bugün

entry'ler (9)

sözlük yazarlarının itirafları

Burada tanıştığım bir yazara hiç kanlı canlı görüşmeden çok yoğun duygular beslemiştim. Benim yaptığımın çok saçma olduğunu, kendisinin sadece benim sohbetimden keyif aldığını düşünmüştüm ve duygularımı elimden geldiğince hiç açık etmemeye çalışmıştım. Daha sonra kendisi bir gün bana karşı hissettiklerini apaçık söyledi benim görmezden geldiğimi düşünerek kızgın bir halde ve artık iş işten geçmişti başka bir takım sebeplerden de ötürü. Yıllardır hiç konuşmuyoruz. Evlenmiş. Ara ara hala aklıma geliyor ve daha cesur olmuş olsaydım ne olurdu acaba diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Bak bunlardan öğrenin hep, benden geçti artık size faydası olsun.

zeytin fidesini kırdın kavgası 1 ölü 7 yaralı

Bir zeytin dalının metaforik anlamından ne derece uzaklaştığını gözler önüne seren trajikomik olay.

suç olmasa yapacağınız şeyler

Özgürce konuşmak, yayınlamak, fikir beyan etmek isterdim, suç olmasa.

özgürlük

Bazen bireyin kendisi için zararlı olabileceğine inanılan bir eylemi gerçekleştirebilme yetkinliği olarak da karşımıza çıkabilen olgu. Özgürlük savunuculuğuna soyunmuş bizler bu tür durumlarda fikir ayrılıkları yaşarız. (bkz: ötanazi)

sözlük yazarlarının itirafları

8-9 yıl önce başka bir mahlasla yazıyordum burada. Birkaç yazar arkadaşım vardı, çok iyi zaman geçiriyorduk. Onların yazdıklarını okumak da çok büyük keyif veriyordu bana, sayfalarca dahi olsa. Şimdi hatırlayabildiklerimi kontrol ettim, silik olmuşlar. Biraz içim burkuldu.

quora

Bir şeyler biliyor ya da bilmek istiyorsanız en azından bir göz atmanızı önerebileceğim platform. Ne bildiğinizin ya da ne bilmek istediğinizin çok önemi yok çünkü neredeyse tüm aklınıza gelebilecek konularla ilgili bir soru bulabiliyorsunuz. Bulamasanız da kendi sorunuzu oluşturduğunuzda konu hakkında en kötü ihtimalle bir nebze bilgisi olan insanlardan kısa süre içinde cevaplar alabiliyor ve bunu anonim olarak da yapabiliyorsunuz. Yahoo answersın mektepli abisi, ablası diyebiliriz bir nevi.

mozaik pasta

Benim için çoçukluğuma açılan minik bir penceredir. Bir ırmak kıyısına piknik yapmaya giderken, çamurda patinaj yapmaya başlayıp bizi yürümeye mecbur bırakan dolmuşun penceresidir. Küçük ayaklarımız çamura batarken, çantamdaki mozaik pastadan hep birlikte tırtıklayıp, bilmeden çok mutlu olmak, belki de yaptığımız piknikten daha çok tam da o andan keyif almaktır. Bu arada kahvelisi de çok lezzetli oluyor.

hristiyanlık

Sevgidir. “Sevmeyen kişi Tanrı’yı bilmeyendir; çünkü Tanrı sevgidir.” 1. Yuhanna 4:8 “Komşunu kendin gibi seveceksin.” Matta 22:39

Daha fazlasını öğrenmek isteyen ya da soruları olan varsa yeşillendirebilir, birlikte öğrenebiliriz.

indis

Medcezirlerde kaybolmuş, kıyıya vurmuş; biraz yorgun, biraz umutlu, biraz heyecanlı, çok huzurlu, en huzurlu. Tanıyanlar bilemese de bazen, arayanlar hep bulur. (bkz: theflowerthatcannotbeseen)