bugün
- gül gibi kokan sözlüğün ağır abisi21
- zeynep bastık'ın beyaz külodu16
- izmirde 5 çocuğun öldüğü yangın11
- belediye konserleri yasaklansın13
- mesai saatlerinde entry girenleri cimere bildirmek8
- yazarların romantiklik seviyesi21
- anın görüntüsü12
- judas'ın ölmesi8
- 17 yaşında bmw vs 3 yaşında egea9
- profesörün sokak köpeği saldırısına uğradığı ülke22
- kedimi kim yedi1'in ölmesi13
- nerede o eski yazarlar23
- güvenmemeyi nasıl öğrendin10
- peter parker'ın mutsuz olması13
- reis deyince akla ilk gelen23
- günün sözü9
- realite manipülasyonu21
- müslüman diye hamas'ı savunmak22
- mel mel vs eylulsabahi40
- özlem zengin21
- gece yatarken kurulan hayaller16
- tanışmak istediğiniz yazar14
- bazlama açmayı bilmeyen kız10
- bir erkeğin bağımlılık yapabilecek özellikleri8
- ölsem helvamı hangi yazar yapar22
- sana şimdi ne mesajlar geliyordur17
- victor osimhen8
- eskiamaeksikbiri21
- larisalisa öldü mü9
- b12 takviyesi10
- gecenin şarkısı9
- yazarların en çok sevdiği aylar29
- israfa son vermek için yapılması zaruri olan 3 şey29
- puura11
- sözlük kızlarının bugünkü kombinleri22
- sigara içen insan aptaldır28
- thusnelda10
- amk diyen kezo8
- sevgilisinden yeni ayrılan kız11
- kanka olmak istediğiniz yazarlar20
- şalgam suyu10
- dini bütün bir kızı etkilemenin yolları20
- sokakta görülen kediye naber lan demek9
- larisalisa13
- sözlük erkeklerinin bu günkü kombini15
- istifa etme nedenleriniz16
- bamya seven erkek21
- hz ömer'in nil nehrine racon kesmesi12
- arabanın antifrizini değiştirebilen kız8
- konusu belirsiz kavga8
entry'ler (30)
Her an karşınıza çıkabilecek süprizlikte yakışıklı olabilir.
(bkz: Kayıp Şehir)
(bkz: Daniel)
(bkz: Peter Kandu)
(bkz: Kayıp Şehir)
(bkz: Daniel)
(bkz: Peter Kandu)
Sevişme ihtimaline karşılık önlem almış kızdır.
Yine mi yağdı şu kar yahu serzenişleriyle cama koşmak, görülen manzara karşısında tatil olur inşallah dualarıyla çişe gitmek.
Eşimdir. Nikahlı kocamdır. Ömrümün geri kalanıdır.
Yarın itibariyle sözleniyorum sözlük. Ya babam beni vermezse diye de az buçuk tırsmıyor değilim nihayetinde.
Bir ömrü vapurda ve dalga sesleri eşliğinde avuçlarıma bahşedendir.
sevdiceğimin daimi aşkı. Kabullendim nihayetinde.
yan yana okullarda ücretli öğretmenlik yaptığım okul bahçelerinde karşılaştığım güzeller güzeli. eşine duyduğu aşk tarif bile edilemez. buldukları her fırsatta görüşürlerdi gün içerisinde. yakınlardan öğrendiğim kadarıyla ölümü de eşine duyduğu aşktan ibaretmiş aslında. eşi halı saha maçına gitmeye karar verdiğinde dayanamayıp peşinden gitmiştir. maçı izlerken ateş sesleri duyulmuştur. eşi çığlık çığlığa sakın gelme sakın yanıma gelme diye bağırırken dayanamayıp eşinin yanına koşmuştur. koşarken vurulmuştur. ve sonra eşinin vurulduğunu gören cem ise yaralı olduğu halde sürünerek eşine ulaşmaya çalışmıştır. onun hareket ettiğini gören teröristler tetiğe defalarca basmış ve cemi de şehit etmiştir.
nutukların tutulduğu andır sanırım bu anlar. atandıkları an ne kadar sevinmişlerdi oysa ki..
eylül'ün dördünde bir yıl daha geçmiş olacak ardlarından..
ülkemde yaşamak imkansızlaşıyor an be an..
ülkemde öğretmenler öldürülüyor, kaçırılıyor..
sonra?
unutuluyor. tatillerde boy boy bronz tenli fotoğraflar sergileniyor, selülitlerin hışmına maruz kalıyor evlat acıları..
acılarımız. düştüğü evi yakıyor..
diğerlerinin bahçelerindeki çiçekler ise açmaya devam ediyor..
ama karanlık çöktüğünde onların adım attığı diyarlarda eğleniyor insanlar.
elbette yasla yaşayalım demiyorum. lakin umursama seviyesinin sadece profillerin kararmasından ibaret olmasını istemiyorum..
cennette buluşacağız dilay'ım.. çok yakında..
nutukların tutulduğu andır sanırım bu anlar. atandıkları an ne kadar sevinmişlerdi oysa ki..
eylül'ün dördünde bir yıl daha geçmiş olacak ardlarından..
ülkemde yaşamak imkansızlaşıyor an be an..
ülkemde öğretmenler öldürülüyor, kaçırılıyor..
sonra?
unutuluyor. tatillerde boy boy bronz tenli fotoğraflar sergileniyor, selülitlerin hışmına maruz kalıyor evlat acıları..
acılarımız. düştüğü evi yakıyor..
diğerlerinin bahçelerindeki çiçekler ise açmaya devam ediyor..
ama karanlık çöktüğünde onların adım attığı diyarlarda eğleniyor insanlar.
elbette yasla yaşayalım demiyorum. lakin umursama seviyesinin sadece profillerin kararmasından ibaret olmasını istemiyorum..
cennette buluşacağız dilay'ım.. çok yakında..
Kocaman dikiş ipinin ucuna siyah bir poşeti bağlayıp içine de kime yazıldığı umursanmayan bir mektubu koyup o güzel el emeği göz nuru uçurtmayı balkonlardan uçuşturmaktır.
Memleket kokan eser. Karadenizimin direnci.
Nereden başlanır nasıl söylenir bilmem. Ama kendisi beni uzunca bir süre bağlı olarak uzandığım tren raylarından kurtarandır. Bana orman kokan yeşillikleri tüm makileri kıskandırırcasına tattırandır. Yoğurtlu dondurmayı özletendir. Bana soya soslu tavuğa şiirler yazdırandır. Kendisi yirmi altı yıllık ahir ömrümde bana bahşedilen tarifi zor bulunması imkansız bir eşi daha olmayan ödüldür. Tüm şansızlıklarımın nötrleyicisidir. Ruhumu şenlendiren evimin direğidir. Ve doğmamış çocuğumun babasıdır. Erimdir. Beni önce kendisine sonra da vapurlara aşık ettirendir. Deniz üzerinde seyrederken aylar sonra istanbul'un makyajsız halini aniden arkasındaki tüm akrabalarımın ve uzak şehirlerden getirtilmiş arkadaşlarımın gözlerinin önünde diz çöküp evlenme teklifi edendir.
Gurur kaynağımdır. Aylarca doğunun en korkutucu şehirlerinden birinde vatani görevini layıkıyla icra edendir.
Adını ezbere bileceğiniz "aa bu adam bizim sözlüğün yazarıydı ya" diye iç geçireceğiniz şanı yürüyecek başarılı bir yönetmendir.
Birkaç hafta sonra sözlüm olacaktır.
Gurur kaynağımdır. Aylarca doğunun en korkutucu şehirlerinden birinde vatani görevini layıkıyla icra edendir.
Adını ezbere bileceğiniz "aa bu adam bizim sözlüğün yazarıydı ya" diye iç geçireceğiniz şanı yürüyecek başarılı bir yönetmendir.
Birkaç hafta sonra sözlüm olacaktır.
değiştirendir aşkın tadını. Baharatını artırandır sevginin. Gözlerini sulandırandır sevgilinin. Örtendir üşüyenlerin açık karınlarını..
Küsmelerin bileşkesidir gece. Yazarların hayali kahramanlarının en tercih edilen mekanıdır.
Kulağındaki üçüncü delikte asılı değilse yıldızlar düşersiniz gökyüzüne kurduğu salıncaklardan.
uzun lafın kısası aman dostlar sarılmaz gecenin açtığı yaralar.
Küsmelerin bileşkesidir gece. Yazarların hayali kahramanlarının en tercih edilen mekanıdır.
Kulağındaki üçüncü delikte asılı değilse yıldızlar düşersiniz gökyüzüne kurduğu salıncaklardan.
uzun lafın kısası aman dostlar sarılmaz gecenin açtığı yaralar.
Sol yanınızda doğurduğunuzdur.
Bazen fonda gitar tıngırtılarını duyarken özlersiniz eski istanbul kokusunu. Çocukluğunuzdan kalma şeffaf şişe sütlerini ve kapı önüne konulan gazeteleri..
Bazen güneş teninizi bronzlaştırır anımsarsınız bodrum akşamlarınızı.. Yalıkavak'ta turladığınız arkadaşlarınızı.. Deniz kokan mor mercanları..
Bazen milatlarınız gelir gözünüzün karasına. Bir izmir yolculuğunda çalan telefonunuzun ardına saklanmış gözyaşlarının sesi gelir kulaklarınıza. Yerinize sevilemeyeceğini bağıran şarkılar eşliğinde yudumlanan Tekirdağ rakısının kadeh sesi yankılanır ruhunuzda.
Ürperirsiniz bazen. Sonra büyürsünüz. Çocukluğunuzu arar büyümüşlüğünüze şükredersiniz sonra..
Ne demiş Manga; Yaşamak için sebep ararken ölmek için bulursun... Bazen..
Bazen güneş teninizi bronzlaştırır anımsarsınız bodrum akşamlarınızı.. Yalıkavak'ta turladığınız arkadaşlarınızı.. Deniz kokan mor mercanları..
Bazen milatlarınız gelir gözünüzün karasına. Bir izmir yolculuğunda çalan telefonunuzun ardına saklanmış gözyaşlarının sesi gelir kulaklarınıza. Yerinize sevilemeyeceğini bağıran şarkılar eşliğinde yudumlanan Tekirdağ rakısının kadeh sesi yankılanır ruhunuzda.
Ürperirsiniz bazen. Sonra büyürsünüz. Çocukluğunuzu arar büyümüşlüğünüze şükredersiniz sonra..
Ne demiş Manga; Yaşamak için sebep ararken ölmek için bulursun... Bazen..
sınıfımın en zeki çocuğu. dağların arasında aydınlanmaya çalışan bir lüks. canımdır benim. oğlumdur. gözlüğü yamuktur. parası yoktur beratımın. babası doğduğundan beri hapistedir. iftira atmışlardır babasına. çocuğumun babası suçsuzdur oysa.. Daha sekizindeyken gitmiştir babası.. On sekizine doğru geri gelecektir ne yazık ki.. Bekler oğlum. Gece gündüz bekler babasını..
bakışlarındaki masumiyeti herkesin görmesi gerekir. Beraat iyidir. Yüreği güzeldir.
bir montu yoktur beratın. üşür hep. babasının gönderdiği gemilerle oynar evinde. dersleri hep beştir oysa ki.. başkalarının yere düşürdüğü bir lira çok değerlidir onun için. farkındadır. büyük adam olacaktır berat. ya da.. ya da dağlara kaçacaktır..
Tuttum elinden Beraat'ımın.
bakışlarındaki masumiyeti herkesin görmesi gerekir. Beraat iyidir. Yüreği güzeldir.
bir montu yoktur beratın. üşür hep. babasının gönderdiği gemilerle oynar evinde. dersleri hep beştir oysa ki.. başkalarının yere düşürdüğü bir lira çok değerlidir onun için. farkındadır. büyük adam olacaktır berat. ya da.. ya da dağlara kaçacaktır..
Tuttum elinden Beraat'ımın.
yoklukların memleketinde "anadolu"yu işliyorum türkçe dersinde. anadolu'nun güzelliklerini anlatıyorum çocuklarıma. haydarpaşa'dan antep'e uzanan bir yolculuk yapıyoruz birlikte.. ülkemin batısını anlatıyorum çocuklarıma. denizi anlatıyorum dalgalarıyla. karadeniz'deki yunusları anlatıyorum. ağustosu, kirazları, yazın cıvıltısını, elma şekerini, pamuk şekerlerini anlatıyorum çocuklarıma.. en mahsun bakışlarını fırlatıyorlar meslek hayatıma. doğunun dışına çıkıp birkaç gün kalan çocuklar en mağrur tavırlarını takınarak hava atıyorlar diğerlerine. trene bindiklerinden olsa gerek pek bir batılı gibi davranıyorlar. kıyamıyorum. ülkemin tarihi güzelliklerini fotoğraflıyorum çocuklarımın ışıltılı gözlerine. bildikleri en iyi müzik sanatçısının "müzük örtmenleri"nin olduğu bu coğrafyada bütün sevgimi onlara harcıyorum cömertçe.
sınıfıma adım adım ilerlerken içerden gelen bağırışlara çağırışlara aldanmadan kapıyı açtığımda mum gibi dizilen öğrencilerimin gözlerine bakıyorum her öğlen.. bir konuyu araştırmak için köpeklerin, kurtların saldırılarına göğüs geren cesur öğrencilerime bakıyorum her gün.. saçıma dokunmak için birbirini ezen, her akşam çıkışta yanağıma öpücükler konduran, sınav kağıtlarına sevgi dolu cümleler yazan öğrencilerime bakıyorum hayran hayran.. doyulmuyor güzelliklerine. saflıklarına. temizliklerine..
