bugün

ask ve güzellik tanrısı. ayrıca afrodit'in de oğlu olur kendileri.
insanoğlunun hissedebileceği en müthiş duygu olan aşkı hissetmesini sağlayan * ilginç şahsiyet.
küçüklükte hep küfür edilmiştir bu yaratığa.*
prezervatif markası
erkek iç çamaşırı markası.çok seksidir.inanmayana göstereyim...
kamyon lastiği kalınlığında ki prezervatif
(bkz: eros ramazotti)
en sevimli hali, atina müzesi'ndedir bence. Kendisini sıkıştırıp yaa bi kere versen ne olur sanki afro yaa diyen Pan'ı, terlikle dövmeye çalışan Afrodit'in arkasında, ona yardım eder durumdadır eros bu güzel heykelde.
bir mitten öğreniriz ki kendisi ok atma talimleri de yapmıştır acemiliğinde. hatta apollonkendisiyle dalga geçtiği için cezalandırılmıştır. o talimlerden iyi bir okçu olarak çıkmadan önce attığı okların isabet ettiği kişilere acımak gerektir zannımca. bir sürü uyumsuz çift, mutsuz beraberlik herhalde acemilik dönemine denk gelmektedir.yoksa nasıl açıklayacağız hiç olmayacak kişilere olan aşklarımızı.
zafer tanrıcası eros aphrodite' nin simgesidir.
kadın vücudunun gizli kısımlarını bütün ayrıntılarıyla ilk defa gördüğüm, malesef sonradan kapatılan yabancı uydu kanalıdır. (seslerden hatırladığım kadarıyla italyan kanalı olabilir)
aynı zamanda amor ve cupid gibi isimlerle de anılır.
köprüaltlarında satılan prezervatif markası.
annesi afroditin epeyce gazına gelen ama daha sonrasında hep dumur olan, aşk okunu atan mit tanrısı. roma mitolojisinde cupid olarak bilinir.
yunan mitolojisinde sapladığı okuyla o kişiyi aşık ettiğine inanılan tanrı
uzaktan akrabam.
cedric'in sabah akşam bela okuduğu tanrıcık. *
(bkz: ERotik OSman)
olur olmadık zamanda, kalbinizin en güzel noktasına okunu yerleştiren, mitolojik şahsiyet.**
(bkz: orospu çocuğu)
mitolojinin en anlamlı tanrısıdır, diğer tanrıları da daha iyi algılamamızı sağlar.
götünden vurdugu çiftleri birbirine aşık eder öyle de bir melaike izlenimi vardir.
ilkçağ'ın en eski metinlerinden itibaren karşımıza çıkan, evrensel birleşme ve üremeyi simgeleyen doğal güçtür. Hesiodos'a göre Eros, Khaos'tan sonra ortaya çıkan Gaia ve Tartaros'la birlikte ilk evrensel güçtür. Bazı anlatımlarda tanrı değil, ölümlü-ölümsüz arası bir varlık, yani cindir. Bir başka efsaneye göre Eros, Yoksulluk Tanrıçası Penia ile Bolluk tanrısının Poros oğludur. Bazı önemli efsanelerde de Aphrodite ile Hermes'in oğlu olarak karşımıza çıkar. Anteros (Karşılıklı aşk) adıyla anılan Eros efsaneleri, Eros'un özündeki çok yönlülüğü dile getirmek için sonradan uydurulmuş olmalıdır.

Eros ilkçağdan itibaren hem şair, hem de ressam ve heykeltraşların başlıca konularından biri olmuştur.Yunan mitolojisindeki başlangıçtaki evrensel güç ilkesinden giderek değişmiş, insanları oklarıyla kovalayan ve yaralayan, alaycı yaramaz ve hatta zaman zaman oldukça tehlikeli bir çocuk kimliğine bürünmüştür.

Tasvirlerin çoğunda Eros ya küçük, tombul, yaramaz kanatlı bir bebek ya da çok genç sırtında kanatları olan bir delikanlı olarak görülür. Delikanlı olarak gösterildiğinde ya da anlatıldığında, Eros'un tıpkı kelebek gibi kanatlı, uçan çok güzel bir genç kız olarak tasvir edilen Psykhe (ruh) adında bir sevgilisinden söz edilir. Eros ile Psykhe'nin aşkını anlatan bir masal dilden dile dolaşır.
annesi Aphrodite gibi dünyaya güzellik ve neşe getirir, insanların gönüllerini aşk ateşi ile yakar, insanların mutluluklarını yada sonlarını hazırlardı. Sırtında bir çift kanadı vardı. Bu kanatlarla uçarak dünyayı dolaşır geçtiği yerlere çiçek kokuları saçardı. Eros'un elinde her zaman okları olurdu. Bu oklarla insanları kalplerinden vurur onları birbirlerine aşık ederdi. Ve bir gün kendiside bir güzele aşık oldu.
(bkz: eros ramazotti)
kimsenin yazmamasına şaşırdım ama eros aynı zamanda erotik(e) kelimesinin isim kaynağıdır.