bugün

Arap rakkaslar gibi giyinip, saçma sapan bir şarkı ile yarışmaya katılmıştı Hadise... Eurovision'a bildiğim kadarıyla ülkeler kendi kültürünü yansıtan şarkılarla katılıyorlar yani böyle bir formatı var... Bizse bizim olmayan bir fikir yapısıyla katılıyoruz, her seferinde... Alacaksın kardeşim eline bağlamanı veya kopuzunu, davul zurnanı çıkacaksın sahneye bir de dik halay çekeceksin al sana hem koreografi hem de kültürünü yansıtan şarkı... Neyse zaten katılmıyoruz. Son eurovision'u da Jamala kazandı çok şükür.
O zamanlar Hadise'yi çok severdim ve kazanamadığında üzülmüştüm. Dünya başıma yıkılmıştı *
gelmiş geçmiş en güzel eurovision sahnesine sahip olan yıldır. rusya çok güzel gövde gösterisi yaptı, bravo adamlara. bunların üstüne almanya da yaptı ama ucundan bile geçemez. azerbaycan'ınki sahnesi de güzeldi ama 2009 kadar değil.
sırbistan o seneki şarkısının sırpça değil de yunanca versiyonuyla katılsaydı, final garantiydi. ayrıca adamın yunanca aksanı bir harika...

http://www.youtube.com/watch?v=zTKlr7lcBc4
izlemedim. pek ilgimi çekmiyor. no comment
favorilerim olan slovenya (asıl favorim), slovakya ve belarus finale çıkamamıştır.

slovenya: sözü az olmakla birlikte, oldukça etkileyici ve kaliteli bir parçadır. dinler dinlemez 'işte bu' dediğim, anında favori olarak belirlediğim, çok ender parçalardan biridir.

slovakya: muhteşem bir düet. özellikle nela'nın sesi çok güçlü. yarışma sırasında bir iki yerde detone olması da gayet doğal bir durumdur.

belarus: farklı bir büyüsü var. dinlemekten bıkmayacağım parçalardan biridir.
aradan uzun zaman geçtikten sonra objektif yorum yapacak olursak estonya'nın hakkının yendiği yarışmadır.

6. ya da 7. sırada olan şarkıları istisnasız ilk 3'ü hakediyordu. hatta azer baycan'ın yerinde onların olması lazımdı deme terbiyesizliğinde bile bulunabilirim.
kazananinin alexander rybak - fairytale oldugu yarismadir.

ben ne demistim;
(bkz: #7905113)
az önce acaba hadise'ye haksızlık mı ettik düşüncesiyle performansını tekrar izledim. sonra da hadise'nin diğer canlı performanslarını...
annesine ithaf ettiği slov parçayı nefis söylüyor. buradan hadise'nin ses renginin güzel olduğunu anlayabiliriz. ancak hadise'nin sesi güçlü bir ses değil. diğer büyük sahne performanslarında hareketli parçaları söylerken, playback yapmıyorsa düm tek tek'i söylerken çıkardığı o kasıntı ses tonuyla söylüyor. hem dans edip, hem hareketli bir parça söylemeye yetecek bir sesi yok ama oturarak söylediği slov parçaları çok güzel seslendiriyor. o zaman hadise'nin zenci gırtlağına sahip olması da mümkün olamaz. kendisi de bu konuyla ilgili konuşmuş ve eurovision'da kendilerine komplo yapıldığını söylemiş...

bayan vokalin sesi çıkmıyordu , fakat bu başkalarının komplosu olamaz. bu tamamen ekibin özensizliğidir. vokalist seçerken daha dikkatli seçimler yapılmalı, ayrıca bunun provalarda da belli olmuş olması gerekirdi.

trt ise hadise'nin bidaha asla kendileriyle çalışamayacağını belirtmiş: demek ki hadise olayı tek başına halletmeye kalkıştı, çünkü trt, kendilerinin kaale alınmadıklarını açıkladı.

hadise, sahnede kırmızı ışığın çok verildiğini iddia etti fakat ışık yönünden pek rahatsızlık veren bir durum yoktu, rahatsızlık veren hadise'nin kilolarına rağmen o elbiseyi giymiş olmasıydı. cesur kız vesselam.

hadise, kiloları hakkında ise 'en fazla 1-2 kilo almışımdır' dedi, ancak hadise'nin önceki haline bakarsak, yalnızca 1-2 kilo olmadığını rahatlıkla görürüz ki zaten hadise kızımız baya kendisiyle çelişmeye başladı şu aralar.

'ses sistemi bozuktu' diyen hanım kızımız acaba görmüş müdür ki, bozuk olan vokallerin ve onun sesiydi, o ses çirkin çıktı, enstrumental düzenekten çirkin ya da rahatsız edici bir ses duyulmadı.

ha bir de sonunda 'thank youuuuu' derken kullandığı o güçlü sesini şarkıyı söylerken kullanmış olsaydı bu kadar berbat olmazdı performansı.

ha ben neden durup dururken hadise'yle kafayı bozdum, hep sinan akçıl'ın yüzünden ülen!!!
şarkısına hayran olduğum almanyanın haketmediği yerde bitirdiği yarışmadır, boykottayım...
Bu yarışmadan Ya çekilelim ya da Ajdar'ı çıkaralım!
fairytale gibi bir parça varken hadise kıçına v8 motor taksa yine pek birşey farketmeyecekti. belki 4. değil de 3. olurdu, o kadar... kendisi ah vah demeden önce yarışmanın görselliğe dayandığını idrak edip diyetine dikkat edecekti. sarkmış göbek ve içine zor zar sığılan bir elbise ile görsellik olmuyor ne yazık ki!
ne yazıkki hadise gerçek performansını gösteremedi.hiç dinlenmediki eurovisiondan önce ,sürekli konser ...
hande yener'in adaylığını açıkladığı yarışma.

