bugün

f klavye ile daha kolay. yaşasın ticaret lisesi mezunları.
Yıllardır kullanırım hiç sıkıntı yok hatta yapamayanlara anlam veremiyorum tek yapman gereken tuşlara basmak şu bilgisayarı dizi film porno izlemek harici şeyler için de kullanın arada.
kullanabiliyorum oldukça hızlıda kullanıyorum adeta bir sayman gibi oldukça rahat ve hızlı.
Bir süre sonra bilek eklemlerinde bir kemik çıkar. (bkz: Bir arkadaşımın başına geldi)
Hep imrendiğim kişilerdir. Yaklaşık 6 parmakla yazan biri olarak öykünerek bakıyorum bunlara. Biz de uygulamalar kulladık, exe'lere abandık ama Galiba çoğu zaman işte f, evde q klavye ile tek elle yazdığımız için böyle oldu. Olsun en azından yazabiliyorum.
sözlükte yazmak için şarttır.
klavyeye bağlı bu durum. çoğunda üretim şekli yüzünden bakmadan yazamıyorsunuz bu da 10 parmak yazmayı engelliyor.
Kullanıyorum. Ayrıca alışınca çok basit geliyor. Keza zevk veren bir yazma metodu. Yazmaktan tatmin oluyorsunuz yazarken.
Buara kursunu aradığım meziyet. Ama buradakiler çok pahalı.
bizim patronun içten içe bana uyuz olmasına sebep olan eylemdir. iş yokken sözlüğe falan yazarken klavyeden çatır çutur sesler gelince "mektup mu yazıyorsun lan sen" diye çıkışıyor sürekli *

büyük kolaylık ama onun haricinde. zaten bilgisayar başında yıllarca çalışanların tamamında var bu. 3-4 dakika içerisinde 2 sayfa a4 kağıdı dolduracak şeyleri yazabiliyorsun çata çata.
Bir dönem üniversitede dersini vermiştim. Sıkı egzersizlerle dersleri takip edersen kısa zamanda doğru kelime yazma sayını artırabilirsin. Aşağıdaki adresteki programı kullanabilirsin. Sitelerde hız yarışmaları vb var onlara katılarak kendini sınayabilirsin.
http://www.tml.web.tr/konu-3.php
bunu öğretici bir bilgisayar programı varmı acaba ben bulamadım bilen varsa yardıma muhtacım.
ben kullanıyorum, ard arda entry girmemi buna borçluyum. çok hızlı yazarım söylemesi zina.
iki parmak klavye kullanmaya alışanlara ilk başlarda epey zor gelse de bir kaç aylık çabanın sonunda herkesin başarabileceği, aslında oldukça kolay olan eylemdir.

yalnız 10 parmak yazmaya karar verdiyseniz bir daha iki parmağa dönmemeniz gerekir.

çeşitli programlarla alıştırmalar yapmak faydalı olabilir. tekniği ise çok basittir efenim.

kısaca, her parmak klavyedeki bir sütuna basılır. yalnız sol işaret parmak f ve g sütunlarını, sağ işaret parmak ise j ve h sütunlarını kapsar. en zoru ise sağ serçe parmaktır, i ve ü ye basarken zorlanılabilir; ama ufak bir çabanın ardından buna da alışılır. iki parmağa nazaran kıyaslanmayacak kadar hızlıdır. ne gerek var efenim iki parmakla uğraşmaya, 10 parmak taktaktak yazmak varken. hem de bakmadan yazabiliyorsunuz. hiç merak etmeyin efenim, ben bile çözdüysem hayli hayli başarırsınız siz. yalnızca biraz sabır!
Egitimi falan hikaye olandir. Biz mirc gormus (hey gidi zurna), msn'de kiz offline olmadan ahiret sualine tutmak icin her seyi birden yazmis nesiliz, antrenman had safhada
gereklilik midir? bence değildir. ancak günde minimum 3-4 saat bilgisayar başında olan her bireyin öğrenmesinde yarar var. daha az zamanda çok iş yapmış olacaksınız, duruşunuz düzelecek. yani hem zaman kazanma açısından hem de sağlık açısından faydalı.
ekstra olarak iş hayatınızda avantaj sağlayabilir. öğrenciler için tez, ödev vb. yazımında kolaylık sağlar.
internetten çeşitli programlarla öğrenilebilir. önemli olan sadece düzenli şekilde çalışmak. pratik yapa yapa 1-2 aya öğrenebilirsiniz.
26 saatte on parmak öğreniyorum diye bir kitap var motivasyonunuz açısından bu kitap ile başlayabilirsiniz. ''ulan para verdik boşa gitmesin'' bakış açısı ile yani. ama dediğim gibi iş sadece düzenli olarak pratik yapmaya bağlı illa para ödemenize gerek yok.
Q klavyede başlangıç için f ve j harfleri işaretparmağının hissedeceği şekilde kabartılmıştır. F klavyede ise bu görev a ve k harflerindedir. Q klavye bilinenin aksine ingilizce dâhil hiçbir dilde on parmak yazmak için uygun değildir.

