bugün
- rakının berbat bir içki olması35
- askerde yediğiniz en saçma fırçalar8
- karınız için sözlüğü bırakır mısınız16
- wolverine gibi tırnakları olan kız11
- çocukluk travmaları18
- her türk kadınına 100 türk erkeğinin yürümesi8
- true'nun ölmesi14
- akp belediyesinin 85 milyon liraya konser vermesi15
- utopyalarkralicesi9
- galerinizde bulunan en saçma fotoğraf15
- kürdüm 5000 yıllık tarihim var var mı diyeceğin21
- uludağ'ın kaderi13
- anın görüntüsü12
- gecenin şarkısı17
- rusya nükleer güç kullanılır mı sorusu18
- etek giyersen tecavüzü hakedersin13
- mutluluğun formulü8
- doritoslu çiğ köfte12
- güzel erkek isimleri19
- hayal dünyasında yaşamak10
- gozlerinmeyhanesi'nın vefat etmesi24
- en etkili içki hangisi8
- homofobik yazarlar birliği10
- sözlük yazarlarının yapmayı en çok istediği meslek21
- hayatı seviyorum eylemleri21
- sözlük yazarlarının favori haber kanalı8
- true ile utopyalarkralicesi11
- larisalisa öldü mü12
- profilinizden karakter analiz ediyorum toplanın16
- sözlükte birbirine yakıştırdığınız yazarlar11
- sözlükteki ruh hastaları24
- true neden evlenemiyor9
- yazarların çektiği çiçek fotoğrafları11
- mantı8
- yazarların en sevdiği cem karaca şarkıları17
- nervio abla36
- en son ne yediniz13
- 1 milyon dolar'a ismet'in tırnaklarını yer misiniz8
- seküler yaşamın faşist bakış açısı15
- larisalisa17
- sabah ereksiyonu olamıyorum11
- yaşı geldiği halde evlenmeyen insan11
- kız kardeşini date'e hazırlayan abi22
- gece dışarıdan gelen hav hav hav sesleri11
- an itibarıyla yazarların nerede olup ne yaptığı30
- chatgpt ile yazarların görselleri13
- erkeklerin erkeklere taktığı kırıcı lakaplar13
- ellerim bos gonlum hos11
- amerika'nın icat ettiği bir şey söyleyin13
- insan olmaya ceyrek kala23
entry'ler (9261)
bol hediye alın. kendisini değerli hissetttirin.
tutarlı olun. yapamayacağınız sözler vermeyin. ya da verdiğiniz sözleri tutun.
ara sıra "höt" deyin. ağırlığınızı hissettirin. ancak bir şarkıda da ağlayabilin.
kıskandığınızı gösterin. abartmadan, ince.
saçlarını, makyajını, kilolarını hep övün. kadınlar kendilerini güzel görmemeye meyilli.
sizi değiştirmeye çalışacaktır. yumuşayın, ama değişmeyin. değiştiğiniz zaman, uğraşını elinden almış oldunuz demektir.
ve,
asla güçsüz düşmeyin. ya da görünmeyin. hep güçlü olun.
tutarlı olun. yapamayacağınız sözler vermeyin. ya da verdiğiniz sözleri tutun.
ara sıra "höt" deyin. ağırlığınızı hissettirin. ancak bir şarkıda da ağlayabilin.
kıskandığınızı gösterin. abartmadan, ince.
saçlarını, makyajını, kilolarını hep övün. kadınlar kendilerini güzel görmemeye meyilli.
sizi değiştirmeye çalışacaktır. yumuşayın, ama değişmeyin. değiştiğiniz zaman, uğraşını elinden almış oldunuz demektir.
ve,
asla güçsüz düşmeyin. ya da görünmeyin. hep güçlü olun.
müzekart'ı olana ve iş bankası kredi kartı olanlara girişi ücretsiz olan antik kent, açıkhava müzesi.
65 yaş üzerinden de ücret alınmıyor. diğer girişler 40 tl.
antik kentin içinde bir bölüm olan yamaç evler bölümüne girmek isterseniz, oranın girişine ekstra 20 tl vermeniz gerekiyor. o bölümde müzekart geçmiyor. 65 yaş orda da bedava.
yamaç evler kısmını ise kesinlikle tavsiye ederim. 2000 yıl önce yaşayan insanların, o dönemin zenginlerinin evlerine giriyorsunuz, duvar kağıtlarını görüyorsunuz. bozulmamış duvarları, salonları görüyorsunuz.
kesinlikle dünyada görülmesi gereken dünya kentlerinden biridir. en önemli dünya hazinelerinden biridir, belki roma'dan bile önce. ki roma agorasından kıyas olmaz derecede daha güzeldir.
efes konsülü burada olmuştur. yine ülkemizdeki bergama antik kenti ile yarışır.
