bugün
- iftarı beklemek8
- ekrem imamoğlunun ingilizce mezunu olması9
- akp döneminin çuvallamasının asıl nedeni12
- sözlük at hırsızlarının fotoğrafları10
- yüksek enflasyon9
- en sevdiğiniz aktörler17
- chatgpt10
- 13 mart 2025 glasgow rangers fenerbahçe maçı12
- klarnet calan sarapci koala 626
- galatasaray19
- nervio ile sabahlamak9
- küresel ıkınma27
- sözlük tipsizlerinin fotoğrafları14
- v a m p i r o v13
- 1 85 boyunda zeki esprili yakışıklı kültürlü erkek24
- fotokopiçi20
- zehra güneş'e rağmen allah'a inanmayan ateist8
- psikolojisi bozuk yazarlar39
- akp döneminde gelir düzeyi yükseldi mi10
- uludağ sözlük günlük rutini9
- bir kadına ütü yapmayı öğretmek8
- sözlükteki düzgün yazarlar13
- ilk buluşmada sanayi tostu yemeye gitmek13
- chatgbt9
- çam ağacı ile ilişkiye girmek11
- alparslan kuytul12
- mhp liler artık ahmet kaya'yı da sevecek mi18
- günlerden 13 mart 2025 rangers'ı patates edeceğiz8
- mhp'nin başına apo geçse olası mhp'li yorumları20
- müzisyen biriyle sevgili olur musunuz19
- başka bir evde uyumak16
- ramazan günü sokakta sigara içen insan20
- kimseden nefret edemeyen insan15
- yeni evli arkadaşlara alınabilecek ev hediyesi23
- sevgiliniz şişmanlasa ayrılır mısınız23
- en sevdiğiniz tatlı nedir27
- çam kokusunun insanı azdırması13
- evli kadınla ilişki yaşar mısınız11
- akp gidince irtica bitecek mi16
- derdini kimseyle paylaşmayan insan9
- anın görüntüsü14
- muz çilek ve kivi tabağı yapan erkek13
- sahurdayız uludağ sözlük23
- pantolonunun son düğmesini açık bırakan kız14
- gecenin şarkısı8
- ateistlere sorulacak sorular8
- instagramı facebooku twitteri olmayan erkek11
- canlı balıkları kızgın yağa atan vietnamlı8
- başkanlık sistemi gelince uçacaz9
- araba alamıyorsanız sebebi akp dir11

entry'ler (83)
Bugun kanal 24'te tarik tufan ve selahattin yusuf'un konugu olmus oyuncudur. Kendisini dizi disinda ilk kez izlemisligimdir. Bunun pismanligini yasadim bugun. Yahu ne matrak Adammis dedim kendi kendime. Cocuk gibi heyecanli heyecanli anlatiyordu herseyi. Sukela kivaminda Ender turk oyunculardan diyebilirim gonul rahatligiyla!
2009 yilinin pusulalaridir. Zira bu yilki secimlerde anap yok.
Evin önündeki çocuğun boyunun kapının boyu kaDar olması. Hatta bazen boyunun pencereye kadar ulaşması.
Mevlana'nin Şems'e yazdığı siir.. Nasil bir erkek bir erkeğe böyle bir siir yazar anlamıyorum..
12 davetli için çırAğın sarayında yapılan düğün.
Oha demek isTiyorum müsadenizle.
Oha demek isTiyorum müsadenizle.
kelimenin tam anlamıyla eklektik bir düşünürdür. yani bibirine tamamen zıt olan düşüncelerden, kendisi için iyi sayılanları seçer. örneğin; toplumun insana fiilen müdahale ettiğini söyleyen ve bunu olumlayan işlevselciliği, toplumsal mücadelenin insan özgürlüğüne yönelik bir tehtit olduğunu düşünen dahrendorf'un kullanması temel çelişkilerindendir.
dahrendorf toplumun, insanın özgür iradesini kısıtlandırdığını düşünür. toplumu baskı aracı olarak tanımlar. ona göre; insan için neyin iyi olduğuna toplum karar veremez.
dahrendorf marx'ın yanlışlanan hipotezlerini, çağdaş yaşama uygun verilerle desteklemeye çalışır. marx'ın kuramını eleştirirkenki amacı, onu yeni toplumsal yapıya uygun hale getirmekten ibarettir.
dahrendorf'a göre marx'ın hatalı olduğu görüşleri:
-yapısal değişmeye neden olacak her çatışmayı bir sınıf çatışması sayması,
-sınıf çatışmalarının her zaman toplumsal çatışmaların temel problemlerini varsayımı,
-iki farklı sınıfın tez-antitez ilişkisi içinde olduğu,
-sınıf çatışmalarının mutlaka devrimle sonuçlanacağı fikrinde,
-politik yapıdaki çatışmaları tümüyle özel mülkiyete bağlamakla,
-toplumsal sınıfların sadece mülkiyet ilişkilerine bağlı olarak belirlenmesi fikrinde marx hata yapmıştır diye savunur.
dahrendorf'a göre değişim ne kadar ani olursa o kadar tahripkar olur, çatışmaların ortadan kalması isteniyorsa çelişkiler çözümlenmelidir.
