bugün

ferhat göçer'in nefes filminden sonra yeniden yorumladığı tamamen ticari kaygıdan uzak (!) şarkı.

vın hızıyla edit: orjinal adı götür beni gittiğin yere olsa da şu sıralar haber bültenlerinde sensiz ben nefes alamam olarak anılmaktadır.
en büyük yalanların başında gelen söz dizilerindendir.
(bkz: akciğer)
kapalı istiare yapılmış cümledir. benzetilen(akciğer) kullanılmamış.
damardandır, güzeldir.(emrah versiyonu)
büyük yalandır. yok öyle bir şeydir. kimse kimsenin her şeyi olamazdır.
(bkz: sensiz ben efes alamam).
bu cümleyi kuracağınız kişiyle sonradan düşman olmamaya dikkat etmeniz gerekir. Yoksa mazallah hıkkk diye gidersiniz.
oksijen tüpüne yazılmış şiir. *
dediği lafın arkasında duramayacağı garanti olan kişinin ettiği bir milyon laftan sadece birisidir. kısacası götünden büyük osurmuştur.
(bkz: gündüz geceye muhtaç bana da sen lazımsın)
aliniyo be...nefes de aliniyo, tuvalete de cikiliyo...sevgiyi seven "ruh" oluyo. vücut ne olursa olsun, sen ruhunun etkisiyle tren raylarina falan yatmazsan, isine gücüne bakiyo.

ruh bazen cok fazla "göklerde "geziniyo... cok yükseldiyse, yere cakilinca, e haliyle acitiyo biraz, ama vücut gene de buna ragmen, sen onu kendi haline birakirsan, isine gücüne bakmaya devam ediyo. akciger de o "vücuda" en sadik elemanlardan biri.

dostum inan ki senin akcigerin, sen hic farketmesen de seni, "seni sevdigini söyleyen herhangi bir baska insandan" daha cok seviyo. aynen kalbin de seviyo, böbreklerinde... sen madem "sevgiline karsi sorumluluklarin oldugunu ,onu incitmemeyi" kendine bir siar ediniyorsun, o listeye "icindeki sevgililerini de " kat. o zaman cok daha isabetli kararlar verirsin.
(bkz: götür beni gittiğin yere)

(bkz: emrah)
Küçücük bir sesi olan biri bile bu sarkiyi guzel okuyabilir.
Hele sarkiyi iyi yorumlayan birini dinlemek buyuk keyif verir.

Bu şarkiyi ibrahim tatlises, sibel can, şebnem ferah in sesinden kendi yorumlariyla dinlemek bambaska bir keyif verir.
(bkz: Redd - Nefes Bile Almadan)
Yalandır. insan her türlü nefes alıyor.
"özgürlük" ayakkabılarını giymiş giderken, kişinin ona söylediği son cümle.
hayatinda cok onemli olan bir insan icin bircok kimsenin kullandigi bir tabir olsa da zamanla gorulecektir ki, nefes almak bireysel bir eylemdir. herkes, herkessiz yasar.
laf olsun diye, örneğin ilişkinin üçüncü gününde söylenmediği takdirde son derece büyük önemi haiz ciddi bir aşk ve bağlılığı ifade eden buram buram mübalağa kokan ifadedir.
yerli yersiz kullanımlarla değerinin düşürülmemesinde büyük fayda olduğu değerlendirilmektedir.
Onsuz yaşamayı düşünemediğin birisine veda edersin... ve yine nefes almaya devam edersin, öyle bir şey yok. merak eden denesin.
duygusallığın dibine vurmuş bir aşık beyanı. sanki bu yaşına kadar o aldırdı nefesi. zaman tek ilacı.
(bkz: burna duyulan aşk)

görsel
SENSiZ BENNE FESALA MAM diye söylenen şarkı.
(bkz: oksijen tüpümsün benim sen)
--spoiler--
Sensiz de yaşarım ama senle bir baska yaşarım.
--spoiler--