65 yaş üzerinden de ücret alınmıyor. diğer girişler 40 tl.
antik kentin içinde bir bölüm olan yamaç evler bölümüne girmek isterseniz, oranın girişine ekstra 20 tl vermeniz gerekiyor. o bölümde müzekart geçmiyor. 65 yaş orda da bedava.
yamaç evler kısmını ise kesinlikle tavsiye ederim. 2000 yıl önce yaşayan insanların, o dönemin zenginlerinin evlerine giriyorsunuz, duvar kağıtlarını görüyorsunuz. bozulmamış duvarları, salonları görüyorsunuz.
kesinlikle dünyada görülmesi gereken dünya kentlerinden biridir. en önemli dünya hazinelerinden biridir, belki roma'dan bile önce. ki roma agorasından kıyas olmaz derecede daha güzeldir.
efes konsülü burada olmuştur. yine ülkemizdeki bergama antik kenti ile yarışır.
çok sevdiğim ve desteklediğim başkan.
forumlarda şampiyonluk önemli değil bekleriz diyenleri bırakın, fenerbahçe'de şampiyon olmak her zaman önemli olmuştur.
zira aziz yıldırım şampiyon yapamadığı için gitmek zorunda kalmadı mı? son 2-3 yılın şampiyonu fenerbahçe olsaydı, yeniden başkan seçilmez miydi? dürüstlükle cevap verin.
bu yüzden ali koç'un ilk yapması gereken futbolda en kısa zamanda sportif başarıyı getirmektir. kimse direkt söylemese de, üyeler kendisini en öncelikle bunun için seçmiştir.
burada bugünlerde "3 yıl şampiyon yapamasa da önemli değil" diye yazanlar, sportif başarılar gelmediğinde ilk homurdanmaya başlayanlar olacaktır.
fenerbahçe taraftarı her zaman, her sene şampiyonluk ister ve bekler. gerçekleri konuşalım.
ali koç da bunu bilerek aday olmuştur. ali koç'u başkan yapan da zaten budur. bunu yapabileceğine olan inançtır.
ayrıca mali yapıyı düzeltmek için en büyük kaynak da şampiyon olup şampiyonlar liginden gelir elde edebilmektir.
bu yüzden ali koç'un ilk hedefi bu yıl camiayı şampiyonluğun en güçlü adayı yapmak olmalıdır.
gelecek şampiyonlukla öncelikle taraftarın 4 yıldır biriken gazını almalıdır. sonrasında kredisi daha da artar, ve hedeflerini ve ideallerini daha rahat ortaya koymaya ve uygulamaya başlar.
biliyorum yazdıklarım romantik ve şairane değil, ancak bunlar gerçekler.
forumlarda şampiyonluk önemli değil bekleriz diyenleri bırakın, fenerbahçe'de şampiyon olmak her zaman önemli olmuştur.
zira aziz yıldırım şampiyon yapamadığı için gitmek zorunda kalmadı mı? son 2-3 yılın şampiyonu fenerbahçe olsaydı, yeniden başkan seçilmez miydi? dürüstlükle cevap verin.
bu yüzden ali koç'un ilk yapması gereken futbolda en kısa zamanda sportif başarıyı getirmektir. kimse direkt söylemese de, üyeler kendisini en öncelikle bunun için seçmiştir.
burada bugünlerde "3 yıl şampiyon yapamasa da önemli değil" diye yazanlar, sportif başarılar gelmediğinde ilk homurdanmaya başlayanlar olacaktır.
fenerbahçe taraftarı her zaman, her sene şampiyonluk ister ve bekler. gerçekleri konuşalım.
ali koç da bunu bilerek aday olmuştur. ali koç'u başkan yapan da zaten budur. bunu yapabileceğine olan inançtır.
ayrıca mali yapıyı düzeltmek için en büyük kaynak da şampiyon olup şampiyonlar liginden gelir elde edebilmektir.
bu yüzden ali koç'un ilk hedefi bu yıl camiayı şampiyonluğun en güçlü adayı yapmak olmalıdır.
gelecek şampiyonlukla öncelikle taraftarın 4 yıldır biriken gazını almalıdır. sonrasında kredisi daha da artar, ve hedeflerini ve ideallerini daha rahat ortaya koymaya ve uygulamaya başlar.
biliyorum yazdıklarım romantik ve şairane değil, ancak bunlar gerçekler.
zamanda yolculuk temalı beğendiğim alman dizisi.
dizi özetle; en son arrival filminde de değinildiği gibi, zamanın çizgisel bir doğru şeklinde olmadığını ve sadece ileriye doğru akmadığını, çevrimsel olduğunu, yani geçmiş-gelecek hepsinin aslında şu an aynı anda yaşandığını ve birbirini etkilediğini, ve ne yaparsak yapalım geçmişi değiştiremeyeceğimizi (bkz: büyükbaba paradoksu) , neden->sonuç ilişkisinin tersine de olabileceğini anlatıyor.
