bugün

entry'ler (540)

hannah

(bkz: hanne)

19 kasım dünya erkekler günü

Türk Ceza Kanunu'nda bile erkeklerin kadınlarla eşit görülmediği bir ortamda daha da anlam kazanan bir gündür efendim.

Ey erkekdaşlarım,
Artık kadın-erkek eşitliği ortadan kalkmıştır. Kadınlar üstün olmuştur. Feminizm galip gelmiştir. Örneğin, tehdit suçu erkeğe karşı işlendiğinde 6 aydan başlıyor, kadına karşı işlendiğinde ise 9 aydan başlıyor. Kadını koruma uğruna o kadar değersizleştirildin ki, ilk topçu ateşinde feda edilecek bir birlikten başkası değilsin artık.

Kendi değerini bil ve bugünü kutlayarak mücadeleye başlayabilirsin. Kutlu olsun hepimize.

muazzez ilmiye çığ

Çok iyi bir sümerolog. bu konuda hakkını vermek gerekir. Sadece yorum yapmaksızın metin çevirse kimse itiraz edemez.
Fakat kendileri ilahiyatçı değildir. Sümer metinlerinin kuran, incil ve tevrat'ın kökenini oluşturduğunu söyleyebilmek için ilahiyat bitirmeniz lazım. Keza böyle bir iddiada bulunabilmek için arapça, aramice, ibranice ve latince gibi dillerden birini de bilmesi şart. Ancak kadın sadece sümerce biliyor. Kadının meşhur kitabına karşı en büyük itiraz buradan ileri gelmektedir.

Bir de sümerolog olmasına rağmen kendisi nargudan diye bir noel bayramına inandı ve bunu sorgulamadan yaydı. Bir de Türkler'de çam ağacı kutsal dedi. ilahiyatçılığı bıraktı, Orta Asya Türk tarihçiliğine soyundu.

Ancak orta asya Türk tarihinin duayen ismi Prof. Dr. Ahmet Taşağıl; Çam ağacının değil, Kayın ağacının kutsal olduğunu söyledi. Ayrıca Nargudan diye bir bayramın olmadığını ifade etti.

En büyük sorun alanı dışında konuşmak, maalesef rahmetli bunu yaptı.

ezanın arapça okunması saçmalığı

Ezanın Arapça okunacağına dair ne kuran da ne de hadislerde bir belirleme vardır. Aslında ezan istediğiniz dilde okunabilir. Buna engel de yoktur.
Fakat saçmalık olduğunu savunanlar şunu gözden kaçırıyorlar: Saygı

Din sadece kurallar bütününden oluşmaz. O dinin ortaya çıkışında ilk ritüellerini gerçekleştirilen kişilerin yaptıkları eylemler ve fedakarlıklar saygı ile karşılanır.
Bu yüzden ezanın arapça olarak okunması, peygambere ve bilal-i habeşi'ye saygı ifadesidir.

faşistlere inat ermeni ve kürtlerden bahsetmek

(bkz: etnik faşizm)

laptopa çay dökmek

Benimde başıma gelmişti ama birşey olmamıştı. Çünkü "Spill Resistant Keyboard", yani dökülmeye karşı dirençli bir laptop almıştım. Dökülen çay, laptop ters çevrildiğinde ilgili kanallardan akıp gitmişti.
BU yüzden laptop alacaksanız bu ibareli bir laptop alın.

türkiyenin brics üyeliğinin reddedilmesi

Pakistan'la yakın ilişkilerimiz nedeniyle Hindistan bu üyeliğe engel olmuştur.

üzerime boşal diyen kız

Feridun abi ? is that you?

açık giyindim diye bakmak zorunda mısın

Bu ilgi budalası ve ilginin yol açtığı dopamin bağımlılarına bakmayın erkektaşlarım. Hatta bunlar çırılçıplak sokakta dolaşsalar da bakmayın. Çünkü bunlar bakmayınca deli olurlar, çılgına dönerler. Bakınca da sizi suçlarlar.
Bırakın deli olsunlar ve çılgına dönsünler.

50 kilo domates alıp kışlık konserve hazırlamak

Yaptık efendim yaptık. Kavanozlara da doldurduk. Kışa hazırız efendim.

ısparta

Türkiye'de yaşanabilecek en güzel yerlerden biridir. Bol yeşillik ve Eğirdir gölü ile harika bir kenttir. Öğrenci şehridir.

evlilik içi tecavüz

Kimse de bu suçun cezasını yazmamış:

--spoiler--
Cinsel saldırı

Madde 102- (Değişik: 18/6/2014-6545/58 md.)

(1) Cinsel davranışlarla bir kimsenin vücut dokunulmazlığını ihlâl eden kişi, mağdurun şikâyeti üzerine, beş yıldan on yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Cinsel davranışın sarkıntılık düzeyinde kalması hâlinde iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası verilir.

(2) Fiilin vücuda organ veya sair bir cisim sokulması suretiyle gerçekleştirilmesi durumunda, on iki yıldan az olmamak Bu fiilin eşe karşı işlenmesi hâlinde, soruşturma ve kovuşturmanın yapılması mağdurun şikâyetine bağlıdır.üzere hapis cezasına hükmolunur.
--spoiler--

Bu suç, şikayete bağlıdır. Yani eşiniz şikayet ederse yargılanıp ceza alırsınız. Şikayet etmezse hakkınızda dava açılmaz.

Evliliğin yüzde 50'si cinsel ilişkidir dostlar. Eğer kadın, istenmesine rağmen (hastalık ve psikolojik rahatsızlık dışında) erkeğini yatakta reddediyorsa o kadın erkeğini sevmiyordur. Hastaysa doktora gitmeli, şayet psikolojik rahatsızlık varsa yardım almalıdır. Tedavi almayı reddedip bunlara yanaşmıyorsa yine sevmiyordur. Tüm bunlara rağmen erkek, cinsel saldırı yapmamalı ve bundan sakınmalıdır.

Peki erkek ne yapmalı? El cevap: direkt boşamalı. Sevmeyen kadından hayır gelmez. Kadının erkeğini reddetmesi bir boşanma nedenidir ve bu durumda kusur kadındadır.

elektro bağlama

Normalde bağlama, gitar filan kendimce tıngırdatırım. Bunu elime alıp çalmaya başlayınca birden pavyonda sarkaistik şekilde çalan, millete laf atıp ve ey çektiren bir dayıya dönüşüyorum. Öyle akıllara zarar bir alet.

sera kadıgil

Bir skandala imza atmıştır:

https://x.com/gundem7x24/...dPJDuxuJ-N-3ZxCA&s=19

Evladını kaybeden bir annenin acısını anlayamamış, izansız davranarak ona utanç verici ifadelerde bulunmuştur.

kumar bağımlılığı

Bir insana gerçekten kötülük etmek isterseniz, onu kumara alıştırın.

turkish girls on erasmus are easy

şimdi bu sözü söyleyen kişi, finlandiyalı bir eleman. Türk erkeği söylese, emin olun kimse sallamazdı.
Şunu anlamak lazım. Yattığı kızın arkasından konuşan sadece Türk erkeği değil, elin ingiliz'i, italyan'ı ve ispanyol'u da neler konuşuyorlar bir bilseniz. Sadece Türkiye'deki gibi açıktan yapmıyorlar o kadar.
Burada eleştirilen şey, ikiyüzlülük. Türkiye'de namuslu takılıp orada parti kızı olmak. Kaldı ki malum kızın Türkiye'de sevgilisi varken bunları yapması bilmem kaç yüzlülük.
Kimin kimlerle ne yaptığı, kimlerle yattığı zerre umrumda değil. Ancak ikiyüzlülük kabul edilemez.
Peki erasmustaki Türk erkeği, o zaten very easy. En azından ikiyüzlü değil. Yurt içinde ve yurt dışında ne olduğu belli.

