bugün
- galerinizde bulunan en saçma fotoğraf13
- gecenin şarkısı17
- rakının berbat bir içki olması25
- çocukluk travmaları14
- uludağ'ın kaderi12
- rusya nükleer güç kullanılır mı sorusu25
- etek giyersen tecavüzü hakedersin13
- mutluluğun formulü8
- doritoslu çiğ köfte12
- anın görüntüsü15
- güzel erkek isimleri19
- hayal dünyasında yaşamak10
- gozlerinmeyhanesi'nın vefat etmesi24
- karınız için sözlüğü bırakır mısınız11
- true'nun yetkili olması9
- en etkili içki hangisi8
- homofobik yazarlar birliği10
- sözlük yazarlarının yapmayı en çok istediği meslek21
- hayatı seviyorum eylemleri21
- sözlük yazarlarının favori haber kanalı8
- utopyalarkralicesi8
- true ile utopyalarkralicesi11
- larisalisa öldü mü12
- true'nun ölmesi8
- profilinizden karakter analiz ediyorum toplanın16
- sözlükte birbirine yakıştırdığınız yazarlar11
- sözlükteki ruh hastaları24
- true neden evlenemiyor9
- yazarların çektiği çiçek fotoğrafları11
- mantı8
- yazarların en sevdiği cem karaca şarkıları17
- nervio abla36
- akp belediyesinin 85 milyon liraya konser vermesi12
- en son ne yediniz13
- 1 milyon dolar'a ismet'in tırnaklarını yer misiniz8
- seküler yaşamın faşist bakış açısı15
- larisalisa17
- sabah ereksiyonu olamıyorum11
- yaşı geldiği halde evlenmeyen insan11
- kız kardeşini date'e hazırlayan abi22
- gece dışarıdan gelen hav hav hav sesleri11
- an itibarıyla yazarların nerede olup ne yaptığı30
- chatgpt ile yazarların görselleri14
- erkeklerin erkeklere taktığı kırıcı lakaplar13
- ellerim bos gonlum hos11
- kürdüm 5000 yıllık tarihim var var mı diyeceğin19
- amerika'nın icat ettiği bir şey söyleyin13
- insan olmaya ceyrek kala23
- doktorların hastalara sevgi göstermemesi8
- true'nin iki kadın arasında kalması16
bizim bahçede ot yiyodum geçen ......
2004 yılının yaz aylarında güzel bir kahvaltı esnasında, aziz dostum antonio iovine 'nin şahsımı hedef alan bomba espirileri ile süregelmiştir.
sözlükle tanıştığım, yazar olmaya ve yaralarımı yazarak sarmaya karar verdiğim anki ruh haleti...
şirinler birgün şirin çileği toplamaya gider. şirineyle şirin baba şirin çireğinin altında göz göze gelir.
(bkz: ve olaylar gelişir)
(bkz: ve olaylar gelişir)
http://fizy.com/#s/1kdqjo 'ın ilk hecesinde başlayıp son harfinde biten bir hayat ki...
sfenkslerle ilgili bir metin okurken alt komşudan sesi gelen yeşil başlı gövel ördek türküsünün zihnimde yarattığı kombinasyon.
bu nicki değil lakabıdır. Lise yıllarında okul arkadaşlarının taktığı, o zamanlar ruud van nistelrooy psv eindhoveen da leblebi gibi goller atarken kendisi de lise takımının ileri ucunda goller atmaktadır.isminin rıdvan olmasından ve ruud 'u çok sevmesinden dolayı arkadaşları bu hoş lakabı uygun görmüştür.
zamanında çok ayar verirdim, şimdi bakmayın böyle olduğuma.
napoleon belgeselini izlememden sonraki bende bıraktığı etkiden kaynaklanmıştır.
_ sevgilin seni seviyo mu sence?
_ evet seviyo tabi ki
_ ne diyo mesela?
_ ??!!?
(nası anlıyosun demek istedi heralde)
_ evet seviyo tabi ki
_ ne diyo mesela?
_ ??!!?
(nası anlıyosun demek istedi heralde)
çakması gerekene çakan ,hem çakılması hem satılması gerekeni pazarlayan pazarlama müdürü.
bu nickin pek afili bi hikayesi yok aslında. ve nickimi pek de sevmiyorum. ama kendimce manalar çıkarıyorum. o zamanlar hoşuma gidiyor. sadece benim ilginlediğim şeylerle ilgilenler anlayabilir diyorum. makina kafalara, soad'a, sisteme, popüler kültüre ve popüler kültür lafını kullananlara selam çakıyorum falan.
biraz da anarşi işte. anarşi beni genç gösteriyor.
biraz da anarşi işte. anarşi beni genç gösteriyor.
farklı şeyler olsaydı keşke ama "hep aynı şeyler işte".
teletabilerden esinlenerek ortaya karşık birşey.
ne yapacağımı biliyordum. ona göre bi şeyler aldım ben de. nasıl ?
bir hikaye vardı,
birisi ünlü bir düşünüre sormuş,
-isimlerin, fiillerin, zarfların, zamirlerin, öznelerin olduğu, kelimelerin dünyasında, bir tür kelime olsaydınız ne olmak isterdiniz?