Türkçe F Klavye mi Türkçe Q Klavye mi Tercih Edilmeli?
Türkçe F klavye Türk dili için en uygun olanıdır. Türkçe çok kullanılan A harfi en yetenekli parmaklardan sol işaret parmağına karşılık gelmektedir. Az kullanılan harfler ise giderek merkezden uzak yani daha az yetenekli parmaklara karşılık gelecek şekilde dizilmiştir.

Ayrıca Türkçenin bir özelliği olan bir sesli bir sessiz harf düzeni sisteme uygulanmıştır. Şöyle ki; sol ele karşılık gelen tüm harfler seslidir.

Türkçede Q klavyenin çok yaygın olma sebebi iyi oluşundan değil tarihî gelişimi ve ticarî nedenlerdendir. Milletlerarası yapılan on parmak hız testlerinde Türk yarışmacılar, F klavye sayesinde onlarca birincilik ve rekor sahibi olmuştur. Ayrıca çokdilli yarışma bölümünde F klavye ile diğer dillerde de Q klavyeden hızlı yazılabileceğini göstermişlerdir. Q klavyesi Olan Bir Kişi F Klavye Düzeni'ni Seçerse Aynı Hızda Yazar işletim sistemlerinde klavye düzeni değiştirilebilmektedir.

Alintidir.
(bkz: beş parmak ile on parmak yazmak)
ilginçtir şahsım için 9 parmaktır. Zaten on parmak kullananlar onuncu parmak ile neye basıyor anlamam. Sağ baş parmak space e basarken sol baş parmak hep havadadır. Hakkaten sol baş parmak ile nereye basıyorsunuz?
yetenek işi olduğuna inanmaya başladığım maharet. yıllardır kastırırım 10 parmak yazmak için başaramadım bir türlü, ya ben çok beceriksizim ya da cidden bir yetenek istiyor bu meret.
10 parmak klavye kullanılmaz, yani pratikte olmaz. 10 parmak klavye kullanmaya çalışan kişi yavaş yazıyordur. sol elin serçe parmağı shift tuşu için gereklidir. seri klavye kullanan kişi asla capslock'a basmaz, shiftle büyütür. bir de kesme işareti gibi gerekli bir kaç durumda kullanılır. sol elin yüzük, orta ve işaret parmağı klavyedeki harflerin sol kısmı için gereklidir. sol elin baş parmağının sadece ve sadece tek bir görevi vardır, space'e basmak. sağ elin baş parmağını seri yazan bir insan asla kullanmaz, mutlaka o boşta kalır. sol elin işaret ve orta parmağı klavye harflerinin sol kısmı için gereklidir. q klavye için; i harfine kadar, hatta virgüle kadar en fazla orta parmakla basılır. yüzük parmak ise enter'a basar. serçe parmaksa boştadır. ama en baştan serçe parmakla enter'a basmaya alışabilirsin. yine de yüzde 90 serçe parmak boştadır. 10 parmak klavye kullanıyorum diyenler aslında totalde 8 parmak kullanırlar, 1 parmak space'de, 1 parmak shiftte, 1 parmağında enter'da olduğunu düşünürsek, yazı yazmak içinse yalnızca 5 parmak kullanılır, evet.
20 parmak kullandığım için gerek duymadığım şey.
Seri şekilde yazı yazmak.
Hele f klavyeyse paranın ebesini sikersin.
on sene önce prim yapan yetenekti, artık bir ayrıcalığı kalmadı gibi.
3 ay pc kullanan herkesin erişebileceği rütbe. Pek fantastik bir durum değildir. mmorpg oyuncuları 10 parmak + 2 ayak kullanarak fantastik bir boyuta taşımıştır işi.