bundan sonrası spoiler içerebilir:
dizinin zamanda yolculuğu insan küçük bir kasabada birbirini tanıyan ailelerin ilişkileri üzerinden ele almasını sevdim. 10 bölümlük ilk sezonun ilk 5 bölümü hemen hemen hiçbir soruyu açıklığa kavuşturmazken, ki bence dizinin en eleştirilebilecek tarafı bu, son birkaç bölümde çoğu sorunun cevabını verdiler. sezonun ilk yarısı anlamaya çalıştığmız aile ilişkileri, ikinci yarısı solucan deliği kaynaklı zamansal paradoksların çözülmeye çalışılması idi. ancak ilk sezon itibariyle konuyu sonlandırma ve daha güzel bir şekilde bağlama bekliyordum, ancak açık kapı bırakarak sezon arasına gidildi. sonuç olarak ben diziyi konu, müzik, kurgu, mekan tasarımı ve oyunculuk olarak gayet beğendim. netfilix’ten bu tarz dizilerin devamını bekliyoruz.
dizi özetle; en son arrival filminde de değinildiği gibi, zamanın çizgisel bir doğru şeklinde olmadığını ve sadece ileriye doğru akmadığını, çevrimsel olduğunu, yani geçmiş-gelecek hepsinin aslında şu an aynı anda yaşandığını ve birbirini etkilediğini, ve ne yaparsak yapalım geçmişi değiştiremeyeceğimizi (bkz: büyükbaba paradoksu) , neden->sonuç ilişkisinin tersine de olabileceğini anlatıyor.
bundan sonrası spoiler içerebilir:
dizinin zamanda yolculuğu insan küçük bir kasabada birbirini tanıyan ailelerin ilişkileri üzerinden ele almasını sevdim. 10 bölümlük ilk sezonun ilk 5 bölümü hemen hemen hiçbir soruyu açıklığa kavuşturmazken, ki bence dizinin en eleştirilebilecek tarafı bu, son birkaç bölümde çoğu sorunun cevabını verdiler. sezonun ilk yarısı anlamaya çalıştığmız aile ilişkileri, ikinci yarısı solucan deliği kaynaklı zamansal paradoksların çözülmeye çalışılması idi. ancak ilk sezon itibariyle konuyu sonlandırma ve daha güzel bir şekilde bağlama bekliyordum, ancak açık kapı bırakarak sezon arasına gidildi. sonuç olarak ben diziyi konu, müzik, kurgu, mekan tasarımı ve oyunculuk olarak gayet beğendim. netfilix’ten bu tarz dizilerin devamını bekliyoruz.
bazı insanlarda bariz izmir kompleksi var, anlaşılıyor. ne geldiyse izmir ile alakalı geçmişte başlarına...
tartışmasız türkiye'nin en yaşanılası, en ileri, en demokrat, en güzel şehridir.
çok göç alıyor olması doğru, ama ona rağmen bile kişiliğini halen kaybetmeyen, geleni de kendine benzeten şehirdir.
tartışmasız türkiye'nin en yaşanılası, en ileri, en demokrat, en güzel şehridir.
çok göç alıyor olması doğru, ama ona rağmen bile kişiliğini halen kaybetmeyen, geleni de kendine benzeten şehirdir.
ekşi'de b1916 nick'li yazar tarafından harika bir yöntemle, ince eleyip araştırılarak, taa 2011'deki entry'sinden yola çıkarak ifşa edilmiş yazar.
şimdi atatürk düşmanı lord eddard stark düşünsün. çevirip, kıvırıp dursun.
(bkz: yaa pelin kardeş çok rahat konuşuyordun)
şimdi atatürk düşmanı lord eddard stark düşünsün. çevirip, kıvırıp dursun.
(bkz: yaa pelin kardeş çok rahat konuşuyordun)
(bkz: breaking bad)
(bkz: battlestar galactica)
(bkz: westworld)
evet bazı efsane dizileri daha yeni izleyebildim.
(bkz: battlestar galactica)
(bkz: westworld)
evet bazı efsane dizileri daha yeni izleyebildim.
kendisine saygısı ve özgüveni olması.
kazanarak, şampiyonluğa, inşallah, bir adım daha yaklaştığımız maçtır.
çok önemli bir virajdı.
akhisar bize hep ters gelirdi, en korktuğum maçtı...
ama şener'in harika performansı, ve tam oynanması gerektiği gibi oynamamız, sonucunda harika bir zafer oldu.
şampiyonluk böyle önemli virajları kazasız atlatmaktan geçer, bu gece bu anlamda bizim için şampiyonluk yolunda güzel bir adımdı.
haydi fenerbahçe'm, aynı şekilde devamını getir bu sezon.
