bugün

Arada okumak iyidir ama göz yorar.
okuyan insan, mesela franz kafka ile, umberto eco ile, sabahattin ali ile, oğuz atay ile, yaşar kemal ile, orhan veli ile arkadaşlık yapar. düşünüldüğünde fena arkadaş da değiller yani.
Stefan Zweig diyor ki: “Kitap okuyan insanlar, dünyayı yalnızca kendi gözleriyle değil, sayısız insanların ruhsal bakışlarıyla görebilir.” Martin ekliyor: “Kitap okuyan biri, ölmeden önce binlerce hayat yaşar. Hiç okumayan insan ise sadece bir hayat.”
Zamanla çevresinde olan olayları daha iyi ''oku''mayı öğrenir. Bazen bir ortamı okuduğu kitapta olan ortama benzetir ve garip bir his yaşar. Ekseriyetle iyi insanlardır, erdemli olduklarını söylememde bir beis görmüyorum.
kültürlü insandır kelime hacmi gelişmiştir bir insanı ikna kabiliyeti gelişmiş olur genelde.
kitap okumayan insandan her konuda +1 öndedir.
ne yönde kitaplar okuduğuna göre değişebilir. bazı kitaplar sizi okumamaktan daha cahil bırakır. kitabın içeriğine bakmak lazım diye düşünüyorum.
ayrıca fikirler önemlidir ve kitaplar bize bunu aktarır. dolaysıyla ha dağa çıkıp kafa kesmiş biri ha bunu teorik olarak anlatıp fikirsel altyapısını oluşturmuş. bu örneği kitabın zararlı yanını da görmeniz açısından yazdım. kitaplar yeri geldiğinde silahtan daha etkilidir. düşüncenin çok hızlı yayılma biçimi vardır. nitekim en ağır siyasi yönetimlerde insanlardan önce onun kitapları yakılmıştır. neden? çünkü fikir insanın kendinden daha zararlı hale gelir. bunu faydalı yönden de düşünebilirsiniz. evet.
kitap okumayan insana göre muhakeme gücü daha gelişmiştir, anlama kabiliyeti daha yüksektir. çok kitap okuyan insanlar derslerde de başarılı olurlar. ben bunun daha önce örneğini gördüm.
benim, bu dünyada en çok özendiğim insandır.
Eskiden hiç okumazdım ama herkesin okuyabileceği tarzda kitaplar olduğunu farkettim ve bende ilgi alanıma hitap eden birkaç kitap aldım sonra baktım okuyorum iyi gidiyor falan konuyla ilgili tüm kitapları sipariş etmeye başladım sonuç olarak şimdilik iyiyiz bakalım.
Ama size tavsiyem mutlaka ilgi alanınıza giren, merakınızı cezbeden kitapları tercih edin. diğer türlü kitap okumak benim tarzım değilmiş der atarsınız bir köşeye yazık olur.
Kafası fazla çalışmaz.
ya birşeylerden kaçmıştır ya da o ayni şeylere bulunduğu konumu terkedip kaçmak üzere hazırlanandır. bir nevi diyalektik bir varlık biçimi oluşturan sirkülasyonun yapı taşı olma ihtimali barındıran insandır.
Burda takılmak daha mantıklı yani amk ?
Boş beleş bir insandır. Evet.
popüler kültürsüzlüğe direnen kişidir.
toplumumuzda kitap okuduğu için bazı kesimler tarafından dışlanan insandır. kitap okumanın iyi yanları olduğu gibi kötü yanları da vardır. fazla kitap okursanız yalnızlaşırsınız ve eleştirel gücünüz arttığı için insanların kötü ve eksik yanlarını daha iyi görmeye başlarsınız bu durum size, negatif olarak yansır.
çevrede ergen kafasıyla girilen triplerin ve derbedelerin bilincine bu sayede varan ve cogu kendini yetistirmeyi bilen insanlardir.
kitap bittiği zaman sevdiği bir insandan ayrılıyormuşçasına üzülen insandır. üzmeyin onu.
asosyal insandır. bundan şikayetçi de değildir. party animal olarak tabir ettiğimiz fazla atak, sosyallikten ölen ve aktif insanlar da kitap okur elbet, ama sadece okur.
Okuduğu kitabın içine giren ve kafasında olayları resmederken zevk alan insandır.
Hayal gücü yepyeni ufuklara açılabilen ve çoğu zaman başarmak istediği şeyi tam manasıyla hayal edebilen yapıda olan entel insan taneciğidir.
Peşinen not: Bilgi içerikli, kultur aşılayan kitaplardan bahsetmeyeceğim. Bu kitapları okumak faydalıdır ve okuyana da büyük saygı duyarım. Bahsettiğim kitaplar herhangi bir bilgi ogretmeyen, genel kulture katkısı olmayan kitaplar.

Entry:

Yapacak işi gücü olmayan, boş beleş insandır. Bir insan nasıl bir manyak olur da zamanını kitap okuyarak geçirir? Git dizi-film izle, tv izle, oyun oyna, müzik dinle, sözlükte takıl, ders çalış, evde bi hobi geliştir ne bileyim turlu turlu aktivite var. Hiç mi sıkılmıyorsunuz, içiniz daralmıyor okurken be? insan kitap okurken geçen zamanına uzuluyor valla. Kitap okumam, ama yazılanı soyleni net anlarım, kendini iyi ifade ederim, ygs turkçede de 39 net yapmıştım. Hani bunları yapabilmek için kitap okumak şart değilmiş di mi ?
genel kültürü haylice geniş, edebiyatı gelişmiş, hayal gücü tavan yapmış. kitap kokusuyla mutlu olan insandır.*
candır o. 'ben çok sıkılıyorum yeaa okuyamıyoruuğm' diyen insandan kat kat değerlidir gözümde.
muhabbeti her zaman iyi olmayan insanda olabilir. bazıları vardır ki içine kapanıktır. bazıları vadır ki, kitabını okur, uzaklara bakar , sonra kızlara der, işte ben bu kitabı okurken neler düşünüyorum biliyor musun? gibi şeyler işte. sırf kızlara kitap okuyorum havalarına girmek için.
asosyal insanlarda kitap okumayı sever. bazıları vardır ki benim gibi, iki kelimeyi bir araya getirip cümle bile kuramaz lan. o kadarda iyi şeyler hayal etmeyin. tamam kültürlü insandır vesselam, ama şunu da bilin, bazı ülkelerde kitap okumak zaten olağan bir şeydir. lost taki sawyer bile kitap okuyordu be. adam dolandırıcı falandı ama boş zamanlarında kitap okuyordu. ki bizler o kadar kitap okumayınca, kitap okuyan insanları gözümüzde büyütüyoruz. ha kitap okuyan insan benim gözümdede iyidir, sonuçta bilgi sahibi olurken fikir elde eder, diğerleri gibi kulaktan dolma bilgilerle yalan yanlış bilgiler elde etmez. şahsen üniversitede çok görmüştüm, adam kitap okumadan adolf hitler, lenin, çegevara gibi tarihe adlarını yazmış adamlar hakkında ileri geri konuşurdu. aslanım ilk önce oku bilgilen sonra ahkam kes. sonra sesini keserler, haksız olursun, üstüne kendini bağırarak ortalığa saldırarak vatansevermiş gibide naralar atarsın. o yüzdendirki, kitap okuyan insan, aslında normal biride olsa, bu ülkede benimde gözümde büyüttüğüm insandır.