bugün

vefat sayısının 10'u bulduğu söylenmekte.
ve hatta yangının hala devam ettiği iddia ediliyor.

otelin doluluk oranının %90 olduğu söyleniyor.
travmatik bir durum açıkçası.
yazık günah ya bir de gece 3 de başlamış milletin uyuduğu saatlerce.
237 müşterinin bulunduğu otelde çıkan yangında ilk belirlemelere göre 10 kişi yaşamını yitirdi. 32 kişi de yaralandı.

https://www.ntv.com.tr/ga...li,T09hIX53DkuX9EwoBwKgpQ
Öğrenciyken o otelde tur liderliği yapmıştım . Bir seyahat sirketiyle bayramda bir otobüs yolcu götürmüştüm.
yine türk usulü ne eksik yapıldı kim bilir. olan ölenlere ve ailelerine oldu allah rahmet eylesin.
Bolu belediyesi gerekli denetimleri yeterli seviyede yapsaydı, bu facia olmazdı diye düşünüyorum.
Elektrik arızası nedeniyle çıktığı tahmin ediliyormuş maalesef.
Bolu belediyesi nın ihmali var mı ciddi şekilde soruşturulmalı.
Bolu Belediyesi'nin sığınmacılarla yasal olmayan yollarla uğraşmak gibi önemli işleri varken (yasal olmayan kendi ifadesidir), böyle yerlerin denetimine ayıracak zamanı kalmamış olabilir diye düşünüyorum.
Sadece düşünüyorum kesin öyledir demiyorum.
rezalet kötü bir olay. denetimsizlik en üst seviyede. benzer bir olayı olimpos ve akyaka da yaşayabilir. yine denetimsizlik ve ahşap oteller. ölü sayısı çok çok daha fazla muhtemelen. insanların çığlıkları diğer otellerden duyulmuş. çok yazık oldu.

edit: benim burada denetimsizlikten kastım kültür ve turizm bakanlığı. ne belediyesi lan manyak mısınız siz tiplere bak. gram yönetmelik bilginiz olmadan yine arap seviciliğe koşmuşsunuz.
Arkadaşlar detaylara hakim değilim ancak,
bolu büyükşehir belediyesi olan bir ilimiz değil.

Dolayısıyla Bolu şehir merkezi dışında kalan bölgelerin belediye sorumluluk alanı içerisinde kalmama ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyorum.

Bolu belediyesi'nden önce oteller bakanlıklar tarafından denetlenmiyor mu?
otelin iç dış ahşap kaplama olması zaten başlı başına ihmaller zincirinin içerisinde olmasına en büyük örnek. türk aklı bu kadar işte. sen git milyarlık tesis yap, yangına çanak tutsun. ondan sonra sorumlu ara, ara ki bulasın. Türkiye gerçeği..
--spoiler--
bolu belediyesi'nden önce oteller bakanlıklar tarafından denetlenmiyor mu?
--spoiler--

Yangın önlem, denetim ve müdahale vazifeleri itfaiye müdürlüklerinindir, itfaiyeler de belediyelere bağlı birimlerdir.
Ah be kardeşim, belediyelerin başıboş köpeklerin toplanmasını bana ne ya ben toplamıyorum dediği gibi yangın önlem, denetim ve müdahalesini de mi yapmasın?
O zaman bu belediyeler niye var?
Belediyeler ne iş yaparlar.
sahibi rizeli diyorlar.
Nasıl bir yangınmış AMK 3 te başlayıp 10 buçuğa kadar devam eden... Galiba icazet geç geldi.
https://www.ozgurbolu.com...asinda-olu-sayisi-artiyor

bolu yerel medyası ölü sayısını 63 olarak vermiş.
63 vefat sayısı iddia olarak dahi korkunç.
ÇOK KORKUNÇ ÇOK ÜZÜCÜ BiR OLAY.. RESMi KURUMLARIN BÜYÜK iHMALi SÖZ KONUSU.. YANGIN UYGUNLUK RAPORU ZORUNLULUĞU VAR. RUHSAT ALINIRKEN YANGIN MERDiVENi ZORUNLULUĞU VAR. BUNLARIN HiÇ BiRi OLMADAN BU OTELiN iŞLETiLMESiNE NASIL iZiN VERiLDi ARAŞTIRILMASI LAZIM.
https://www.uludagsozluk.com/e/47341657/

Yukarıdaki entryde yine bir çapulcu g. Oluşu ve çırpınışlarını gözlemlemekteyiZ.
Adam önce bakanlığı vurmak amaçlı vermiş veriştirmiş, sonra yangın önlem denetimlerinin her zaman her yerde itfaiyenin yani belediyenin uhdesinde olduğu jetonu düşünce, ne belediyesi lan, ne zamandan beri belediyeler yangın önlem ve müdahalesiyle ilgileniyor. Bakanlık len bakanlık Arap bakanlık sevici Arap yaf diyerek abuk subuk saçmalamış hahahahaha.
bu olay da diğer hadiseler gibi birkaç gün konuşulup ahlar, vahlar edilip kapanacak. allah rahmet eylesin.
her türlü haber, röportaj, eleştiri ve benzeri yayının "YASAKLANMASına" karar verildi.

görsel

yanlış okumadınız, yasaklanmasına karar verilmiş.

yasak...

yasak...

yasak...

milleti sünger gibi sündürdüler. millet de gidip bunlara oy verdi. demokrasi ülkesiyken orta çağ ülkesine döndük.
Ölü sayısı 66 olarak açıklandı yerlikaya tarafından maalesef. Başımız sağolsun. Çok üzgünüm. Facia bu.
yayın yasağı gelmiş.