bugün

Farkına varmadan içine girdiğimiz kapitalizm girdabı.

Ben bu oyunu bozarım...
Ben bu oyunu bozamadım. Kalan sağlara başarılar.
farkına vararak defalarca istifa etmiş biri olarak işsizlik de iyi değil.
(bkz: bozamadı)

yıllar önce and içtim samatya sahilinde kayalıkların üstüne çıkıp denize doğru ellerimi yumruk yapıp gökyüzüne kaldırarak rohan süvarileri gibi yeminler ettim "amk tek gözlü topal kapitalizmi senin içinden geçeceeeğğğğmmmm" diye. sonuç ? hala kapitalizme uşaklığa devam..

bitmiyor lan. 25 senedir çalışıyorum hala bitmedi. eyt çıkıyor dediler "aha gıdım gıdım da olsa elime ekstra para geçecek en fazla 2-3 sene daha çalışırım paramı iyice biriktirir memlekete kaçarım" diyordum. amk eyt kapsamına da sokmadı reyiz ve yaverleri bizi.. hayat her yerden bir debuk atıyor olm. hani takımlar 5 e 1 yaparlar ya 1 tane keko ortada hammal gibi koşturup topa dokunmaya çalışır. o ortadaki keko biziz işte hayat 5 parçaya bölünmüş ortada katır gibi koşturuyor bizi.
Maalesef bu mınakodumun oyunu bozulmuyor.
pandemiden beri evden çalıştığım için içine bile giremediğim döngü, yataktan kalkıyorum masama oturuyorum döngüsü bende daha çok.
Bozarım derken döngüdeki sıralamanın arasına bir iki bir şeyler sıkştırırım demek istemiştğm. Yoksa nereye bozuyorsun...
içten içe her gün isyan ederken bir gün kendinizi emekli olmuş halde bulacaksınız.

(bkz: swh)
Ben bozdum.evden kendime calisiyorum. Hem hergun ise gitmiyorum hem başkalarına para kazandirmiyorum.
ölmeden mezara gömülmek gibi bir şey ama ölüyorsun işin garibi. ben her sabah metroya bindiğim andan itibaren ölüyorum mesela. tek eğlencem eve dönüp film izlemek...
Bu ekonomik durumla mecbur olan durum bu çoğu insan için. Ortalama bir avrupa ülkesinin parası senin parandan 40 kat değerli. Tüketimin 90% bu birim üzerinden ithalat. Birileri refah içinde yaşarken sen spor ayakkabı almak için para biriktiriyorsun. Ülkenin yarısı da hala bu durumdan memnun. Onların bu gamsızlığı dönüp dolaşıp sana giryor işte durum bu.
Çalışmak için yaşıyormuşuz gibi. Haftanın altı günü, istanbul kalabalığı. Bazen o kadar yoruluyorum ki yemek yemek, duş almak, hepsi çok zor geliyor. insana üşüyünce üstünü örtmek zor gelir mi geliyor işte.
Kırılması zor olan döngü.
istanbul'da çalışacaksan evin işine yakın olacak öbür türlü bir ömür boyu elin sikinde yaşarsın. Olm ben bursa'dayım, trafik mrafik yok ben bile işimi araçla 10-15 dk uzaklıktan seçiyorum sizdeki nasıl bir cesaret lan * ben iki vesait yapıyorum diye üniversitede derslere doğru düzgün gitmeden bitirmiş adamım. Kolay ulaşım herkesin doğal hakkı olmalı bence, şehirleri küçülteceksin aga başka yolu yok bence mesela, istanbul niye bu kadar büyük mesela amk, ülke gibi şehir mi olur? Oradan üç beş şehir daha çıkar o kadar insana da adam gibi istihdam fırsatı çıkar. Sikim gibi ülke yönetiyorlar siz de her seçim avarellere oy vermeye gidiyorsunuz, ben boş oy atmaya karar verdim bundan sonra nasılsa hiçbir sike yaramıyor.
Ben eve pek gelemiyorum o kabul olur mu?
Homeoffice olunca öyle bir dongunuz olmuyor bile.
Size bir abla tavsiyesi gençler. Rutin nimettir, kıymetini bilin.
dükkan açınca sikimde olmayacaktır. elalemin işini yapmaktan iyidir.