bugün

kraliçe arıyla ilişkiye giren erkek arı, orgazmın hemen ardından ölür, bu yüzden kraliçe arıyla sevişme lüksleri yoktur, itaat etmek durumunda kaldıkları için çiftleşirler.

etrafınızda muhakkak şuna bir soksam sonra ölsem gibisinden laf eden arkadaşlarınız vardır, işte onlar önceki hayatlarında bal arılarıydı.
Koloninin çoğalmasını sağlayan ve aslında işçi arılardan genetik anlamda hiçbir farklılığı olmamasına rağmen sadece arısütü ve polen ile beslendiği için iki kat daha iri olan dişi arıdır.

Kraliçe arılar kraliçe adayı olarak beslenen larvalar arasından dünyaya gelirler. ilk dünyaya gelen larva diğerlerini öldürerek olası bir kontrolsüzlüğü engeller. Kraliçe arının bundan sonraki ilk işi kovandan dışarıya çıkıp yüzlerce ya da binlerce erkek arı ile çiftleşmektir. Bu ayin birkaç gün sürer. Ayrıca kraliçe arılar çiftleşmek için kendi kolonilerini de seçmezler. bununla birlikte bu çiftleşme ayini her kraliçe arının hayatında bir kez olur. Yani kraliçe arılar sanılanın aksine oturup sabahtan akşama kadar çiftleşmez. O tek bir sezonun spermlerini vücudunda taşır ve ömrü boyunca kullanır.

Yine sanılanın aksine kraliçe arı kovanı/koloniyi yöneten iktidar değildir. Kraliçe arının kardeşlerini öldürmek gibi yaşamsal refleksler dışında karar yeteneği yoktur. Kovanı yine işçi arılardan oluşan bir konsey yönetir. Yaşlanan ve yumurtlama kapasitesi düşen kraliçenin ölüm fermanını bu konsey verir, yeni kraliçe adayları yetiştirme kararını (varolan larvaları daha fazla beslemek yoluyla) bu konsey alır. Koloni bölünecekse yani oğul verecekse bu konseyin kararıyla olur.

Kraliçe arının karar yetisi olmadığı gibi kendi ihtiyaçlarını giderme şansı da yoktur. içi bal dolu bir kovanda tek başına kalan kraliçe arı açlıktan kolaylıkla ölebilir.
arı olunca kraliçe, insan olunca o*ospu....
1660′ların sonuna kadar kraliçe arının aslında 'kral’ olduğu zannediliyordu. Hollandalı bilim adamı Jan Swammerdam kovanın büyük arısını parçalarına ayırıp incelediğinde yumurtalıklarını keşfetti.
yeni bir kraliçe yavruladığında yüksek perdeden vızıldar. Kraliçe arının kız kardeşleri yani diğer kraliçe arı adayları (henüz hücrelerinden çıkmamış olanlar) bu sese vıraklama gibi bir sesle karşılık verirler. Bu onlar için korkunç sonun başlangıcıdır.
Çünkü bir kovanda sadece bir kraliçe olabilir. Bu nedenle kraliçe anne vıraklamaları takip edip, her birini avlar, hücrelerini yararak açar, sonra da ya öldürene kadar sokar, ya da kafalarını koparır.
kovanın devamı için muhakkak gerekli olan arıdır.bir kovanda 1 kraliçe arı vardır. sanılanın aksine bir kez ortalama 6-7 erkek arıyla çiftleşir, en uzun ömrü 4 yıldır, ortalama 2 yıl üst düzeyde yumurtlar ve kovanı yönetir, günlük 2 bin yumurtlama kapasitesi vardır, arı sütüyle beslenir.bildiğim en asil hayvanlardandır yaşlandıklarında yada yumurta yetilerini kaybetmeye başladıklarında kısaca işler kötüye gittigini sezdiklerinde kovanın devamını sağlamak için yeni ana (kraliçe) arı çıkartmak için yumurtlarlar kovanın kendini öldüreceğini bildiği halde.
soktugu zaman beni geberteceğini bildiğim hayvanların kraliçesi işte.
kaşardır.
sanıldığı gibi arı kolonisinde tek dişi kraliçe arı değil. döllenme hariç bütün işlerden sorumlu işçi arıların hepsi dişidir. fakat kısırdırlar. ayrıca sabahtan akşama kadar süren cinsel hayatları yoktur. yaşamları boyunca sadece bir kere döllenirler ve bu olay sonucunda yaklaşık 400 bin spermi ölene kadar taşırlar. döllenmeden sonra da her gün yavaş yavaş döllenmiş yumurtalarını bırakırlar.
Arıcıların sevgilisi.

Kovan açılınca peteklerin Arasında Sırtı Boyalı kraliçeyi görmek garip bir mutluluk verir insana. Diğer ana ARI larvalarından çıkan rakiplerinden başka birşeyi sokmaz kraliçe arı. Elini uzatırsın usulca parmağına tırmanır. Kraliçeyle beraber kovanın neredeyse Yarısı kolunu kaplar. Ufak çapta bir süper kahraman hissi Yaşarsın o an. Seni seviyorum kraliçe iyi ki varsın. Ailenle beraber aileme hizmet ettiğin için teşekkür ederim.
kovanda işçi ,erkek ve bir tane kraliçe arı vardır. işçi arılar beslenme nedeniyle kraliçe arıdan farklıdır. kraliçe arı diğerlerine göre daha iridir. kraliçe arı döllenme görevine üstlenmiştir, işçi arılarında işi temizlik, yiyecek toplama, savunma vs., erkek arılar ise sadece kraliçeyi dölleme görevi vardır. ayrıca işçi arılar ve kraliçe arı eşeyli üreme sonucu meydana gelmiş olan 2n kromozomlu yapıdadır. erkek arılar ise n kromozomlu olarak döllenme * olmadan oluşmuşlardır.
Karadul, akrep ve tarantula da erkeğinden üstündür. Hatta onu yerler bile.
ise yaramaz hale geldiginde isci arilar tarafindan oldurulen aridir. arilar sadecr kraliceyi degil , ise yaramayan tum arilari oldururler.
Klandaki Herkesin düdüklediği dişidir .
işçi arıları kendi rahatı için kullanan dünyanın en bencil canlısı. üreme zamanında erkek arıları kovanın dışına çıkarıp çiftleşmeden sonra onlara artık ihtiyacı kalmadığı için kovana almayacak kadar bencildir.