmaz!" diyemedi!! Ona, olmaz koçum, bu parayı alman vergi mükellefi ödüyor, sen bu parayı har vurup harman savuramazsın!!, dediler!!

Bu ülkede yaşayınca, bir ülkeyi aslında hukukçuların yönettiğini anlıyosun!! Harcamalara, harca ya da harcama, diyen hukukçular.

Alman devletinin "1" adet airbus a330 uçağı var, ikincisi yok, gerek de yok, hiç duydun mu alman devleti şuraya 4 uçakla çıkartma yaptı, falan diye?!.. duymazsın, Yok çünkü!!

Yani kıssadan hisse şöyle diyelim, " dünyanın en iğrenç ülkesi" diildir burası!!

çok yakışıklı ama şiveli konuşan erkek

Siz bu sözlüğün bütün dünyadan okunabileceeni bilmiyo musunuz?!...

Bilmiyosunuz, gördüğüm kadarıyla.

O zaman şunu söylememe izin verin, siz sözlük formatını sadece zikmekle kalmayıp, bu sözlüğü bildiğin aşağılık bayağı bir hale getiriyosunuz!!

Yanlış anlamayın, sizin aptal ve beyinsiz olmanız ilgilendirmiyo beni , gayet de güzel Türkçe okuyabilen almanlar var, onlar bunları okuyup da bunu başka yerlerde anlatırlarsa, türkler nasıl beyinsiz ve aptal görünür, beni daha çok o ilgilendiriyo!!

Siz kişisel zevklerinizle sadece sözlüğü zikmiyosunuz... türkiye ' ye zarar veriyosunuz!!

Duydum ben, Türkçe konuşan almandan, Uludağ sözlük diye bi sayfaya girdim, o seviyesizlkten iğrendim, hep böyle mi Uludağ sözlük, diye sordu kadın bana !! ( Uludağ sözlük, demedi, " o sayfa" dedi, yalan söylemeyelim, di mi)...

Ben de, hep öyle, başka sayfaya gir, dedim!!

Lütfen burayı aptalca düşünceleriniz için kullanmayın... burası 3 5 kişinin diil, bütün dünyanın ulaştığı bir platform.

arkadaşlar lütfen bilgi içerikli entry girelim

Benden başka iki ya da üç kişi saptayabildim, bilgi içerikli entry girebilecek donanıma sahip. Bu, çok az...

Bilgi politikaüstü bir konu. Türkiye ' deki Türkler, birbirleriyle uğraşmaktan ne yazık ki dünyayı ıskalamış durumdalar, geçen günkü otel yangınından sonra yazılan entrylerden gördüm ki herkes kendi cephesini savunuyo.

Bilgi konusu da öyle.

Ki bilgi az Türkiye de. Az. Okumak zor iş. Derhal yapabileceğin, 10 dk da halledebileceğin bişey diil. Türk milleti 10 dk da halledilebilecek konularda çok iyidir... daha uzun süren konularda ise kötüdür.

Sabırsızdır türk milleti !!

Di mi, okumak var, bi de " öğrenmek" var!! Onu da geç bi de " anlamak" var!! Bunların hiçbiri 10 dk' lık konular diil...hele " anlamak" --> birşeyin üstünde düşünmek onu " özümsemek!!" çok güç zihinsel işlemler bunlar...

Döner kesmeyi öğrenmek, adana kebap yapmak, daha kolay ;;)) üstelik para da getiriyo... düşünmekle para kazanılmıyo.

Türkler için bilmek diil para kazanmak önemlidir. O yüzden Türkiye ' den kimse bişey icat edemez, bir beethoven bir Vermeer çıkamaz... çünkü bu adamlar türk milletinde küçümsenir, aşağılanır ... Adam olsun da para kazansın, denilir...

Bu, bu toplumun sadece bugün diil, dününde de, dünden evvelsinde de böyleydi.

Bilgi, ne yazık ki 10 dk da üretilemiyo, o ne yazık ki olamıyo...

Bu yüzden, ilk amacı çok güzel olsa da, bir Uludağ sözlük de, bilgi çok kolaylıkla " olamadığı" için, bir süre sonra, dedikodu sayfası oluyo. Sadece burası mı, hepsi öyle , çünkü türk milleti tembel ve düşünmek, sonuçlamak gibi tecrübelere sahip diil. Hiç ilgilenmemiş çünkü.

Tabii, genelleme yapıyorum, türk toplumunda bunun tersinde hareket edenler de var .. onları dışlar türk toplumu.

Mesela Türkiye de " hiçbir başarı cezasız kalmaz !!" diye bi söylem vardır. Böyle bir söylem başka gelişmiş hiçbi ülkede yoktur.

Türk toplumunun bu duruşu, cehalete güven hissi kazandırır. Kendine güvenen bir cehalet, organize olur ve önüne çıkan her hareketi tokat manyağı yapar.

