bugün
- atatürk resmine basan piçe uçan yumruk9
- günün sözü10
- filistin meselesi bizim milli meselemizdir21
- bayburtta picasso'ya ait ünlü tablo yakalandı21
- peter parker'ın mutsuz olması16
- gecenin şarkısı8
- izmir 3 koşuda hangi at gelir8
- zeynep bastık'ın beyaz külodu20
- birlikte diyete başlayalım mı9
- yazarların romantiklik seviyesi25
- realite manipülasyonu18
- profesörün sokak köpeği saldırısına uğradığı ülke26
- dini bütün bir kızı etkilemenin yolları21
- yazarların kendilerini tanımlama şekli13
- anın görüntüsü14
- kanka olmak istediğiniz yazarlar25
- menzil cemaatinin 17 milyar serveti olması22
- yazarların gurur duydukları özellikleri16
- chatgpt9
- kadınların katlandığı eziyetler14
- sözlük yazarlarının akşam yemekleri11
- izmirde 5 çocuğun öldüğü yangın13
- gül gibi kokan sözlüğün ağır abisi21
- belediye konserleri yasaklansın9
- mesai saatlerinde entry girenleri cimere bildirmek8
- israfa son vermek için yapılması zaruri olan 3 şey29
- müslüman diye hamas'ı savunmak9
- judas'ın ölmesi8
- 17 yaşında bmw vs 3 yaşında egea9
- kedimi kim yedi1'in ölmesi13
- güvenmemeyi nasıl öğrendin10
- reis deyince akla ilk gelen23
- mel mel vs eylulsabahi40
- özlem zengin21
- gece yatarken kurulan hayaller16
- tanışmak istediğiniz yazar14
- bazlama açmayı bilmeyen kız10
- bir erkeğin bağımlılık yapabilecek özellikleri8
- ölsem helvamı hangi yazar yapar22
- sana şimdi ne mesajlar geliyordur17
- eskiamaeksikbiri21
- b12 takviyesi10
- yazarların en çok sevdiği aylar22
- puura11
- sözlük kızlarının bugünkü kombinleri22
- sigara içen insan aptaldır17
- thusnelda10
- amk diyen kezo8
- sevgilisinden yeni ayrılan kız11
- şalgam suyu10
var böyle bi' şey. hatta daha düzgünü "hava atmak için çantada taşınıp okunmayan kitaplar" olacaktı ama karakter şeysine takıldım.
özellikle otobüste ortaya çıkıyor bu okunmayan "okunan" romanlar. böyle kalın hayvani kitaplar felsefe üzerine dünyayı yeniden big bang şeklinde oluşturacak bi' beyin fırtınası yaratacak kitapları otobüste okuma çabaları ile dikkat çekmeye çalışırlar bu kitapların okurlar.
lakin şimdi adam gibi okuyanları tenzi ediyorum.
özellikle otobüste ortaya çıkıyor bu okunmayan "okunan" romanlar. böyle kalın hayvani kitaplar felsefe üzerine dünyayı yeniden big bang şeklinde oluşturacak bi' beyin fırtınası yaratacak kitapları otobüste okuma çabaları ile dikkat çekmeye çalışırlar bu kitapların okurlar.
lakin şimdi adam gibi okuyanları tenzi ediyorum.
(bkz: ulysses)
(bkz: secret)
(bkz: aşk neyin kısaltması)
(bkz: The God Delusion)
Belki güzeldi , belki değildi, belki hayatın sırrını veriyordu belki zırvalıyordu off kafam karıştı. ama o sofinin dünyası yok mu? o kitap yok mu?
hava civa/fasa fiso ölçüsünde değer görecek gösterişe ait eserler. (roman biçimindeki sokratik diyalogları okuyorsan o başka tabii)
(the secret) *
(bkz: the da vinci code)
(bkz: araba sevdası)
türk ve dünya klasiklerinden en sıkıcı olanlar,
adı anlaşılmayan best seller kitaplar...
adı anlaşılmayan best seller kitaplar...
sofi'nin dünyası.
