bugün

türkiye den ayrılan her bir doktor, mühendis için yetenek sınavı uygulanır, geçebilen herkes avrupaya yerleşir, büyük hastane ve şirketlerde dolgun maaşlarla çalışır.
siz abd ve ab nin kenya, uganda, nijer gibi geri kalmış, hukukun üstünlüğü ve bireysel mutluluk endeksinde dibi boylamış ülkeleri ciddiye aldığını gördünüz mü?
Benim diploma okulda duruyor ne olur ne olmaz diye almadım.
akademiye iran a özgü siyaset karıştığı için türk şirketlerinin lisanslı çalışanlarla aldığı uluslararası belgeler iptal edilir, varlıklı aileler ve orta sınıf çocuklarını eğitim için bulgaristan, gürcistan, yunanistan, güney kıbrıs gibi ülkelere yollar, siyasilerin çocuklarının amerika ve avrupa daki tüm hakları askıya alınır, tüm dünya 50 milyon yurttaşa özgürlük şartıyla türk şirketlerine kota koyar tabi bu durum da hepimizi etkilerdi.
ülkedeki herkes internet üzerinden hizmet sunan yabancı okullara başvurur, komşu ülkelerde eğitime gider bi daha da geri dönmezdi. acı ama gerçek.
Valla ben yatay geçiş yapmadım.
benimki evin bir köşesinde nerede olduğunu bile unuttum etmek istiyorlarsa sevabına gelip önce bir bulsunlar.
konsolidasyon ' un tulum çıkarma aşaması olur !! Sen muhalifsen önce diplomanı iptal ederler, sonra da sana gelip, sen bu kadroda çalışmazsın, diploman yok, derler !!

Sadece kendi görüşlerindeki insanlar yönetici olabilir sen 4 dil de bilsen, uçak mühendisi de olsan, ya pazarda yoğurt satarsın, ya ayakkabı boyarsın, ya da kurye filan olursun, olabilirsin !!

Ayakkabını boyayan, gayet düzgün Türkçe konuşan biri, senin babanın 12 yıl önce kalp ameliyatını gerçekleştirmiş bir kardiyolog olabilir !!...

Çok kötü bişey olur, tabii öyle bir şey olursa...
(bkz: yalnız bunu al)
(bkz: bende doğuştan 3 tane var)