dahrendorf toplumun, insanın özgür iradesini kısıtlandırdığını düşünür. toplumu baskı aracı olarak tanımlar. ona göre; insan için neyin iyi olduğuna toplum karar veremez.
dahrendorf marx'ın yanlışlanan hipotezlerini, çağdaş yaşama uygun verilerle desteklemeye çalışır. marx'ın kuramını eleştirirkenki amacı, onu yeni toplumsal yapıya uygun hale getirmekten ibarettir.
dahrendorf'a göre marx'ın hatalı olduğu görüşleri:
-yapısal değişmeye neden olacak her çatışmayı bir sınıf çatışması sayması,
-sınıf çatışmalarının her zaman toplumsal çatışmaların temel problemlerini varsayımı,
-iki farklı sınıfın tez-antitez ilişkisi içinde olduğu,
-sınıf çatışmalarının mutlaka devrimle sonuçlanacağı fikrinde,
-politik yapıdaki çatışmaları tümüyle özel mülkiyete bağlamakla,
-toplumsal sınıfların sadece mülkiyet ilişkilerine bağlı olarak belirlenmesi fikrinde marx hata yapmıştır diye savunur.
dahrendorf'a göre değişim ne kadar ani olursa o kadar tahripkar olur, çatışmaların ortadan kalması isteniyorsa çelişkiler çözümlenmelidir.
küfürle karşılık verilmesi gereken turkcell şeyisi.
şöyle ki: bir gün vapurda olduğum esnada turkcell müşteri hizmetlerini aramıştım. müşteri temsilcisi bir abla çıkıp ''turkcell beni sesimden tanır'' hedesini anlattı bana. ben onlara ''turkcell beni sesimden tanır'' diyecekmişim, onlarda beni sesimden tanıyacakmış. vapurda olduğum için sessiz bir şekilde söyledim. ama kabul etmedi. ben de bağırarak söyledim ama gene olmadı. vapurda rezil olduğumla kaldım sadece. he bir de liralarım gitti tabi.
şöyle ki: bir gün vapurda olduğum esnada turkcell müşteri hizmetlerini aramıştım. müşteri temsilcisi bir abla çıkıp ''turkcell beni sesimden tanır'' hedesini anlattı bana. ben onlara ''turkcell beni sesimden tanır'' diyecekmişim, onlarda beni sesimden tanıyacakmış. vapurda olduğum için sessiz bir şekilde söyledim. ama kabul etmedi. ben de bağırarak söyledim ama gene olmadı. vapurda rezil olduğumla kaldım sadece. he bir de liralarım gitti tabi.
benim o insan. param olmadığı için yolda kalmışlığım var. ama cebimdeki telefon da iphone hacı. ağlıyayım mı güleyim mi?
+anne ben sözlükte yazar oldum..
-kalk kız soğan doğra!
-kalk kız soğan doğra!
Bi arkadasım sıkı yönetim zamanı doğduğu için adını sıkıyönetim koymuslaR.soyadı ise sımsıkı."sıkıyönetim sımsıkı"
Sesinin kendisine yakisip yakismadigi hakkında bir fikrimin olmadıgı siyasetçi.çok acayip bir ses tonu var.
Dumur eden durumdur. inşallah ntv tarih için de aynı şey olmaz.
Her şey olacagiNa varır bu yüzden saçma sapan triplere girme.
Uluda 7 entryle yazar oldum.bi b.ka yaramadı ama.olsun.
(bkz: burayı yıkarlar)
hiçbir siyasi görüşle yakından uzaktan alakası yoktur. şuana kadarda herhangi bir siyasi lider hakkında olumsuz bir laf ettiği görülmemiştir.kendisinin fikirleri vardır ve bu minvalde yazar. yazılarının i çeriğindende fikirlerinin ne olduğunu çıkartabilirsiniz zaten. çaylak olmasının nedeni üstadı necip fazıl a hakaret eden bir yazarın mahlas altına yazdığı bir yazidir.bilip bilmeden uydurmakta pek adaba uygun hareketler değildir.
La ilahe ile bütün tanrıları yok sayarsın..illalLah ile de bir tek Allah'ı kabul edersin.tek ilah olarak yalnızca Ona kulluk edersin.
dun gece ilerleyen saatlerde..
anne:yatmadın mi hala sen.uyu hemen
muhtemelenasabi:tamam yatıyorum 2 dakikaya.
15-20 dakika sonra...
a:kime diyorum ben?!gece yatmazsın sabahta kalkmazsin!!
m: tamam yaa sozluge de bakayım kalkıyorum tamam..
a:ne sözlüğü?!allah belanızı vermesin sizin. evde 10 tane sozluk var.böyle embesillestiriyo sizi internet, ağır g.tlüler...
anne:yatmadın mi hala sen.uyu hemen
muhtemelenasabi:tamam yatıyorum 2 dakikaya.
15-20 dakika sonra...
a:kime diyorum ben?!gece yatmazsın sabahta kalkmazsin!!
m: tamam yaa sozluge de bakayım kalkıyorum tamam..
a:ne sözlüğü?!allah belanızı vermesin sizin. evde 10 tane sozluk var.böyle embesillestiriyo sizi internet, ağır g.tlüler...
00:18 olmasına rağmen bu başlığı boş görmek beni şaşırttı.
Telefondan sözlüğe girmekten Evladir.Gözlerim kör olacak.az kaldi.