kocam bana varil kıllı ve fıçı diyor

kadını gördüm, dedim bu (bkz: şahan gökbakar). Herhalde (bkz: dişi yakarış) gibi bir programın skecini yapmış. Sanırım kadının hormonları bozulmuş, bildiğin testosteron hormonu üretiyor. Acil şekilde tedavi olunmalı.

chp yi neden sevmiyorsunuz

Zannımca Atatürk'ün en büyük hatası CHP'yi kurmasıdır. Halbuki herhangi bir parti olmadan da meclis hükümeti sistemiyle reformlar yapılabilirdi. Atatürk öldükten sonra da partileşme sürecine gidilmeliydi. Zira devlet, bir parti programı dahilinde kurulursa, çok partili hayata geçtikten sonra, CHP'nin karşısında yer alan her parti adeta Türkiye veya Atatürk düşmanı gibi algılanır. Bu ağır bir yük. Hatta bizzat Atatürk'ün emriyle kurulan partiler dahi bu yükle karşılaşmışlar ve kapatılmışlardı. Demokrat parti de CHP'den kopma bir parçayken aynı sorun hasıl olmuştu.

Peki çok partili yaşama nasıl geçildi? Birleşmiş Milletler kurulurken San Francisco'da yapılan toplantılara katılmak için ismet Paşa çok partili yaşama geçileceğinin sözünü verdi. Bu toplantılar olmasaydı, ismet Paşa'nın çok partili yaşama geçme niyeti yoktu. Parti devleti olarak devam etmek varken çok partili yaşam neyin nesiydi? 1950'li seçimlerde birçok chp'li milletvekillerinin anılarını okuduğunuzda şu gerçeği görürsünüz: "Ben nasıl dağ bayır köy gezip halktan oy isteyeceğim?" Örneğin, adam yozgat milletvekili, oradaki chp'nin ileri geleni. Listeye girip bir defa milletvekili seçilince yozgat'a uğramıyor adam.

Zamanının parti devleti olması CHP açısından da bir yük. Bütün politikalarını 1923-1945 arası dönemde atılan adımlarla sınırlanması yeni politika üretilmemesine yol açıyor. Yeni politika üretmek isteyenler ise "sen nasıl Atatürk'ün partisisin ?" suçlamasıyla karşı karşıya kalıyor.

CHP maalesef Türk siyasi hayatında öngörülemeyen bir başka soruna yol açmış: Diğer partilerdeki "parti devlet olma" kıskançlığı. Akp, bir zamanlar chp'nin parti devlet olmasını acayip derecede kıskanmaktaydı. Ancak anayasa değişiklikleri sonrası Akp parti devlet olmayı başarmıştır. Akp'nin bütün olayı da "anti chp parti devleti" olmasıdır.

Sorun CHP'yi sevip sevmemekte değil, sorun CHP'nin artık 1990'lı yılların SHP'sine dönüştüğü gerçeğinin toplumun belli kesimleri açısından rahatsız edici olmasıdır. CHP'ye baktığımda orada SHP'yi görüyorum. Onlar da vaktinde DEP'lilerle yakın ilişki içerisindeydi.

Bence artık CHP isim değiştirmeli ve geçmişteki bu yükün altına girmemelidir.

rusya ukrayna savaşı

Rusya batıyla savaşıyor, doğrudur da. Rusya bu savaşı kendisi istedi. Rusya'nın savaşı istemesinin en büyük nedeni ise Kırım'ın 2014 yılında ilhakıdır. Aslında savaş o zaman başlamalıydı. Sanırım Ukrayna ordusu o zaman Rusya ile kapışabilecek bir seviyede değildi. O yüzden göze alamamışlardı. Asıl savaş çıkıncaya kadar Ukrayna ordusu ingiliz subaylar tarafından eğitildi ve destek sağlandı.

tatil kültürü olmayan aileler

Benim ailemdir. Yok abicim yok. Bir kere tatile gitmediler. Ben büyüdüm 18 yaşını aştım. Artık gidin bir yerlere gezin eğlenin diyorum yok. Varsa yoksa bağ bahçede takılmaca akşam eve gelip yatmaca.