bugün

behzat ç'de fatih artman'ın oynadığı kaba saba, hafif saf sürekli büsküvi, cips ve abur cubur yiyen polis tiplemesi.
(bkz: fatih artman)
kaçıncı bölüm olduğu hatırlanamayan bir bölümündeki "ne böğörüyon lan dana?!" repliğiyle içime gömdüğüm anadolu çocuğuna zihinsel bir dönüş yapmamı sağlamış harbi ankaralıdır.

behzat ç. her temas iz bırakır romanında 1.94 m boyunda olduğu belirtilmiştir.
cinayet büronun etkisiz elemanı. akbaba,cinayet sonrası iyidir, hayalet kimseye öaktırmadan istenilen adamı bulur. behzat amirimden bahsetmeye gerek yok. ancak harun, sorgu sahneleri dışında bugünkü bölüme kadar hiçbir cinayete katkıda bulunmamıştır.
https://twitter.com/#!/harun_sinanoglu

takip edilesi twitter kullanıcısı...
behzat ç . seni kalbime gömdüm'den bir sorgu diyaloğu:

harun: bize anlatmak istediğin bir şey var mı?
pembo: yok.
harun: peki seni siksem aklına bişey gelir mi?
(bkz: seviyorum merkez)
(bkz: bence kafasına sıkmışlar)
Ekibin en malı desem kimse haksızlık yaptığımı söylemez herhalde. Kaba , gerizekali , tutarsiz , öküz gibi tabirlerin hepsi kullanılabilir. Rolü oynayan adam harika canlandırmış cidden. Tam bir mal çıkmış ortaya. Sevenleri de işte ortaya çıkan bu mal karakterin yaptığı angutlukları seviyor ama bir an böyle birinin arkadaşınız olduğunu düşünün. Allah korusun.

Bu arada rolü oynayan adam hakikaten iyi iş çıkarmış. Tekrar belirtelim.
behzat ç. nin vazgeçilmez tiplemesi.
seviyorum merkez
si es ay dikmen
lahana mühendisi
ben senin için sabahtan akşama kadar past continous çalıştım
gibi nice yaran repliklerin sahibidir.
dizinin ikinci sezonunda 25 kilo vermiştir. daha sonraları tahminime göre 30 kadar kilo vermiş olması lazım. dizide behzat'tan sonra en sevdiğim karakterlerdendir.

konuk olduğu bir programda "behzat ç'den önce öğrenci şimdi işsizim" demesiyle seyirciyi koparmıştır.
Yok ben size bişey söylemedim savcı hanım, başka bi karıdan bahsediyodum yanlış anlamayın.” Repliğinin sahibi. Behzat amirimin manevi dangalağı. Cips ve büsküviden yapılma adam gibi adam harun. Özledik.

https://youtu.be/SyI38KagQXs
iri yarı hâli, sürekli bi şeyler yemesi, öküzlüğü, babasıyla olan ilişkisi, sevmesi, sevilmemesi, gülmesi, ağlaması ile birçok ortak noktamız olan Behzat ç karakteri.
(bkz: behzat ç harun)
cinayet büronun etkisiz elemanı, hiçbir olayın açıklığa kavuşmasında katkısı görülememiştir. senaryonun tartışmasız en düşük zekalı baş karakteridir ve polisler arasında en gençlerinden.
kaba saba, sinirli, saf, kimi zaman da çocuk gibi ağlak zırlak bir tiptir. özünde temiz bir kalbe sahiptir fakat hayatı boktandır.
4. Sezonda eksikliği hissedilen karakter. "Kimsiniz" sorusuna verdiği cevaplar ve sorgu odasında yiyip içmesi eksik kalmış durumda. Yeni karakterlerden suat biraz ona benzetilmeye çalışılmış sanki ufaktan böyle ama harun sinanoğlu ayrı. Sonraki sezonda döner umarım.
Komik olduğu kadar da öğütücü bir insandır. Adamı döve döve öldürür. Bulaşmak yürek ister.
O kadar gerçekçi yazılmış bir karakterdir ki, bu tarzda bir insanı keçiören'de ve altındağ'da çok rahat bulabilirsiniz.
yeni behzat ç sezonunda yer alması dilenen unutulmaz ve feci doğal karakter.
--spoiler--
oğluna behzat adını vermiş olan roman * karakteri.
--spoiler--