Sonunda, yangın merdiveni olmadığı halde günlük ücreti 37 bin lira olan olan oteller peydah olur, bu cehalet sembolü bir durumdur, bunu " nachrichtensperre- yayın yasağı" ile gizlerler. Gizlemek zorundadırlar, çünkü utanç verici bir durumdur bu.

Türk toplumu, bu dinamikleriyle 21 yyılın zayıflayan, yokoluşa giden, milletlerinden olacaktır.

Gidiş bu yöndedir.

Bunu tersine çevirmek mümkündür, ilk adımı sözlüğü, düştüğü " dedikodu sayfası olmak" konumundan kurtarmaktır.

Ama bu sözlükteki yazarlardan, Copy paste yapmadan içerik üretebilecek kac kişi vardır?!...devlet kavramını bilmeden, belediye nedir yetkileri nedir bilmeden bu sözlükte içerik üreten çok kişi olduğunu ben mesela gözlemledim.

Bu kişiler sana bilgi içeriği üretebilir mi?!...

Üretemez, demeyelim, kimsenin moralini bozmayalım.

Bekleyip, görelim!!

yunan bir erkeğe sakso çekmek

Yahudi kadın var, kocası alman...Saf alman!!

O kadın mutlaka o adama sakso çekiyodur.

Bu dünyada herşey mümkündür.

düşün ki o bunu okuyor

Yeni kocanın " beni soyuyo, paramı yiyo, benimle param için beraber oluyo!!" diye sağda solda dedikodusunu yapıyomuşsun, o yediği paraları sana ben verdim, sen çalıştığın işte ziktimsene o büyüklükte bi ev alacak parayı kazanamazdın...

Ki yolsun seni, afferin!! ilahi adalet!! Bu dünyada benden zeki adamların olduğunu bilmek güzel bişey...
boşanma davasından sonra da sana dediğim gibi " bundan sonra sana hediye edeceğim tek şey mezar yerin olur!!"...

Demiştim... Başka bişey için sakın bana gelme...

çok görmüş geçirmiş erkek

Çok görmüş olabilir de çok geçirmiş erkek olmaz.. belki geçir (il) miş erkek olabilir!!..bununla ne kastettiğimi boşanma davası görmüş erkekler pek de güzel anlayacaklardır...

Biz erkekler hayallerde yüzeriz, problem odur ki kadınlar o hayalin içinde bizimle beraber sadece bi yere kadar yüzüp, sudan çıkarlar...

Havuzun kenarında ne bıraktıysak, onları da alırlar, biz havuzdan çıkarken götümüzü başımızı gizleyerek çıkarız!!

Kah kah kah... geçirdiğimizi sanarız, ama geçirildiğimizi çok geç anlarız!! Bu bizim dramımızdır;;))

kabirde sorulacak sorular

Mesela 45'in %20' si nedir diye sormasınlar, bisürü beyinsiz lavuk bilemez onun cevabını. Sokak röportajında sordular, saydım, 43 kişiye sordular, sadece 4'ü bildi. Üstelik okula gidiyo olduğunu düşündüğüm bisürü genç de bilemedi ki, o çocuklar nasıl sınıf geçiyo, çok merak ediyorum...

menzil şeyhinin koronavirüsle konuşması

Alıcısı olan şeyin satıcısı da olur.

ev alma zorluğu hindistandan bile geri düzeyde

Eskiden şakasına söylüyodum da, barınma problemi olacak Türkiye ' de...en baba öğretmene 80 bin lira maaş veriyo, ama istanbul da 2+1 daire kirası da 40 bin lira...

E o adam 80 bin liradan fazla para kazanamaz ki!.. n' apcak?!... Şişli de okula gidip Sefaköy ' de de oturamazsın ki...

Jules michelet' nin Fransız devrimi isimli iki ciltlik kitabını çok tavsiye ederim, halkı devrime sürekleyen süreçleri çok güzel irdeler.

marmara depremi sonrası yapılacak açıklamalar

Yazılanları oku...partilerüstü düşünemeyen akgöt yüzünden konsolide olmuş türk toplumu.

Şimdiye kadar bu türden bir bölünme yaşamış bütün milletler tarih sahnesinden silinmişti, bakalım bu eksen kayması yaşamış türk toplumu, tarih sahnesinden silinmemeyi becerebilecek mi?...

Di mi, " yüce" türk toplumu her haltı becerir;;))

denizdeki bütün balıklar mürittir

Şişelerdeki bütün rakılar da mürittir...daha iyi bir insan olmak için her fırsatta rakı balık yapınız.

100 yılda muasır medeniyet seviyesine uluşamamamız

Hedefti o. Devletin devamlılığını sağlayamayıp, eksen kayması yaşadık, okyanusta kaybolduk, hayalet gemi olduk.

Nerede karaya vururuz onu allah bilir...

21 ocak 2025 bolu kartalkaya otel yangını

Hep benzeri konular. Hep aynı şeyler.

Gerikalmışlıktan kaynaklanan ihmal!!

Grizu patlamaları olurdu ben çocukken...bı patlardı 41 madenci ölürdü, 13'ünü bulurlardı, kalanı kayıp...Bi alman metalurjist kız arkadaşım olmuştu, o dedi...O gaz birdenbire patlamaz ki, 1 ay değişik değişik emareler gösterir,koku olur, koku artar filan...

1 ay !!...bir ay!!

Bişey bi ay kokuyo, koku artıyor ve sen armut armut seyrediyosun...e patlıycak bu belliii...bi ayda patlamasın da 3 ayda patlasın..."ben patlıycam abi kusura bakma!!' diyo sana...

Ondan sonra buuuummm!!...sonra da, Allah, din, fatiha filan...

E bu da aynı şey!!..en son 2007 de denetlenmiş de, sonraki denetlemeler kaat üzerinde yapılmış da...

Hep aynı, hep aynı amk.... neymiş?!... idare eder yaaa şimdi büyük masrafa sokma bizi, al şu bin euro ' yu çocuğa bi hediye alırsın, falan...

Hep aynı, hep!!... ihmal!! Denetleme de ihmal, tatbikatta ihmal, bilgi de, bilgi akışında ihmal...doğduk aynı, yakında geberip gideceez, hala aynı amk!!

Türk, kendini çok zeki sanan ihmalci götün tekidir, desem, aaaa ne diyo lan bu, dersiniz, di mi?!...

Lan yangının çıktığı yerdeki alarm ötseydi, gene kimse ölmiycekti,lan her türlü ihmali gene yap da, bari yangın alarmlarını doğru taksaydın... Daha geçen gün aldım, bi tanesi 1 euro 70 cent lan onun...2 Euro de, 160 odan varmış, 160 çarpı 2 320 euro eder lan...bi odadan 30 bin tl para alıyomuşsun, ha bi 320 Euro ona verseydin de, bu kadar insan ölmeseydi beyni zikik, cimri, kodumunun türk götleği...senin 320 euron 76 kişiden daha değerliymiş bak...

Diğer bütün ihmalleri geçiyorum, yangının çıktığı yerdeki alarm ötse, kimse ölmiycekti!! Bi de çok " rahatsız edici" bi ses çıkarır o, bütün mahalle uyanır...

Şimdi bu yangın çıktı, 76 kişi öldü, di mi?!... bugün, bugün bak bugün!!, otellerde kontrol yap, her iddiaya girerim çoğu aynı boktur !!

Hep aynı tür ihmallerden, tren raydan çıkar 60 kişi ölür, otobüsün freni boşalır Kızıldağ ' dan aşşaa uçar 27 kişi ölür, ben çocukken olmuştu, grizu patlar, maden çöker, market güzel olsun diye taşıyıcı kolonu keserler, depremde 230 kişi ölür...

Herif aptal, ama aptal olduğunun farkında diil, kendini zeki sanıyo...

Ondan sonra da yayın yasağı;;))

Sonra da " yüceymiş bu millet";;)) lan ne yücesi en kötüsü,boktanı sensin lan!!

Sen aklını başına toplamayıp," beyin mastürbasyonu" yla, yüceyim acayibim, diye idare edeceeni sanıyorsun ama...bak edemiyosun!!

yemek yapmayı bilen erkek

Yemek yapmayı bilmemek ne ki?!... öğretmiyo mu sizin analarınız size ?! Hiç anneye patates soymadınız mı, soğan rendelemediniz mi?!...lan anneleriniz size git sofrayı kur demedi mi hiç?!... hiç anneniz tlfondayken ahizenin ağzını kapatıp, Osman, ocakta köfteler pişiyo onları çevir de mi, demedi?!....

Eğer öyleyse, sizin anneleriniz bı boka yaramayan kadınlarmış. Sizden hiçbi zikim olmaz, kendinizi en yüksek dağdan atın aşşaa... boşuna yük olmayın şu köhne dünyaya...

hitler i anlamak

almanca bilmek şarttır onun için.

an itibarıyla yazarların nerede olup ne yaptığı

Trendeyim, Stuttgart ' a gidiyorum, tren şu anda Göppingen istasyonunda durdu.

bir togg vardı sahi ne oldu togg a

Tabii kaan vardı, togg vardı, hatta Amerika merkez Bankası başkaniyesine 50 milyar diil, 50 trilyon dolar (valla da 50 trilyon!!, demişlerdi!!)kredi vercekti, büyük müjdeydi, lan bu sefer feci salladılar yazmıştım, sözlükte birileri kıskanma göt demişlerdi...

Sonra reyiz 50 trilyon dolarlık kadını görevden almıştı;;)) çok bi süper zekalı sözlükdaşlar, reyizin vardır bi bildiği, demişlerdi...

Ha togg, bi tanesi, fabrikası gemlik de ben yük indirdim oraya yazmıştı bana...