+girgir
-sakatlık olmasın sonra
+girgir
-üstüme falan kalmayasın???
Çocukluğumun en gözde oyunu...Kutucuklarda abes talimatlar vardır.Monopoly benzeri bu oyunda -Tam da Türklere uygun olarak- amaç elindeki parayı ilk olarak bitirmektir.
türk mizahının ulaştığı son nokta.*

bugünkü türdaşları için;

(bkz: penguen)
(bkz: küstah)
(bkz: leman)
gırgır deyince aklıma 80 li yıllarda yapılmış siyah beyaz bi reklam filmi vardı sanırım erdal yosun oynuyordu.ilk türk korku filmi bile diyebileceğimiz özelliklere sahip bi reklam filmidir kendisi.
gırgır süpürgesi
gırgır süpürgesi
bu replk yaklaşık 85 kere tekrarlanıyor...
Dönem gençlerinin hiç kaçırmadığı,otobüste,minibüsteellerinde sıklıkla görülebilen,kalitesinden asa ödün vermeyen mizah dergisi.Bugün yayınlananlar henüz Gırgır'ın kalitesine maleef ulaşabilmiş değillerdir.
Bir dönemin en önemli mizah dergisi.Gırgır ve fırt dergilerinden ayrılanlar Hıbırı kurmuştur. Bu dönemdeki mizah dergilerinin atası denilebilir gırgır için. Avanak Avni tiplemesi , En kahraman Rıdvan vb karakterler bu dergiden doğmuştur
(bkz: oğuz aral)
kamyoncuların yüklerini bağladığı düğümdür.

palanga mantığıyla atılır. her atılan çentikte, kuvvet iki katına çıkar.kamyonlardaki bu incecik ipler, bu mantıkla rahatlıkla tonlarca yükü taşıyabilir.
80lerde gırgır,90larda leman,2000lerde de penguen türk mizahının kilometre taşlarıdır.
Balık avlamakta kullanılan bir çeşit ağ ve bu ağı kullanan teknelere verilen ad.
gırgır, oğuz aral'ın günaydın gazetesi'nde ki köşesinin adıydı. haldun simavi'nin çıkardığı ''gün'' adlı gazetenin tirajını artırmak için oğuz aral ''gırgır'' köşesini buraya taşıdı. gün adlı gazeteden de ayrıldıktan sonra dergi bünyesinde, 26 ağustos 1972'de çıkarmaya başladı.

marjinal, kenarda bir dergi olmaktan ziyade, merkezde bir dergiydi gırgır. okuyucunun espirilerini okuyucu ile paylaştı. sokaktaki adamın anlatımını, dergi bünyesine taşıdı.
özellikle kapakları ile kendisinden söz ettiren dergi, güldürmenin dışında başka bir amaç gütmedi, sokaktaki adamın dilini kullanmayı tercih ettiği için, cinselliğe ve argoya dayalı bir mizah anlayışı geliştirdi.

halkın espiri düzeyini yükseltmek gibi bir misyon edinmedi.mizah yapmak için mizah yaptı.

gündelik hayatın en ince ayrıntısına kadar inildi.
karikatürün sınırlarını genişletti. karikatürün yaygınlaşmasını sağladı.
bir çok genç çizerin yetişmesine olanak sağladı.
türk mizahının içine etmiş dergi.
(bkz: gırgır olan evde dırdır olmaz)
gırgır isimli mucizevi türk buluşunun mucidi, izmirli tacettin hiçyılmaz'dır.
On yedi yıllık ömrü süresince tek bir yazarla, ama sayısız çizerle tam bir çizgi mizah dergisiydi.
Bir dönemin efsane mizah dergisidir. Daha sonraki yıllarda "leman" dergisinin yaptığı çıkış bile onu gölgede bırakamamıştır. O yılları yaşayanlar bilirler.
annelerin hali supurmekten ziyade sapini çikarip evdeki çocuklari adam etmekte kullandiklari supurge.
sanirim 80'lerde çocuk olan herkesin bir girgir sapi tatmisligi vardir.
ilk kez 1972 yılında yayın hayatına başlayan ve 80'li yıllarda dünyanın en çok satan 3. mizah dergisi haline gelen mizah dergisidir. uzun bir aradan sonra yepyeni kadrosuyla tekrar gün ışığına çıkmıştır.
21 mart 2008 tarihinde yeni kadrosuyla estetik yayıncılık'tan çıkan nostaljik misah dergisi. ilk açtığınızda "hani avni nerde?" diyorsunuz ama maalesef yok.
ilk sayılarını çok başarılı bulmasam da bunu yeni kadrolarına yordum. orjinallik açısından çok fazla bir şey yok. gidip alabileceğiniz herhangi bir mizah dergisi gibi. ileride kendilerini toparlayacaklarına inanıyoruz. gırgır gibi gırgır okuyacağımız günleri sabırsızlıkla bekliyoruz.
Daha önce kemik'te çalışan Anıl Gürak, cüneyt inay ve deniz kestane'nin katılımıyla yeniden canlandırılmaya çalışılan dergi. Bunun gazıyla derginin fiyatı 0.75 kuruştan, 1.50 Ytl olmuştur...
yarım saat önce uykusuz alırken gördüğüm 2. sayısını çıkaran dergi.dergiyi almadım ama içindekilere baktım , amatörce ama kötü değil.o-haa'nın kapanışından sonra dağılan çizerler belki buraya geçmişlerdir ama malesef.
format olarak uykusuz ve penguen dergisiz dergilerinin şablonlarının hafif harmanlanmışı gibi olan, yeniden dönen mizah dergisi.

okunmalıdır, alınmalıdır.
cüneyt inay, deniz kestane ve anıl gürak ile güçlenerek yeniden piyasaya çıkan efsane dergi.
Bir efsanedir efendim bu dergi. Oğuz aral önderliğinde yetmişli yıllarda çıkmaya başlamıştır. seksenli yıllarda çocuk olup yeni okumayı sökenlerin, her hafta merakla beklediği sarı ve siyah renkte güzel bir anıdır. Günümüzün pek çok ünlü mizahçısını yetiştirmiştir. Latif demirci ve hasan kaçan bunlardan sadece ikisidir. Pek çoğu aramızdan ayrılmıştır. Avanak avni, heten keten gibi tiplemeler efsaneleşmiştir. Mevcut iktidarlarla dalgasını çok güzel şekilde geçmiştir. Turgut özal zamanında yapılan zamlarla dalgasını geçmek amacıyla derginin kapağına özal'ın kafasını koyup her fiat artışında (20 turgut, 30 turgut gibi) eklemeler yapmış, zamanla turgut özal'ın kafası derginin kapağının her tarafını sarmıştı. Bu efsane dergi Zaman zaman kapanıp tekrar açılmış, geçen gün gördüğüm kadarıyla tekrar yayına başlamıştır.

Edit:imla
eski sayılarını dönüp dönüp okuduğum, türk mizah dergilerinin en önemli ilk adımlarından biri olan, fiyatının yazdığı yerde turgut özal kafaları bulunan ve fiyatını 10 turgut = 100 tl olarak ifade eden, kendi halinde bir mizah dergisidir.