bugün

uludağ sözlük moderasyonu

Bugün itibariyle anladım ki, gerçekten de işlerini yapamıyor sözlük moderasyon ekibi.

Moderasyon dediğin, moderate kelimesinden gelmektedir. Yönetici demektir. Görevi ise yönetmektir. Ancak her görevin her sıfaın bir gerekliliği vardır. Eğer siz moderasyonsanız, yani bu sözlüğü yönetiyorsanız, göreviniz bu sözlüğü sözlüğün kurallarına göre yönetmek olmalı, keyfinizin kurallarına göre değil.

Sözlük berbat bir halde. inatla giriyorum yaklaşık 3 senedir, küçücük bir ilerleme de olmaz mı bir sözlükte. Hala saçma sapan başlıklar, saçma sapan yazılar ve saçma sapan yazarlar. Dolayısıyla sözlük içinde, entryler içinde forum tarzı saçma sapan tartışmalar. Sözlük yaş ortalaması en fazla 20 dir. Bugün bir defa daha anladım. Bu yüzden bu son yazım olacak. "Demokrat moderatörler" sayesinde sölük bu noktaya gelmiştir. Her tartışmaya göğüs germeye çalıştıkları, ya da savunmaya geçtikleri için bu noktaya gelmişlerdir. Bilgi kaynağı olması gereken sözlük şu anda, anketlerle bezenmiş, insanların nefretlerini rahatça kusabildiği bir ortam olmuştur. Ve bu konuda moderasyon hiçbir şey yapmamıştır. Sadece küfürlü olanları gammazlar vasıtasıyla kaldırmıştır. Teşekkürler ne büyük icraat!

Ne o sözlük formatına uygun diye silemez misiniz..?

Ha eğer diyorsanız ki, şu anda sözlük tam istenen seviyede, bütün arkadaşlar kurallar çerçevesinde yazıyor, silinmesi gerekenler siliniyor diyorsanız başka. Benim dikkat çekmek istediğim asıl husus şu; yan tarafta şu anda hasıl olan başlıklara bir bakalım.

* tanrının zenci olma ihtimali
* türk ırkının üstünlüğü
* futbol oynarken platonik aşkı maçı izlerken görmek
* cin de 100 adet soyad olması
* tatilden dönen sevgilinin bikini izi olmaması
* recep tayyip erdoğan vs atatürk

Bu ne Allasen moderatörler..?

Sözlük ne işe yarıyor biliyor musunuz siz..? Bir takım cinsel eziklik yaşayan insanların, bütün cinsel isteklerini seviyesizce ve umarsızca belirtebilmelerini sağlayan bir sanal alem. Şu başlıklara bakmazsınız siz de, gider içindeki küfürlü olanları silersiniz, sonra da modere ettim diye gezersiniz ortada.

Öyle entryler öyle başlıklar var ki beni dumur üstüne dumura uğratan, inanamıyorum. Ve ben bile aynı ve belirli kişilerden çıkan bu yazıların farkındaysam, moderasyn ekibini merak eder dururum. Neden bu insanlar hala yazar, neden buna müsaade ediliyor. Onlar için en kötü entrylere girmenin bir mükafat olduğunu neden anlamıyorlar..? Siz bu insanlara prim verdikçe onlar da coştukça coşar. Provake ettiği bu kadar belli olan yazarlar neden hala dururlar..? En kötü entryleri ben aileme okutmaya utanırım ya, nasıl bir yer oldu burası böyle..?

Silin kardeşim silin ya, sözlük sizin değil mi, kime ne? Entryi de silin başlığı da silin, yazarı da silin. Yine girerse yine silin. Kim ne diyebilir..? Kim ne derse desin, sizin sözlüğünüz bu, ama adam edin artık şu sözlüğü de, en azından artık elinizde olan değerleri kaçırmayın.. Sözlük kaliteli yazılar kaliteli yazarlar istiyor artık, yeter! Girecek okuyacak entry bulamıyorum, açtığıma lanet ettiğim onlarca entry var. Nedir bu ya, bunun için mi giriyoruz sözlüğe!!

Bitti işte!