bugün

cumhuriyet halk partisi'nin ikinci olarak tamamlayacağı seçim. (bkz: anamuhalefet)
yapılmasına daha 4 yıl olan ve bu sürede çok şeylerin değişebileceği için yorum yapmanın çok zor olduğu seçim.
şu anki konjöktürde normal olarak işleyen seçim takvimidir. ancak ergenekon olsun, son günlerde ortaya çıkan gizli darbe planları olsun süreci etkileyebilecek olaylar söz konusudur. seçime 2 seneden fazla olmasına rağmen kesin bir öngörü de sunmak gerekirse chp'nin ve deniz baykal'ın aynı kaderi yaşayacağı seçim olacaktır.
vatana millete hayırlı olsun.
(bkz: #5938826)

bu genel seçimin mitinglerinde devlet bahçeli'den bir matematik hesabı daha yapması beklenmektedir.

---beklenen hesap---
şimdi biz hangi senedeyiz 2011; 2011'i ikiye ayır, 20 ve 11 topla bunları ne yaptı? 31; şimdi 2011'i ayır tekrar 20 ve 11, 11'i al ordan 31'le topla ne yaptı? 42. mhp'nin de 42.yılı, 2011 mhp'nin yılı.
(bkz: ananı avradını)
---beklenen hesap---

(bkz: devlet bahçeli /@buny)
chp'nin oylarını 0.1 puan artıracağı ve böylece deniz baykal'ın bir zafere daha imza atacağı seçimdir.
sürprizin olabileceği seçim. *
kaynak:götüm
ALGP Partisinin ezici bir çoğunlukla kazandığı 2011 seçimlerinde, tayyipin Ananı da Al Git sözüne içlenen bir grup yurdum insanı AKP ye karşı ALGPyi kurmuşlardır. Zamanında anasını da alıp giden grup artık güçlüdür ve bu sefer yanlarında kızgın analarıyla geri gelmişlerdir.. ANANI DA AL GEL PARTiSi(bize oy verin ananız ağlamasın).
sonucunda bazı kafaların istifa etmesi gerektiğine inandığım seçim Tayyip,Devlet Bahçeli yada Deniz Baykal. yada hepsi olursa daha iyi.
ergenekon filmi hala devam ediyor olacak.
işsizlik filmi hala devam ediyor olacak.
alın verin ekonomiye can verin gibi cin fikir kafalardan çıktığı düşünülen kampanyaların yerini başka kampanyalar almış olacak.
faize 52 milyar ödemeye hala devam ediyor olacağız.
sanayideki daralma devam ediyor olacak.
memura hala % 2.5 zam yapılması konuşulacak.
başbakan hala muhalefet ile laf yarışında olacak.
tanım: vatandaşın anasını alıp sandığa gideceği ve yine ekranlarda en çok küfredene oyunu vereceği ve yine oyuna geleceği seçim olacak.
Medyası,partisi,stksı,bilinçsiz seçmeni yüzünden yine akp - chp - mhp sıralamasının aynen devam edeceği seçimdir.
(bkz: Koalisyon)
"o kadar bıktırdılar ki biz parti kurup girelim ulan." dediğim seçimdir. *
2010 kasım'ında olacak benden söylemesi.
çekecek çilemizin 2016 ya dek süreceğini gösteren seçim zira bu halk değişmez, akıtırlar yine ekepe ye oylarını, yazık be güzel ülkeme..
artık birşeylerin değişmesini beklediğim seçimdir. yoksa daha çok çekeceğimiz var bunların elinden tabi önce insanların beynindeki düşüncelerin değişmesi gerektiğide düşünüldüğünde biraz zor durumdur çünkü yapmadıkları şey kalmadığı halde hala insanların fikirlerinin değişmemesi görülmektedir. *
akp'nin iktidardan düşeceği seçim olacaktır. halen içeriği açıklanmayan ve kanımca abd'nin akp'nin kucağına attığı açılım paketinin ülkede yarattığı gerilim, iktidarın yaptığı yolsuzluklar ve halen süren ekonomik kriz bunun olası nedenleridir.

edit: akp yanlılarına sözüm. eksilemenizden korkmuyorum. ama göreceksiniz ben haklı çıkacağım ve akp eninde sonunda yüce divanlık olacak.
üst olur.
dtp'nin olmayacağı seçimlerdir. zira kendisi kendi ülkesinde iktidar olacaktır.
mustafa sarıgül'ün mevcut çalışmalarına bakılırsa, sürpriz yapması olası olan genel seçimlerdir.
halk tabirince; akp'nin düşmesi chp'nin çıkması mhp'nin gine ortada kalma durumu olacak seçim tipidir.*
akp'nin kaybetme sebebi olarak kürt açılımının öne sürüleceği seçimde olabilir.
üç parti dışında diğer partilerin gine ortada gezindiği seçim klasiklerinden biri.*
bu ülke böyle gitmeye devam ederse akp birinci olacaktır, onu chp ve mhp takip edecektir.

dtp'nin de barajı geçecek olma ihtimali oldukça yüksek. zira her 4 yılda bir 18 yaşını geçen bir çok seçmenleri oluyor ve bunalrın da katılmalarıyla seçime her seçimde oylarını arttırıyorlar.

dtp eğer barajı geçerse akp de tek başına iktidar olabilecek bir oy alamamış olursa bu iki partinin kualisyon yapacağı kanısındayım.
2010'da ekonominin düzelmemesi halinde akp'Nin büyük ihtimalle tek başına iktidarı kaybedeceği seçim olacaktır. barajı yine 3 parti*** geçecek dtp ise 2007'deki bağımsız seçilme stratejisini devam ettirip yine 20 ve ya 1-2 daha fazla milletvekili çıkaracaktır. akp'nin chp'yle koalisyon kurması ihtimali yüzde 1 bile olmadığından çok az bir ihtimalle akp-mhp ya da chp-mhp koalisyonu olabilir. yine de türk seçmenin ne yapacağı belli olmaz hele 2 sene varken. ben sadece öngörülerimi yazdım.
secım sonrası denız baykal acıklaması: "halk bıze muhalefet gorevı verdı, meclıste muhalefet gorevımızı yerıne getırecegız ve ıktıdarın eylemlerının takıpcısı olacagız. ıktıdar olamamamız ıstıfayı gerektırmez!"
seçim sonrası enflasyonun fırlayacağı, zamların ardarda geleceği bir süreç olacaktır, malum seçim ekonomisi dibine kadar kullanılır canım ülkemde, artık akepe seçmene neler dağıtır, hayal bile edilemez oldu. hesapsız kitapsız harcamalar sonucu coşacak fatura halka çıkacak ve birileri bizim paramızla zafer naraları atıp, iktidarın sıcak koltuğunda malum bölgelerini büyütmeye devam edecek!
seçim mi boşverin, asıl siz kendizi seçim sonrasına hazırlayın.