büyümeseler keşke..
bir ideolojinin kurbanı olmasalar büyüyüp de..
bir inanışın peşinde sürüklenmeseler keşke..
dağlara hapsolmadan büyüseler ya da..
ektiğim fidanlarım ülkeme meyveler verebilse keşke hiç taşlanmadan, korkutulmadan..
sınıfıma adım adım ilerlerken içerden gelen bağırışlara çağırışlara aldanmadan kapıyı açtığımda mum gibi dizilen öğrencilerimin gözlerine bakıyorum her öğlen.. bir konuyu araştırmak için köpeklerin, kurtların saldırılarına göğüs geren cesur öğrencilerime bakıyorum her gün.. saçıma dokunmak için birbirini ezen, her akşam çıkışta yanağıma öpücükler konduran, sınav kağıtlarına sevgi dolu cümleler yazan öğrencilerime bakıyorum hayran hayran.. doyulmuyor güzelliklerine. saflıklarına. temizliklerine..
büyümeseler keşke..
bir ideolojinin kurbanı olmasalar büyüyüp de..
bir inanışın peşinde sürüklenmeseler keşke..
dağlara hapsolmadan büyüseler ya da..
ektiğim fidanlarım ülkeme meyveler verebilse keşke hiç taşlanmadan, korkutulmadan..
Bilirim dillendiremediğinde yüreğindekileri gözlerini konuşturursun.. Sessizlikte yüzmeyi bilmeyenler gibi kulaç atarsın dalgalara doğru.. Akıntıya kapılıverirsin sonra..Adına hançer dediklerini alır da sağ elinle; batırıverirsin seni dost bilenlerin sırtına..
Geceleri ortaya çıkan yarasalara takılır kırılgan söğüt dalların.. Uçarsın o kara kalplilerin ardı sıra.. Karışmazsın bilirim çocuk.. Uzak durursun tüm düğümlenmiş iplerden.. Uzak durursun da sen körleşirsin sonra..
Zaten iyisi mi sus çocuk.. Kalmadığında tren raylarına kendi ellerinle koyup parçalanmasını zevk-ü sefa içinde izlediğin yüreklere söyleyecek sözlerin,sus çocuk..
Geceleri ortaya çıkan yarasalara takılır kırılgan söğüt dalların.. Uçarsın o kara kalplilerin ardı sıra.. Karışmazsın bilirim çocuk.. Uzak durursun tüm düğümlenmiş iplerden.. Uzak durursun da sen körleşirsin sonra..
Zaten iyisi mi sus çocuk.. Kalmadığında tren raylarına kendi ellerinle koyup parçalanmasını zevk-ü sefa içinde izlediğin yüreklere söyleyecek sözlerin,sus çocuk..
"Evet duygusalım.
Annemden binlerce km uzaklıkta apartmanı olmayan, şöyle korkusuzca tur atılabilecek bir yeri olmayan, okul bahçesinin içerisine sıkıştırılmış bir evin tek bir odasında neredeyse altı ayımı geçirdiğim bir dağ başında yaşıyorum çünkü...
Her silah sesi duyduğumda " hiii anneciiimm" nidalarını atarak korkuyorum.Ben senin dualarınla, geceleri ya da evde her yalnız kaldığında döktüğün göz yaşlarıyla ayakta duruyorum.. Sabrediyorum.. Dayanıyorum tüm zorluklara..
Baharın son demlerinde bile üşürken bedenim; senin sıcacık kollarını; akli melaikelerimi yitirircesine özlüyorum.
Burnumda kokun saçımda ellerin gezinmekte bu gece.. Tam bir ay sonra bitecek şu soğuk karanlık ve sensiz , sizsiz günlerim. Annem.. "
Annemden binlerce km uzaklıkta apartmanı olmayan, şöyle korkusuzca tur atılabilecek bir yeri olmayan, okul bahçesinin içerisine sıkıştırılmış bir evin tek bir odasında neredeyse altı ayımı geçirdiğim bir dağ başında yaşıyorum çünkü...
Her silah sesi duyduğumda " hiii anneciiimm" nidalarını atarak korkuyorum.Ben senin dualarınla, geceleri ya da evde her yalnız kaldığında döktüğün göz yaşlarıyla ayakta duruyorum.. Sabrediyorum.. Dayanıyorum tüm zorluklara..
Baharın son demlerinde bile üşürken bedenim; senin sıcacık kollarını; akli melaikelerimi yitirircesine özlüyorum.
Burnumda kokun saçımda ellerin gezinmekte bu gece.. Tam bir ay sonra bitecek şu soğuk karanlık ve sensiz , sizsiz günlerim. Annem.. "