bugün

istanbul büyükşehir belediyesi şehir tiyatroları:
1914 yılında kurulan, 2006 yılına perdelerini 4 ekim'de açacak olan, içine birçok ünlü tiyatrocunun dahil olduğu sanat merkezi.
(bkz: şehir tiyatroları)
http://www.ibb.gov.tr'de dün itibariyle ilan edilmeye başlanan bir haberden alıntı: "Büyükşehirden kültür ve sanata büyük hizmet; Şehir Tiyatroları biletleri 2 ay boyunca sadece 1 YTL!
Büyükşehir Belediye Meclisi, istanbullulara tiyatroyu sevdirmek amacıyla Şehir Tiyatrolarının bilet fiyatlarında yüzde 87 oranında tenzilata gitti. Geçtiğimiz sezon 6,5 YTL olan tam bilet fiyatları 1 Aralık 2006-1 Şubat 2007 tarihleri arasında 1 YTLye indirildi." Doğrusu ciddi bir hizmet sunuluyor gibi; hele ki benim gibi tiyatro kavramına çok da aşina olmayan, bu alışkanlığı edinmeme gerekçesi olarak da tiyatro bedelini ileri süren bünyeler için. isteyenin her akşam bir oyuna gitmesi bile mumkun hale gelmiştir bu iki aylık süreç içerisinde. ama dediğim gibi esas olan bu fiyatların tiyatro izleme alışkanlığını kazandırma olanağı sunmasıdır. hatta bu süre içerisinde gideceğiniz oyunları beğenmeme lüksünüz de olucaktır, nasılsa yazık oldu diye düşüneceğiniz bir bedel olmayacak. ancak biletleri satışa çıktığı anda almanız tavsiye olunur, zira salonların kapasitesi pek de büyük sayılmaz; hele ki bu fiyat politikasının arzı bu süre içinde ciddi biçimde arrtıracağı düşünülürse. internet sitelerinde aralık ayı programları gözükmemekte; bu konuda sanırım sahne gişelerine başvurmak gerekecek. * *
an itibariyle tam biletin fiyatı 1 ytl , öğrenci biletinin fiyatı ise 50 ykr olan tiyatro..

yani diyorum ki cebinizde bozukluk falan kaldıysa , pantolon cebini deliyorsa ya da rahatsız ediyorsa tiyatro'ya gidin..ben gittim , korkacak bir şey yok..
tebrik edilesi ilk adımı atmış ve oyunlarına ilgi gösterilmediğini anlamıştır istanbul büyükşehir belediyesi şehir tiyatroları. üç vakte kadar, yani üç yıl mı desem, üç yüzyıl mı desem, bu ilgisizliğin 50 kuruşa bilet satmakla değil, 50 kuruşluk oyunlar sergilemekten vazgeçmekle ortadan kalkabileceğini idrak edeceklerine inancım da tam şahsen.

bu indirimin finansmanına ya da yol açtığı haksız rekabete hiç değinmiyorum burada. biz oluşacak finansman açığını kapatmakla mükellefiz nasıl olsa, hem de "indirim yapıldı ne güzel" diye sevine sevine. gerekirse pahalı bilet satan tiyatrolara küfretmeyi de görev biliriz. ne için varız biz, efendim, sanattan bahsediyoruz değil mi burada, yazık 93 yıllık bir kurumdan, darulbedayi'den!
Cumhuriyet'imizin 85. Yılı için Cumhuriyet Konulu Oyun Yazma Yarışması düzenleyen şehir tiyatrosu.
istanbul ankara disinda bircok ilin devlet tiyatrosundan daha iyi oyunlarin cikarildigi basarili oyunculara sahip tiyatro, kisa sure de sayisini daha da artirmalidir.

