bugün

facebook taki iletilerinizin bir kısmını oluşturur.. okuyan arkadaşlarınız yorum yapmadan evvel şöyle bir düşünür akabinde yorum yaparlar.

örneğin:

herkes inandığını gerçek sanır, yanıldığını da geç anlar.
"çocukken tarzan’ı neredeyse çıplak seyrettik. külkedisi eve gece yarısından sonra gelirdi. pinokyo yalan söylerdi, alaaddin hırsızdı, batman arabayı saatte 300 km. hızla kullanıyordu, pamuk prenses 7 herifle birlikte yaşıyordu red kit’in ağzında mütemadiyen sigara, temel reis te pipo ve dövmeler vardı, '' kimse bizim nesilin normal olmasını beklemesin '' * "

(bkz: adam haklı beyler)
--spoiler--
herkese layığı kadar değer vereceksin...öküze kravat takmanın alemi yok...
--spoiler--

bunu yazan insanları sosyolojik olarak ele alırsak her platformda bizim elimize verir. üstün bir zeka ve hayat tecrübesi yazdırıyor bunları. okudukça düşündürüyor, düşünürdükçe okutuyor.

edit: her sekiz salak kızdan yedi tanesi bu yazıyı yazıyor.
genelde yaran facebook iletilerinin altında günün anlam ve önemini belirten ve komikten ziyade acı bi gerçeği gözler önüne süren iletilerdir çoğunlukla .hemen altında da Yazarların kişisel notu bulunur . O da şöyledir : yarmamıştır fakat gelinen nokta budur gibi gibi
http://galeri.uludagsozlu...bcren-facebook-iletileri/

"benim yerime bir başkasını koyabilirsin ama o başkası benim sana koyduğum gibi koyamaz." diyor küçük enişte. ben de diyorum ki;

bsg
-insan mı doğayı yarattı? yoksa doğa mı insanı yarattı ?
"Doğumgünümü duvarıma yazarak (142), facebooktan mesaj atarak (5), telefonla arayarak (15), sms yollayarak (19) ve yüzyüze kutlayarak (45) beni dünyanın en mutlu insanlarından biri yapan 226 kişiye sonsuz teşekkürler. Sizleri Seviyorum..."

Adam üşenmemiş tek tek saymış..

Tanım: insana "Ya sözlük benim böyle arkadaşlarım var işte, gel de düşünme" dedirten iletilerdir. Ruh sağlığı açısından böyle iletilerden de bunları yazanlardan da sakınmak gerekir.
aşık olduğunuz kişi şuanda başkasıyla uyumaktadır. lütfen daha fazla hayal etmeyiniz.
önce kendimi sonra seni vururum

hoba ne diyo bu uşak.
"Herkes Gülüşümü Görüyor Kimse savaşımı görmüyor.
Herkes sesimi duyuyor Düşündüğümü kimse bilmiyor.
Herkes yazdıklarımı okuyor Göz yaşlarımı kimse görmüyor.
Herkes beni tanıdığını sanıyor .
Ama kimse benim kim olduğumu bilmiyor.."
-Türkiye'deki en iyi yabanci futbolcu suphesiz sabri sarioglu dur. ben, futbola bu kadar yabanci birini gormedim.
-Aslında dünya kadınlar günü 6 mart. kadınların hazırlanması 8 mart'ı buluyor.
-Ojesi kurumadan kafası kaşınan bir kızın dramını film yapıp çeksem, çağan irmak'ı bile ağlatırım.
-Ateşten korksaydık odun olmazdık" -türk erkeği-
kapitalizm, "itirazım var"'ı "ihtiyacım var"'a "olmuyor olmuyor"'u "oluyor oluyor bir gün oluyor"'a dönüştürdü. ama "oluyor" demekle olmuyor maalesef hala...
facebook ta takılan insanların başına gelebilecek en önemli olaylardan biridir, ciddiye almadan okunan yazılar bir anda önemli bir mesaj veriyormuş gibi gelir, daha dikkatle okunur belki bir kez daha okunur yorumlanır, kafa karıştırır ruh halinide değiştirir.
Her sehit haberinden sonra, savas ucaklari pkk kamplarini bombaliyor. Sormaya utaniyorum ama bu ucaklar sehit kaniyla mi calisiyor?

gerçekten düşündürücü.bu ülkede bu uçaklar bişey olmadan kalkmıyor ne yazıkki.
"Evet duygusalım.
Annemden binlerce km uzaklıkta apartmanı olmayan, şöyle korkusuzca tur atılabilecek bir yeri olmayan, okul bahçesinin içerisine sıkıştırılmış bir evin tek bir odasında neredeyse altı ayımı geçirdiğim bir dağ başında yaşıyorum çünkü...

Her silah sesi duyduğumda " hiii anneciiimm" nidalarını atarak korkuyorum.Ben senin dualarınla, geceleri ya da evde her yalnız kaldığında döktüğün göz yaşlarıyla ayakta duruyorum.. Sabrediyorum.. Dayanıyorum tüm zorluklara..

Baharın son demlerinde bile üşürken bedenim; senin sıcacık kollarını; akli melaikelerimi yitirircesine özlüyorum.

Burnumda kokun saçımda ellerin gezinmekte bu gece.. Tam bir ay sonra bitecek şu soğuk karanlık ve sensiz , sizsiz günlerim. Annem.. "
Düşünsene Bitanem...
-Bigün cok kavga ediyoruz , cok kırıyoruz birbirimizi . Sen kızıyorsun yazmıyorsun 1-2 gün bana , 3.gün yazmak için duvarıma bakıyorsun ve duvarımdaki yazılar dikkatini çekiyor . Herkes aynı şeyi yazmış ;
- ' Mekanın Cennet Olsun. '

Söylesene Bitanem o zaman ne yapacaksın , dayanabilecek misin ?
Tüm herkesin beden dersinin 5 olduğu bir ülkede, olimpiyatlarda neredeyse sıfır çekmiş olmamızı ateistler bile açıklayamaz.
Sen dev Avm'lerden alışveriş yaparsın ama biber gazı yediğinde sana limonu bakkal amca verir.