çok önemli bir virajdı.
akhisar bize hep ters gelirdi, en korktuğum maçtı...
ama şener'in harika performansı, ve tam oynanması gerektiği gibi oynamamız, sonucunda harika bir zafer oldu.
şampiyonluk böyle önemli virajları kazasız atlatmaktan geçer, bu gece bu anlamda bizim için şampiyonluk yolunda güzel bir adımdı.
haydi fenerbahçe'm, aynı şekilde devamını getir bu sezon.
türkiye'nin en büyük, en kıskanılan kulübü.
sadece futbolda değil, her branşta...
sadece futbolda değil, her branşta...
kurtarıcımız.
deha.
büyük insan.
deha.
büyük insan.
izmir'e yakınlığı.
çoğu otoriteye göre galatasaray takımıdır.
her şeye rağmen, bütün algı çabalarına rağmen, bu sene şampiyon olacaktır.
inşallah yine, dosta güven, düşmana korku salacaktır.
ve o şampiyon olunca, türkiye mutlu olacaktır.
inşallah yine, dosta güven, düşmana korku salacaktır.
ve o şampiyon olunca, türkiye mutlu olacaktır.
çoğu yeni evli arkadaşta oluşan triptir.
evliler sanki evliler birlikteliğine üyedir, siz bekarsınız diye küçümsenirsiniz.
eskiden, bolca takıldığınız kankalarınız, evlenince "artık ben evliyim, sorumluluklarım var, boş zamanım çok yok, boş beleş gezemem, senle görüşemem, bekarlarla çok takılamam" triplerine girerler. bunu direkt söylemeseler bile hissettirmeye başlarlar. artık, bir kural varmış gibi, evliler evlilerle takılır. evliler "ay biz evliyiz" der, bekarlara vakit ayıramaz. sanki onların gözünde bekar olmak arızadır.
evliler sanki evliler birlikteliğine üyedir, siz bekarsınız diye küçümsenirsiniz.
eskiden, bolca takıldığınız kankalarınız, evlenince "artık ben evliyim, sorumluluklarım var, boş zamanım çok yok, boş beleş gezemem, senle görüşemem, bekarlarla çok takılamam" triplerine girerler. bunu direkt söylemeseler bile hissettirmeye başlarlar. artık, bir kural varmış gibi, evliler evlilerle takılır. evliler "ay biz evliyiz" der, bekarlara vakit ayıramaz. sanki onların gözünde bekar olmak arızadır.
önce tartışmasız gol atması gereken takım.
bu gün attığı goller neydi öyle? galatasaray'ın haluk ulusoy zamanlarında attığı tartışmalı golleri akla getirdi...
bu gün attığı goller neydi öyle? galatasaray'ın haluk ulusoy zamanlarında attığı tartışmalı golleri akla getirdi...
uzallılarla neden kontak kurulamıyor?
uzaylı ararken, radyo sinyali dinlemek ne kadar mantıklı?
peki, uzaylılar var mı?
ufkunuz kaç katına çıkar bilemem ama, başka dünyalarla ilgili fermi paradoksunu baz alan şu yazıyı baştan sona okursanız, yeni bakış açıları kazanacağınız kesin:
(https://tr.wikipedia.org/wiki/Fermi_paradoksu)
uzaylı ararken, radyo sinyali dinlemek ne kadar mantıklı?
peki, uzaylılar var mı?
ufkunuz kaç katına çıkar bilemem ama, başka dünyalarla ilgili fermi paradoksunu baz alan şu yazıyı baştan sona okursanız, yeni bakış açıları kazanacağınız kesin:
(https://tr.wikipedia.org/wiki/Fermi_paradoksu)
şu linkin yararlı olacağını düşündüğüm sporseverler:
(bkz: http://www.coopersguns.co...os/exercise-encyclopedia/)
(bkz: http://www.coopersguns.co...os/exercise-encyclopedia/)
katı kurallardır:
"bir arkadaşının paylaşımını paylaşacaksan, önce o kişinin paylaşımını "beğenmen" gerekir."
"hergün facebook'ta 100 paylaşım yapan insanın, doğumgününde o gün hiç facebook'a girmemiş gibi yapması, paylaşım yapmaması, cool takılması, duvarına yazılanların sonlanmasını beklemesi"
gibi.
"bir arkadaşının paylaşımını paylaşacaksan, önce o kişinin paylaşımını "beğenmen" gerekir."
"hergün facebook'ta 100 paylaşım yapan insanın, doğumgününde o gün hiç facebook'a girmemiş gibi yapması, paylaşım yapmaması, cool takılması, duvarına yazılanların sonlanmasını beklemesi"
gibi.
aslinda: zamaninda duzgun erkegin yuzune bakmayip, yanlis erkeklerin pesinde kosanlarin husnu kuruntusudur.