bugün

Gök cisimlerinin ve olaylarinin fiziki ve kimya evi özelliklerini, yapilarini inceleyen astronomi dali.
oldukca ilginc sorulara cevap arayan bilim dali. Amerikada el ustunde tutulurken, Turkiye de ac kalmaya sebebiyet verebilir. bu aralar futbolla beraber en buyuk ilgi alanim. zamaninda bu konu uzerine egitim almayi secmedigim icin kendime kiziyorum, simdi ekonomi ile bogusuyoz.
brian may in profesörü olduğu bilim dalı.
bu astronomi dalında gök cisimlerinden bilgi almamızı sağlayan iki yol vardır;
yayılan ışık ve elektromanyetik dalgalar.
yeryüzündekilerden daha ilginç şeylerin bulunduğu uzayın ta dibine kadar bakmak, hayret etmek ve daha fazla ilgiyle bakmak üzerine kurulu bir bilim dalı.
türkçe'ye "uzay fiziği" olarak çevirebileceğimiz bilim dalı. astronominin bir koludur.

(bkz: stephen hawking)
(bkz: astronomi)
gök cisimlerinden yayılan ışığı kullanarak, bunların yapısı hakkında bilgi edinmeye çalışan, yıldız fiziği olarak da tanımlanabilecek bilim dalı. astronominin bir alt dalıdır.

günümüzde oldukça popüler araştırma konuları olan karanlık madde, karanlık enerji gibi birçok kozmolojik problem, genellikle astrofizikçiler tarafından çalışılır. tıpkı teorik fizik adlı bir bilim dalının var olması gibi, teorik astrofizik de mevcuttur. evrendeki cisimlerin nasıl oluştuğu, evrenin nasıl işlediği gibi konulara cevap veren bir bilimdir.

kozmolojinin 1 basamak öncesidir astrofizik. kozmoloji evreni en büyük ölçekte inceler. astrofizik genel olarak biraz daha orta boyutta bakar olaylara. tabi bu, kozmolojinin konularıyla hiç alakası olmadığı anlamına gelmez. sık sık birbirlerinin alanına girerler.

bir bölüm dersi olarak düşünüldüğünde, her ne kadar dışarıdan bakıldığında havalı veya eğlenceli gibi görünse de, gerçek bir karın ağrısı olabilir. çok fazla tanım ve formül içerir. ışınım yasaları, gaz yasaları, atom ve molekül tayfları gibi birçok alt başlıktan oluşur.