bugün

ne zaman sigarayı bırakmaya niyetlensem biri tarafından mutlaka dile getirilen, pek sallamadığım, ama daha sonra sigaraya tekrar başlayınca "lan?" dediğim bir acayip öneri, teori, tez, anti-tez, hipotez, sentez hede hödö. ***
doğruluğu ya da yanlışlığı "sigaraya başlangıç mı yoksa temiz nefes almaya son mu?" sorusuyla değişip duran önerme.

cevap başlangiç ise evet ara verilir. muhakak ileride bir şekilde içilir.içilmeden ölünürse zaten kaidenin sınırlarını zorlamış olur. dışlarız kendisini.*

yok ama temiz nefes diyorsanız, "o zaman temiz nefes almaya ara verilir!" diyip işin içinden sıyrılır insan. hiç bu konuyla muhattap olmaz.* **

not: temiz nefes almak dediğim sigarayı içine ya da ağzına almadan yaşamak. pasif içicilik konusunu tamamen ceteris paribusin sınırları içinde yok farzediyorum. deneğimiz misal ağrı dağında nuh'un gemisi'nin yakınlarında bir yerde kimsesiz yaşıyor. bir koli sigara bir de o gibi.
en doğru önermelerden birisidir. aksini yapanlar yok mudur? vardır. elbet bi gün bi yerde can çeker be aniden..
tiryakisine gercegi haykırma cümlesidir.
bu tarz girişimler genellikle sonuçsuz kalsa da bir gün sigara sizi bırakabilir bunu da göz önünde bulundurmak lazımdır.
sigara tamamen bırakılabilir. iradeli bünyeler azaltarak bırakma hikayelerine kanmadan tamamen kesip bırakabilmiştir. örnekleri mevcuttur. ama bıraktıktan sonra tekrar içilmemelidir.
genellikle larc söylemi benimsemeye çalışanların taptığı mottolardan birisidir. sigara elbette bırakılacaktır, bırakılır. bırakıcam lan!

yaklaşık bir yıl sonra editi: bıraktım ulan!
(bkz: efsaneler asla ölmez sadece şekil değiştirir)
önce beyinde bitirilmelidir ayrıca elektronik sigarayla bırakılır fakat bu sefer elektronık sigaranın bağımlısı olunur.
(bkz: sevenler ayrilmaz)
bal gibi bırakılır. bırakılmak zorundadır. inşaallah sağlık sorunları baş gösteripte zorunlu olarak! bırakmak zorunda kalmaz hiç kimse. o zaman görürüm ben, ara mı veriyorsun bırakıyor musun...
umutsuzluğa sevk eden önerme.ya sigarayı bırakmak isteyen biri şuanda bunu okuyorsa demez mi madem bırakamıyorum bari daha fazla içeyim.haha muhtemelen demez herhalde ama sen de bunu dememelisin bence.yani belki adam sigarayı bırakacak niye böyle şeylerle adamın kafasını karıştırıyorsun.tamam arttırmasa bile devam edicek ozaman. sırf sen bırakamadın diye herkesin bırakamıyacağını sanmak nasıl bir düşüncedir.hiç yakıştıramadım.oysa önceden hiç böyle değildin.zaman seni çok değiştirmiş
sigara öldürür, öldürürken düşündürür.
sigarayı bırakma döneminde olan insanları kabullenmediği ancak çok doğru olan önerme.
(bkz: alternatif kurtlar vadisi replikleri)
ara verilirse bırakılmaz, ilk başta tamamen beyinde bitirilmesi gereken bir eylemdir.
akıntıya karşı kürek çekmeyle devam ettirelisi önerme.*
genellikle genç yaşta yapılan eylemdir. belli yaşın üstündekiler sigarayı bırakabilirler ama otuz yaşın altındakiler bıraktık deseler de ara verirler.
kaç senedir içiyorum ama bağımlı değilim diyenleri hatırlatan cümledir. *
bir kişi söylemidir, bilen kişi söylemi.. (ukde).
doğruluğuna bir olaydan sonra suali kestiğim tespit.
sigarayı bırakıp da 20 sene sonra yeniden başlayan adamı tanıdıktan sonra sigarayı bırakamayacağımı anladım.
üzgünüm sigara bırakılabilecek bir şey değil. başlanmayacak bir şey.
evet doğru duydunuz sigara bırakılmaz ara verilir.

insanlarda değişkenlik gösteren ise bu sürenin uzunluğudur. kimi 3 gün ara verir kimi 7 hafta kimi 5 ay kimi 30 yıl belki tekrar başlamaya ömrünüz yetmeyebilir. ancak sigarayı tadan bir kişi bunu tamamiyle bırakamaz.

öncelikle bunun bilincinde olduğunuzda işiniz kolaylaşacaktır.

sigaraya ara vermek istediğinizde son dal yalanları ardına saklanmamalısınız.
ani bir kararla ara vermelisiniz. ve bir daha içmemeye çalışın.
bir tanede bir şey olmaz bilinen bir yalandır. kanmayın, kendinizi kandırmayın.
evinizde bir köşede mutlaka yarım paket de olsun sigara olmalıdır. bu sizi güvende hissettirecektir.
çünkü sigarasızlık farklı birşeydir. sigaraya ara vermek farkı bir şeydir.
özetle sigarayı bırakmak önce beyinde başlar istersiniz pat diye bırakırsınız ve bence herşey piskolojiktir.
ilk üç gün çok önemlidir atlatıldığı takdirde gerisi kolaydır.

elbette birde bilimsel açıklaması varmış. efendim beyinde bilmem ne yeri hayati ihtiyaçları kodlarmış. yemek su gibi. siz sigara içmeye başladığınızda nikotin de buraya kodlanırmış. ancak bırakmak istediğinizde, üç gün almazsanız beyin ''ulan hala yaşıyorum ne hayati ihtiyacı bildiğin keyif amk'' diyip o kodu ordan siliyor. merak etmeyin 3 hafta sonra da sigara isteği kalmıyor.
doğruluk payı yüksek olan tespit. 2 sene ara verdikten sonra yine başladım. gerçi bugün hiç içmedim ama canım istiyor yani.
beyinde biten olaydır. iradesi kuvvetli kişi için fasafüsadır.
çok ama çok sağlam iradeye sahip olmayan insanın düşüncesidir. bir yandan da haklıdır. çünkü sigara bağımlığı ile eroin bağımlılığı arasında şaşılacak kadar az fark vardır. ikisi de 1. derece bağımlılıktır.