bugün

(bkz: bi siktir git dedirten şarkılar)
(bkz: çek cumhuriyeti)
hadise'nin şovundaki yeşilli arkadaş tuvalete gittiği için biraz geç katıldığı yarışmadır. çaktırmadan araya girmiştir helal olsun bizi orda da yansıttığı için.
Az önce tatu'nun güzel bir şarkı söylediği yarışma.
yarışmanın tüm oylama sisteminin türk bir şirket tarafından yapılması gurur vericidir. bari ayarlarla oynayın da şu bizim hadise yi finale taşıyın.
t.a.t.u grubu ile eskileri yad ettiğimiz yarışmadır.*
türkiye'nin finale kaldığı yarışma.
şans eseri türkiye'nin finale kaldığı yarışmadır.
--spoiler--
kesin ip var amua goyum
--spoiler--
türkiyenin puanlamada ilk önce okunarak bir nevi erken boşalma yarattiği yarışma olmuştur.ayrıca sunucunun puanlama sonunda söylediği * "congreyşinnnn törkiyyy" akıllara başka şeyler getirmiştir.*
bülent özveren'in portekizin puanlamasini okurken, halen anlamsiz bir biçimde " hayret nasıl oldu ya , çıktılar finale" yorumunu katarak nasil bir insan oldugunu anlayamadığım yarışma olmuştur.
oylama yazılımını bir türk firması yapmış. lan insan ilk başa koymaz bizi allahsızlar anlaşılacak olum.
ermenistan'ın finale kalarak yine 12 puanı garantilediği yarışma.

edit: anlaşılmamış sanırım.
(bkz: turkiye nin ermenistan a 12 puan vermesi)
izlanda'nın yarışmada fafori * olmasina rağmen en son isminin açıklandığı yarışma olmuştur.
yeşilli elemanın sırf takla atmadığı, takla atarken yavaş çekimde uçtuğu yarışma.

oha o ne lan? neo mudur nedir allasen.

(bkz: lütfen alıcılarınızın ayarlarıyla oynamayınız)
hadise'Nin birinci olamadığı takdirde norveç'in birinci olacağı yarışma.

aha bu da şarkısı :

http://www.youtube.com/watch?v=Hg-75lIrP7I
kalitesinin son yıllarda fazlasıyla düştüğüne inanmadığım yarışma. düşürse düşürse sertap erener'den sonra yarışan diğer türk yarışmacilari düşürmüştür.hadise candır *
norveç birinci olmazsa ben de bu işten bir bok anlamıyorum demektir. ya da politik oyunlara kurban gideceği içindir.

norveç'in de ne gibi bir politik oyunu olabilirse artık.
hadise'nin hiç de öyle beklendiği gibi hadise yaratamadığğı yarı finale sahip yarışma. bi kere tamam biz türkiyeyiz diye her yer kırmızı beyaz olacak olsun da tabi ama kamera yukarılara çıktığında hadise seçilemedi bile onca rengin arasında. ayrıca o üstü giyinik esnaf kılıklı yeşilli elemanın ne faydası oldu performansa o da ayrı bir tartışma konusu.
Bu aksam yari finalin olacagindan zerre kadar haberdar degildim, gelen bir smsle e hadi bakayim dedim girgirina. Ha tabi hadise ve sarkisini duymuslugumuz vardi. Birkac seferde youtube'dan izlemistim. Aslinda Hadise'nin sesi fena degildi ilk dinledigim videolarda. Hani baya gur cikiyordu aslinda. Fakat bu aksam herkez gibi bende $ok oldum dinlerken. Uzerine o kadar spekulasyon yapilan kiyafete ise hic yorum yapmak istemiyorum sadece bu muydu yani diyebildim. Kizcigazin sesi fena gitmis belliki. Keske sesine daha cok onem gosterseymis. Gittim sarkidan sonra youtube'dan sarkinin ilk halini dinledim. Iki Hadise arasinda daglar adar fark var. Adam yaninda bitkisel cay felan gotururdu ne bilim. Bir sarkici olarak bu tur durumlara hazirlikli olmayi sen bilmezsen biz mi bilecegiz be yavrum? Yani ben Hadise'nin sesini hic duymadim. Turkiye'yi arka vokaller temsil edermis gibi oldu. Hadise'nin kiyafeti kirmiziydi. Arka planda cikan gorsel efektlerde kirmiziydi. Kiz kayboldu gitti. Ona bir care bulmak lazim. Care bulunmasi gereken baska bir konu ise o yesil gomlekli vokal eleman. Yesil kirmizi ne alaka anlayamadim. Hicbir seye uymamisti. Dis kapinin mandali gibiydi. Nerden cikti hic anlamadim. Cok gereksizdi. Performansta ki tek guzel olay ise sahneye takla atarak giren elemandi. Iyi bir atraksiyondu. O ne vucuttur yarebbim. Hep kadinlar yari ciplak cikacak degil ya..

Sunu da unutmamak lazim. Bu gece yari finalde yarismamis olan ulkeler oylamaya katilmadilar. Hadise olmazsa olmaz olan oy kaynaklarimiz olan hollanda, fransa, danimarka, azerbaycan ve almanya gibi ulkelerin oylamalari olmaksizin finale cikmistir.
Seneye Trabzon kolbastısı ile katılmayı ümid ettiğimiz yarışma.
normal bir fransız vatandaşı olarak.

-eurovision?
norveç'in birinci olamayacağını düşündüğüm yarışmadır.

gereğinden fazla abartılıyor. nip tuck'taki oğlanı al, zaga'dan ayça'yı kemanıyla al bir de dans ve taklalar için kaysesispordan Aghahowa'yı al oldu sana norveç...

edit; ulan lavuk birinci olacak gibi,okurken adam kemanın çubuğun tellerini kopardı resmen.

(bkz: ahlaksız ve sorumsuz orospu çocuğu mahmut)
yeteneğe göre değil haritaya göre oy verilen şarkı yarışmalarıdır kendileri.
hadise keşke yılbaşı akşamında çıktığı gibi çıksaydı dediğim yarışma.

hadise'nin sesi gitmiş, neyse olur böyle şeyler, çok geçmiş olsun, büyük maçlar öncesinde çok öenmli futbolcular da zaman zaman sakatlanabiliyor, hatta maça bile çıkamayabiliyorlar, hadise en azından sahnedeydi, ya hiç konuşamayacak kadar sesi olmasaydı, ya "ben sahneye çıkamayacam" deseydi, işte bu kadar harcanan emek, para, zamana yazık olacaktı. bozuk sisine rağmen performansı iyi idi, zaten finale kalması da onu gösteriyor. ama elbiseyi, efektleri ve dansı çok abartmışız yaaa, vallahi yılbaşı akşamındaki elbise, dans ve efektler olsaydı daha iyi olacaktı gibi...

bakalım final nasıl olacak, bekliyecez görecez...
kazanırsak muasır medeniyetler seviyesine bir adım daha yaklaşacağımız yarışma.

keriman halis ece dünya güzeli seçildiğinde atatürk bunun ülke gelişimini nasıl tetikleyeceği hakkında birkaç ipucu vermemişmiydi zaten? ha bide türk ırkının ne kadar güzel olduğundan bahsetti, bu güzelliğin tescillendiğinden falan. yani bu yarışma bizim milli politikamız canım!

o günden bu güne değişen hiçbirşey yok. nükleer santrale hayır! eurovision ise hayat memat meselesi. bakın bu arada -sanırsam- memati memat kelimesinden geliyor. yazarken farkettim sizinle de paylaşmak istedim.

kalın sağlıcakla...