bugün

Soru açık sanırım..
Hemen yatırırım yeter ki para olsun.
Gecelik %40 olmuş knk.
haram paradan hayır gelmez. kalsın. zaten param da yok mk. bana neyse.
hayır. faiz hayırsız bir kazançtır. kazancı hastalık dert bela acı olarak döner. tecrübeyle sabittir.

çok uzak durula.
Olm yatırmıyorum bende zaten amaç bir kişi yatırsa yol açar sjsh.

Atayiz bir arkadşaım vardı. Aradım bir gün napıyon lan allahsız kitapsız diye iyi knk borsa morsa uğraşıyorum dedi salak faiz daha yüksek veriyor atayiz adamsın bas faize parayı dedim bastırdım tüm parasını faize sonra bana kardesim sen adamsın umarım zengin olursun dedi duamı da almış oldum.
Karıya kıza yatırmak varken faiz de neymiş.
Resmen Vizyonsuzluk.
Sersemle aynı fikirde olacağım aklıma gelmezdi. Seninle acilen ortak olmam lazım.
Ortak karıya mı giricez menuet tam çözemedim.
Ortak bana verin parayı karıyı boşverin sonra ben size o parayı değerlendirir geri veririm.
Hayır katılım bankasına koyarım. Onlarda senin paranı işletip sana para veriyorlar, aynı faiz gibi ama adı faiz değil. kar payı. Böyle olunca allah meseleyi tam olarak anlayıp günah yazmıyor.
Evet Ben allahtan daha akıllıyım çünkü ben bir siyasal islamcıyım. Kıps.
Bugün merkez bankası gecelik faizi %46ya çıkarttı. Hükümetin daha da otoriterleşme sevdası zaten kötü olan ekonominin iyice içine sıçtı. Bu yönüyle faiz kazandırmaya devam eder. Ama ben altın yatırımı yapıyorum ve altın her zaman güvenli limandır. Son altı ayda da iyi kazandırdı. Önümüzdeki süreçte ABD Çin rekabeti ve jeopolitik belirsizliklerle kazandırmaya devam eder. Çeyrek yarimdan, yarımda tamdan, tamda Ata altınından biraz daha kazanclıdır
Asla.

Faiz en büyük günahlardandır.

Faiz 275: "Faiz yiyenler, ancak şeytan çarpmış olanın kalkışı gibi, çarpılmış olmaktan başka (bir tarzda) kalkmazlar. Bu, onların: 'Alım-satım da ancak faiz gibidir' demelerinden dolayıdır. Oysa Allah, alışverişi helal, faizi haram kılmıştır. "
Hayır yatirmam. Faiz haramdır.
Ben faizden kactikca faizden daha çok kazandım hep . Çok şükür *
Faiz haram diyen gerizekalı müslolara soruyorum enflasyon helal mi? Senin o haram dediğin faiz kaybettiğini bile geri veremiyor ki sana beynini siktiğimin salağı.
evet yatırırım.

sıradaki soru?
Kısa vadeli evet uzun vadeli hayır.
Hayır.
Katılım ortaklığına yatırıyorum.
Faiz inancıma ters.
Faiz haram diyen birinin banka ile hiç işi olmaması, kartı bile olmaması lazım.

Çünkü alışveriş yaptığın zaman bile işletmeden para kesilir o da faizdir *
Reis enflasyon kadar faiz helal olmalıdır demişti, günahı boynuna yatırıyorum işin açıkcası.
paranın sadece güncel alım gücünü korumak için yapılan işlemleri yatırım zanneden kafalar, zaten bu yüzden fakirler.

(bkz: köylü kafasıyla yatırım yapmak)
Faizden para kazanılmaz.. en fazla, paranın değerini koruması hedeflenir..

Ve faizden reel kazanç gelecek olsa bile, ben o kar marjına dönüp bakmam bile..