bugün

Ülkemizdeki mühendislerin gerçekleştirdiğidir.
Hiç bir işe yaramadığını gibi bölümlerinin çok zor olduğunu savunurlar.
Endüstri mühendisi hala ne iş yapar anlamış değilim mesela.
%80 ile işsizlik oranının en düşük olduğu meslektir (veterinerlikle birlikte). Sözelciler nedense sevmez. Çekememezlik olduğunu düşünüyorum çünkü hayatın her alanında varız. Tamir ederiz , üretiriz , yönetiriz.
Bu işe yarar.
görsel
iş bulamadıklarındandır.
Kesinlikle özel üniversiteler ile alakalı durum. Kapasitesi kat kat aşağıda olan insanları para karşılığında -sırf ticaret maksatlı- okullara mühendislik gibi bir alana kabul edersen mezun olduklarında hiçbir işe yaramazlar. Çoğu da basit sınavlara tabi tutulup belki de para karşılığı geçiyordur.
Not: devlete puanı yetmeyip de burslu giren kardeşlerim Meclis dışı.
sanki diğer meslek grupları ülkeyi kalkındırdı da mühendislere laf atıyorsunuz. kardeşim ülkenin mühendisede ihtiyacı var, ekonomistinede ihtiyacı var lise mezunada sen bu gruplar iş yapıyor diyebileceğim bi meslek grubu söyle amenna ama yok, memurlara bak bakalım veyahut öğretmenlere her şeyi geçtim baştaki insanlara bak görevini, mesleğini tam yapıyor mu? 'mühendisler işe yaramıyor' demek kolay bunları söyleyebiliyor musun?
şuan oturduğun koltuğun senin götünü taşıyabilmesi için gerekli mukavemet özelliklerini bile biz hesaplıyoruz denyo az saygı duy.
Türkiyede elle tutulur işler yapabilen mühendisler engellendiği için mühendisler bir işe yaramıyor diyemezsiniz. Sıkıntı üretememekte. Herşey ezbere dayalı. Formülü koy sonucu bul ürüne yerleştir. Mühendislik 3. sınıftayım. 3 senede ne öğrendin derseniz uygulama dersleri hariç bişey öğrenemedim. Lehimin nasıl kullanıldığını anlatsam kimse anlamaz ama göstersem herkes kullanabilir. Sistem bunu istiyor. Yapılması gereken ya sistemi değiştirmek yada sisteme istediğini verip aynı anda kendi kendini geliştirmek.
Diyeceğim o ki mühendisler işe yaramıyor değil, mühendisleri kullanmayı bilmeyen bi sistem var.
bide endüstri ise kara deliğe yolla gitsin .
elektrik olmayan mutfakta elektrikli ev aletlerinin bir işe yaramaması gibidir fakat elektirikli ev aletleri vakit kazandırır, daha az zamanda daha çok iş yapmanızı sağlar, işinizi kolaylaştırır.

(bkz: çölde emeklerken yukarı dikkatli bakıp iş iş diyen mühendis)
bilgisayar mühendisliği okuyup yazılımdan, donanımdan anlamayan o kadar kazma var ki tanıdığım.

Neden okudun, onca sene ne yaptın diyorsun, ona bile mal mal bakanları var. Ortaokul bebeleri bu mühendislerden daha iyi, yazılım, donanım her şeyden anlıyorlar.
normaldir.

kumpas tutmayı bilmeyen ve ölçü alamayan mühendislerle doludur canım türkiyem.
bir mühendislik öğrencisi olarak söylüyorum, işe yaramamanın tek sebebi akademisyen olduktan sonra yan gelip yatan slaytlarla ders anlatıp hatta uygulamalı görmemiz gereken deneyleri görsel slaytlarla gösteren bir eğitim sistemi ve ilgisiz akademisyenler yüzünden pek bir işe yaramaması gayet normaldir. ne zaman ki teorik dersler azaltılıp uygulamalı dersler arttırılırsa işte o zaman ülkemizden faydalı mühendisler yetişmiş olacak.
ne istiyorsunuz uleyn bizlerden bi bırakında rahat rahat çalışalım...
Yanlis tespit. Böyle işe yaramaz çakma akademisyenlerin olduğu tarrak kürek egitim ortaminda çok bile işe yariyorlar!!
Mühendislik hep excel isiymis oyle dedi muhendis arkadaslar onlarim yalancisiyim ben.
Diye bir şey yoktur. Ülkemizde imkan verilmemektedir.
sağlıkçıları bir kenara bırakırsak*, bir işe yaramaya en yakın alandır mühendislik.

gerçekten mühendis eğiten okullardan bahsediyorum elbette.

yarrak üniversitesi kürek mühendisliği bölümünden mezun garibanlardan değil.

mühendis iş üstünde pişer.

ülkemizin sorunu kalifiye elemandan ziyade elemanı pişirecek mecraların kısıtlılığı ve ar-ge konusundaki geri kalmışlıktır.
yarayanları zaten yurt dışında.
O baktığın ekran bile mühendis eseri yavrucum.
Afedersiniz ama ortaokul-lise mezunuyla aynı maaşı verirseniz gıcıklığından işe yaramaz numarası yapıyor olabilir. Küçümsemek için söylemiyorum ama sen tutup da akşama kadar alınan ürünleri okutan kasiyerle aynı maaşı verdiğin adamdan hem üretim, hem yönetim, hem de bilimum angarya işlerini yapmasını beklersen olmaz tabi. Ne kadar ekmek o kadar köfte.

Not: mühendis değilim.
işleri güçleri yok bilader e devlette destek vermiyor onlarda simitçilik falan yapıyor.
O kadar çok işi yaparlar ki hayatın düzeninde fark edemezsin.
mühendislik fakültesinde sanırım 4 yıl boyunca nasıl imza atılır ve nasıl matematik kafasıyla sığırlık yapılırdersleri veriliyor. bir halta yaramadıkları doğrudur. andavallık yapmak dışında.