(bkz: her ilceye tiyatro)
(bkz: http://www.sehirtiyatrolari.com)
(bkz: istanbul belediyesi sehir tiyatrolari)
bu yıl açacağı sınavla, yeni isimleri kadrosuna katacak olan köklü kurum.
3 kuruşa bizlere tiyatro izleme imkanı sunan ama ne zaman gitsem benim dışımda sadece bir avuç insanın geldiği nacizane yerler.
2010-2011 sezonu için, 5'i yeni 18 oyunla ekim ayında perdelerini açacak olan tiyatro.

bu sezon için bilet fiyatları;
müzikal oyunlar: tam bilet 8 tl, indirimli bilet 6,5 tl
yetişkin oyunlar: tam bilet 7 tl, indirimli bilet 5,5 tl
çocuk oyunları: tam bilet 3 tl, indirimli bilet 3 tl

ayrıca perşembe günleri tüm seyirciler indirimli bilet uygulamasından faydalanabiliyor.
romeo ve juliet'i o kadar berbat, o kadar korkunç, o kadar komik, o kadar ruhsuz oynamışlardır ki o 3 saati orada harcadığım için bir tarafımı deşecek kadar sinirlendim.
şu aralar herkesin yok ediliyor dediği yer, ayni şeyi ayni kişiler Akm için söylemişti yıkılacak falan diye, (akm açılıyor) hatta aynı tayfa türkiye melezya oluyor koşuşturmalarida yapmişti. neyse olan tek şey belediyelerin destek verdiği yerde neler oluyor bilmek istemesinden kaynaklaniyor. baazi çevrelerce hem belediyeden maddi destek alip hemde gider yapmak istemesinden kaynaklanan durumdur. salı günü yürüyeceklermiş. pekte birşey değişeceğini zannetmiyorum. ayni yürüyüş internetime dokanma diyede yapıldı ne değişti ? ne internetimize dokandilar nede yasayi değiştirdiler. son olarak bolca ünlüyle foto çekilmek isteyen yada ünlüleri iplemeyip ünlü taklidi yaparak onlarla birlikte yürümek isteyenler 24 nisan sali günü galatasaray lisesinin önüne koşsunlar.
son zamanlarda maddi açıdan işlerin tıkırında gittiğini tahmin etmek zor değil.
bir gün öncesinde oyunların bir çoğunda biletler tükenmiş oluyor. tabi bunda semt de etkin role sahip. şişli ve kadıköy gibi semtler günler öncesinden tükenmeye başlarken kağıthane gibi muhafazakar bir yerde sadece bilet bulunabiliyor. bu yüzden özel tiyatroları daha çok seviyoruz.
Son zamanlarda takip edemesem de uzun süre müdavimi olduğum mekanlardı. Bıraksalar hayatımı o sahnelerde geçirebilirdim. Hayatımda unutamayacağım zaman dilimleriydi. Genellikle Kadıköy sahnesinde yer bulamadığım için Üsküdar kerem Yılmazer ve müsahipzade oyunlarını takip ederdim. Belki linç edileceğim ama oyun saatlerini takip ederek üst üste oyunlara gitmişliğim vardır. Mesela sabah bir oyun, öğleden sonra bir oyun, akşama bir oyun daha. Hafta sonunda bir oyundan diğerine de geçiş yapıyordum. Devamında duruma göre ya Üsküdar devlet tiyatrosuna ya da karşıya geçerek cevahir'deki sahneye. Bitmedi eğer oyun fatih Reşat Nuri sahnesinde ise oraya. Bilemedin istiklal küçük sahne'ye.

Biletler öyle cep yakacak konumda değildi. Şimdi tam ne kadar bilmiyorum. Biletini alıp koltuğuna oturup ışıkların yavaş yavaş kararmasını bekliyorsun. Artık bir iki saatliğine canlı film izliyorsunuz. Hani şu televizyonda, sinemada gördüğünüz sanatçılar karşınızda canlı, sizin için oradalar.

Bu arada burada hem şehir hem devlet tiyatrolarını saydım. Affola. Keşke memleketin her köşesinde tiyatro olsa. Bu kavga, gürültü, kargaşa daha az olacaktır inanın.