-abe ne bakıon üle?
-bismillahi... tü tü tü tüü!!
-abe nabüüün?
-fesuba...pis pissss süban.....!
-sülesene bea?
- otur evladım seni bir güzel okuyayım da karizmam olsun çevrede!
-??!!! kaçıl kenara bea!
*
-bismillahi... tü tü tü tüü!!
-abe nabüüün?
-fesuba...pis pissss süban.....!
-sülesene bea?
- otur evladım seni bir güzel okuyayım da karizmam olsun çevrede!
-??!!! kaçıl kenara bea!
*
ann chamberlin'in 'safiye sultan' kitabı bir zamanlar 3 liselinin birinde mutlaka bulunurdu. elden ele gezerdi. biraz okudum ve anlatımına hayran kalmıştım. ancak merak edip araştırdığımda gördüm ki anlatılanlar hayal mahsulüymüş. yine de güzel kitap.
bilumum sadece çok satan, çokca ün yapmış yazarların, filozofların, profesörlerin yazdığı kitapları okuyan bünyedir. popülerizmin içinde boğulup gitmesi kuvvetle muhtemeldir.
(bkz: karamazov kardeşler) dünya edebiyatının en önemli eserlerinden biri olmasından olsa gerek, ağır bir dili* olmasına rağmen nedense eli kitap gören herkes* bu dostoyevski klasiğini okuduğunu iddia edip hava atma gereksinimi duyar. arkadaş anlat bakalım ne anladın diye sorduğunuzda aldığınız yanıt baba katilliği odaklı, kısır, freud' un " ben demiştim zaten. " tipi analizlerini desteklercesine sığ cevaplardır. ama olay bu merkezde sınırlı değildir elbette. bu tarz dili ağır kitapları okumak edebi altyapı, birikim ister. yoksa zamanınızı da, eseri de mundar edersiniz. dere de ısınma turları yapmadan okyanusa açılmaya benzer bir nevi. elbet bir noktada boğulursunuz. herşeye rağmen dostoyevski sizinle gurur duyuyor merak etmeyin, idmansız edebiyatçılar sizi..
the catcher in the rye dır kesinlikle. doğru kullanılabilinirse kız bile tavlanabilinir bu kitapla.*
alışılmamış bir çevrede entel arkadaşlarla konuşurken sırf hava olsun da bende entelim gibilerinden nara atan kesimlerin yaptığı eylemler.
olası bir diyalog :
-evet karamazov kardeşler çok güzel değilmi üstad. zaten dostoyevski de yazmış değil mi?
+tabi abi ne diyorsun sen okudum onuda aslnda biraz basit kaçtı bana neyse okuyorum işte kitap kurdu derler bana. tabi ben her önüme gelene bunu söylemiyorum işte.
olası bir diyalog :
-evet karamazov kardeşler çok güzel değilmi üstad. zaten dostoyevski de yazmış değil mi?
+tabi abi ne diyorsun sen okudum onuda aslnda biraz basit kaçtı bana neyse okuyorum işte kitap kurdu derler bana. tabi ben her önüme gelene bunu söylemiyorum işte.
şu dialog ve benzerleri içindir;
-kanka bence raskolnikov çok zayıf bir karakter
+o kim abicim
-suç ve ceza dostum, dostoyevski
+saygılar abi
-kanka bence raskolnikov çok zayıf bir karakter
+o kim abicim
-suç ve ceza dostum, dostoyevski
+saygılar abi
otobüste okunan tutunamayanlardır kesinlikle. tuğla gibi derler ya hani, kalın olması onu da hava atılacak kitaplar kategorisine sokar. muhteviyatı, karakterleri ve yazarın kişiliği düşünüldüğünde, hava atmak için okunulacak son kitaptır herhalde.
(bkz: hepimiz raskolnikovuz)
kuran, incil, risale-i nur vs. tarzı kitaplardır. bakınız roman demiyorum çünkü bazıları masal tarzındadır.
(bkz: havan kime güzelim)
(bkz: havan kime güzelim)
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar