bugün

ayar verirken ayar almak

başkasına bok atayım, güleyim, eğleneyim derken nasıl olduğunu anlamadığınız bir biçimde ayar edilmeniz durumudur. örnek vermek gerekirse;

güzide okulumuz bir meslek lisesi olduğundan koskoca 35 kişilik sınıfta toplam 3 kız öğrenci bulunmaktadır. bu 3 çirkin kızımız sınıfın bir köşesinde kendilerine çember yapmış, birlikte oturmaktadırlar. o zamanlar kullandığımız sıralar da 2şer kişilik olduğundan 3. kızımızın yanında da SŞ* kod adlı bir arkadasımız oturmaktadır. Bu çocuğa kızların yanında oturmasından ötürü sürekli; kız serkan, nonoş serkan, totoş serkan gibi saçma sapan, gereksiz yakıştırmalarda bulunurduk.
neyse, güzel bir cuma günü.. haftanın son 2 ders saati. hoca da, biz de iyice gevşemişiz ve dersi bırakıp hoca ile muhabbete sarmışızdır. muhabbetin ilerki safhalarında sevgili cografya öğretmenimiz* herhalde bizimle sınıftaki kız sayısının azlığı nedeniyle dalga geçmek istedi ki sınıftaki kız sayısını bendenize sual eyledi:
(my=müdür yardımcısı, g.o.d=ben)

my- oğlum sınıfta toplam kaç kişi var bakayım, bunlardan kaçı kız?

(hani espri yapacam ya.. serkanı küçük düşürüp komik olacam ya.. tüm sınıfı tek tek sayar gibi yaptıktan sonra)
g.o.d= hocam 31 erkek 4 kız var toplam 35 kişi...!!!

(cevabı duyan hoca bir kaç saniye düşündükten sonra maksadımı gayet iyi anlar ve yapıştırır..)
my= hımmm... o 4. de sen oluyorsun değil mi? ha?

bunu duyan bendeniz duraklar, yıkılır, ezilir, büzülür, ava gidip avlanmak ile kendi kazdığı kuyuya düşmek arasında mekik dokur o bir kaç saniye içerisinde. tabii sınıfta kahkahalar yön değiştirir rezil olursunuz. ayrıca o erken yaşta alınmış ayarın etkisi yıllarca atılamaz bünyeden, her hatırlayışta kahrolunur*. işte öyle birşeydir ayar verirken ayar almak. dikkatli olunuz.

(bkz: ilk sahibinden satılık tavsiyeler)