+Şüphesiz ki bir cümle, içindeki kelimeler ile bir bütündür, hiç bir kelime, bir aradaki uyumun güzelliğini tek başına veremez. Ancak yine de içlerinden biri olsaydım, tüm kelimeleri biribirine bağlayan bir bağlaç olmak isterdim.
Ve sonrasında aradan uzun zaman geçti. Sevdim, çok sevdim, özledim, anlattım açıkladım, ne yaptım ne ettimse birlikte olamadığım bir insan vardı. Ne yaptıysam bir araya gelememiştim. her şeyi bağlıyordu ya hani bağlaç, bir tek beni bağlayamadı ve nick alırken aklıma bu hikaye geldi. Öyle işte.
Sanırım kafamda biraz daha farklıydı benim algım ama, umarım anlatabilmişimdir.
birisi ünlü bir düşünüre sormuş,
-isimlerin, fiillerin, zarfların, zamirlerin, öznelerin olduğu, kelimelerin dünyasında, bir tür kelime olsaydınız ne olmak isterdiniz?
+Şüphesiz ki bir cümle, içindeki kelimeler ile bir bütündür, hiç bir kelime, bir aradaki uyumun güzelliğini tek başına veremez. Ancak yine de içlerinden biri olsaydım, tüm kelimeleri biribirine bağlayan bir bağlaç olmak isterdim.
Ve sonrasında aradan uzun zaman geçti. Sevdim, çok sevdim, özledim, anlattım açıkladım, ne yaptım ne ettimse birlikte olamadığım bir insan vardı. Ne yaptıysam bir araya gelememiştim. her şeyi bağlıyordu ya hani bağlaç, bir tek beni bağlayamadı ve nick alırken aklıma bu hikaye geldi. Öyle işte.
Sanırım kafamda biraz daha farklıydı benim algım ama, umarım anlatabilmişimdir.
ulan geç git burdan. yöresel hali bendeniz.
nick düşünürken eths - bulimiarexia dinliyordum. bunu aldım.
Karşıyaka tayfamızın genel adı.
edit: tüm karşıyaka'nın değil bizim zübeyde hanım ilk öğretim okulu 2004-05 mezunu tayfanın genel adı.
edit: tüm karşıyaka'nın değil bizim zübeyde hanım ilk öğretim okulu 2004-05 mezunu tayfanın genel adı.
kardeşim tarafından takılmış lakabın kısaltılmışı.
çocukluğumda ankara sokakları...
Seyyar araba ile envai çeşitte çerez satan kirli beyaz şapkalı amcanın sokaktan geçmesini beklerdim hep, hep de keçiboynuzu ve şeker leblebi isterdim elimdeki bozuk paraları heyecanla uzatarak. Diğer çeşitlerin hiçbirini gözüm görmezdi... ta ki şeker leblebi paketimin arasına karışmış turuncumsu rengi ile içinde süper lezzetli bir tat taşıyan iğdeyi görene kadar. Ağzımda bıraktığı lezzetli tat ile beni büyülemişti. Adının ne olduğunu bilmediğim için bende kalan tek parçası olan çekirdeğini saklamıştım, çerezci amcanın seyyar arabasıyla sokağımızdan geçeceği zamana kadar. Çekirdeğini uzatıp "bu sefer bundan olsun mu?" dedim heyecan ve sabırsızlıkla. O gün bu gündür iğde benim için vazgeçilmez bir lezzet şölenidir, çekirdeği ise hatırası...
Sevgilerle.
edit:imla
dipnot: hatalarımı gösteren muslukbasi'na teşekkür ederim.
Seyyar araba ile envai çeşitte çerez satan kirli beyaz şapkalı amcanın sokaktan geçmesini beklerdim hep, hep de keçiboynuzu ve şeker leblebi isterdim elimdeki bozuk paraları heyecanla uzatarak. Diğer çeşitlerin hiçbirini gözüm görmezdi... ta ki şeker leblebi paketimin arasına karışmış turuncumsu rengi ile içinde süper lezzetli bir tat taşıyan iğdeyi görene kadar. Ağzımda bıraktığı lezzetli tat ile beni büyülemişti. Adının ne olduğunu bilmediğim için bende kalan tek parçası olan çekirdeğini saklamıştım, çerezci amcanın seyyar arabasıyla sokağımızdan geçeceği zamana kadar. Çekirdeğini uzatıp "bu sefer bundan olsun mu?" dedim heyecan ve sabırsızlıkla. O gün bu gündür iğde benim için vazgeçilmez bir lezzet şölenidir, çekirdeği ise hatırası...
Sevgilerle.
edit:imla
dipnot: hatalarımı gösteren muslukbasi'na teşekkür ederim.
dersanenin dağıttığı ozpack'lerden haki renkte olanlardan almıştım. tesadüfen o gün de haki giyinmiştim. adım hakigiyenadam olarak kaldı.
güncel Önemli Başlıklar