H.Y. : nasıl belediye başkanı olmak için aday olunuyorsa, önümüzdeki yıl eurovision şarkı yarışması'na katılmak için adaylığımı açıklıyorum.

aday olmaya bakmıyor tabii bu işler.
(bkz: bugün git yarın gel)
iskandinav ülkelerin kafadan 50 puanla, türkiye'nin ise kafadan 80 puanla başladığı yarışmadır.

(bkz: yurt dışında yaşayan türkler)
yılının önemli olmadığı, iskandinav ülkelerinin kafadan 50 puanla başladığı gereksiz, formatı bozuk yarışma.
norveç'in güzel, (çok güzel) bir şarkı ve sahne şovuyla ipi göğüslediği şarkı yarışması. komşu verdi, şu verdi falan bir yana norveç'in söke söke kazandığı yarışma.
norveçin şarkısının -belkide hadisenin yerine birinci oldukları içindir bilemem- genç kızlar dışında çoğu türk tarafından beğenilmediği avrupa çapındaki müzik yarışması. israilin avrupa çapındaki bi yarışmada ne aradığı da merak konusu olan yarışma.
pek çaktırmasalarda en otantik -seksi kıyafet ve dans tasarımı ermenistan dan gelmiştir.

kafkas bölgesi milli kıyafetlerini derin bacak yırtmacı ve jartiyerle süslemek kimin fikriydi acaba? hani göbeğini açıp oryantal yapanlara alışığız da bu resmen şok oldu ya.
görünüşe göre ispanya'nın pek ciddiye almadığı ama çok eğlendiği politik tabanlı dostane(!) ilişkilere dayanan şarkı yarışmasının 2009 yılında gerçekleşenidir.

http://www.youtube.com/watch?v=oKNpniLcv0Y&feature=related * * *

edit: http://www.youtube.com/wa...jpbkM&feature=related

fransa'nın da pek ciddiye aldığı söylenemeyecek yarışmadır. * *
thomas anders'i almanya'nın puanlarını açıklarken gördüğümde gaza geldiğim yarışma. valla seneye eurovision'da almanya'yı modern talking'in temsil etmesi gibi çılgınca bir istek var içimde.

(bkz: eurovision a modern talking katılsın kampanyası)
uğur dündar'ın şeref meselesi olmuştur. ulan oylama sistemini eleştirip millete alev püskürmeden önce bak bir azerbaycan bize kaç vermiş, biz onlara kaç vermişiz. o bir şey değil seviyorum da adamı ama tırt hadiseler bunlar be uğurum dündarım.
izlanda'nın müzikalite ve estetik olarak kazanması gerekirken norveç'in kazanmasıyla sonuçlanmış yarışma.

norveç'in yarışmaya katıldığı parça avrupa ülkelerince çok beğenildi ya da sırf görsel şovdan kotardılar işi. zira ben az buz bir müzik kulağım varsa bu parçada birincilik hakedecek bir melodi duymadım. yarışma sırasında yaptığım ilk beşimi de izlanda azerbaycan ermenistan türkiye ve romanya oluşturuyordu. *

hadise'nin performansı ise yarı finale göre kat be kat iyiydi.
bu arada birleşik krallık'tan 12 puan almış oluşumuz da gerçekten beni şaşırtan durumlardan birisiydi.

ingiltere oy verirken hiçbir zaman komşuluk ilişkileri ve siyasi gerekçelerle değil gerçekten müzikalite olarak iyi bulduğu şarkıya verir puanlarını. bir kere büyük ülke, hiçbir ülkeye peşkeş çekme gibi bir niyeti olamaz puanla muanla.. kendi müziklerine bu kadar uzak bir şarkıya 12 puan vermiş olmaları hem sevindirici hem de şaşırtıcı.

acısıyla tatlısıyla son bulmuş yarışma ve seneye norveç'teki yarışmaya kadar katılan şarkıları dinleyip dinleyip eskiteceğiz ondan arda kalan olarak.
azeri yarışmacıların aldığı 3.lüğün diskalifiye edilmeleri sonucunda hadise'ye geçebileceği yarışma.

keza ermenistan bugün resmen azerbaycan'ı oylama sırasında azeri televizyonunda ermenistan'ın sms numarasını kapattığı gerekçesiyle şikayet etmiş.para cezası almazlarsa diskalifiye edilebilirlermiş.

hadi gene iyisin hadise kızım top 3 e giricen durduk yere
oylamanın yarısına kadar izleyip sinirimi bozan ve değer mi bu yarışma için uykusuz kalmaya diyip kapattığım yarışmadır... sebeplerini sayıyorum;
-komşu ülkelerin (özellikle kuzey) birbirlerine leblebi gibi 8-10-12 puanları vermesi,
-bana kalsa ilk 5 e sokmayacağım bir şarkının ve onu söyleyen gıcık tipli bir çocuğun akıl almaz biçimde yarışmayı açık ara önde götürmesi,
-her sene dikkatimi çeken şarkılar yapan bazı ülkelerin sürekli altlarda ezilmesi,
ve en önemlisi; -bildiğimiz ve mp3 şeklinde dinlediğimiz düm tek tek şarkısındaki tempo ve coşkuyla alakasız bir şarkıyla sahneye çıkmamız(zaten orada soğudum bu nedir diye)...

+ bence 1.lik izlandanın hakkıydı.
azerbaycan üst sıraları hak ederek aldı.
fransa ve portekiz'in şarkıları da dereceye girebilecek cinstendi, varlık gösteremediler. yazık...