bugün

otomobil kullanabilmek, dolayısı ile trafiğe çıkıp araç kullanabilme ehliyetine sahip olmak için eğitim alırsınız ya da bir iş makinası kullanmak, operatör belgesine sahip olmak için. mühendis, mimar, doktor, hukukçu, kaymakam olabilmek için veya bilgisayar kullanabilmek için ya da bilgisayar yapabilmek için. binalarda kalorifer kazanı yakmak için de eğitim alırsınız. alınan bu eğitimler, çoğunlukla meslekidirler ve insanlara belli bir işi yapabilme becerisi ve erkini kazandırırlar.

eğitim, insanlara yeni bir ufuk ve dünya görüşü kazandırmaz. eğitim, bir insanın dünya görüşünü ve bu bağlamda yaşam alışkanlıklarını belirlemesi için verilemez! verilmemelidir. eğitim, bireye mesleki veya yaşamında gereksinim duyacağı nitelikler kazandırmak için verilir. insanlara, dünya görüşü ve yaşam alışkanlıkları öğretilemez. öğretilmeye çalışılırsa da bu, önceki neslin sonrakine kendi dünya görüşü ve yaşam alışkanlıklarını dikte etmesinden öteye giden bir eylem olmaz. hal böyle olunca da evrilme ve gelişme durur ki realiteye ters bir durumdur.

esasen insanlar,

dünya görüşleri ve yaşam alışkanlıklarını; araştırmak, yaptıkları bu araştırmalar sonucu geçmişe dair bilgiler edinmek, edinilen bilgileri havsalada dizgileyerek öğrenmek ve öğrendiklerini akıllarının yettiği ölçüde analiz etmekle kazanabilirler. nihayetinde dünya görüşü; her insan için öznel, yani kişiye özeldir.

sonuç itibarı ile,

eğitim değil, hatta kesinlikle değil! bilgi ve geçmiş tecrübeleri arayıp bulmak, bunları akla, mantığa ve günün koşullarına uygun olarak analiz edip kendince en doğru yolu bulmak, dünya görüşü ve yaşam alışkanlıklarının belirlenmesi ve değiştirilmesinde temel kurgu olarak kabul edilmelidir. "fikri ve vicdanı hür nesiller" de ancak bu şekilde yetişirler.
kürde kürt deyince sinirlenen kürte söylenir. olmadı bir kursa yazdırılır. kısa zamanda eğitim alması sağlanır.
http://www.businessht.com...rmek-icin-kimleri-gecelim
Doğru tespit.

Önce eğitim sonra öğretim.
her toplumsal olayın ardından '' ceza çözüm değil, eğitim şart'' cümlesini duymaktan bıktık. ulan ağasının elinde büyüyüp 15 yaşına gelince, ağasına gelin olan kız çocuklarını mı eğiteceksin, yoksa ağasını mı? hadi bunun için de bildiri yayınlasana sayın akademisyen hocam!
https://www.youtube.com/watch?v=RR9hD4Xr1s0
Eğitim şart değil.

Hayvanı eğitirsin, çünkü; hayvan da akıl insan kadar gelişmediği için bilinç değil güdü hareketlerini belirler.
Bu güdü de kendini diğer canlılardan ayıran ve bilinçli olarak yaşama biçim sınır sorumluluk değerler ahlâk olgusu tercihleri oluşmamıştır.
Hayvanı halıya sıçmasın diye eğitilir, ama insanı eğitilmez.
Bunun için kanun hukuk yaptırımı insan aklı yaratmıştır ve tuvalet kültürü oluşmuştur.

Eğitimli ve ahlâklı bir insan olabilir ama toplum olamaz. Bir arada yaşam kültüründe toplumun zeka seviyesi düşer ki, bunun örneğini stadyumlar da görürüz veya sosyal olaylarda...
Tabi ki ahlâk değerleri de soyut ve devre dışı kalması toplumsal trajediler felaketlerde kaçınılmaz ki, yaşam dürtüsü topluluk içinde insanlığın tüm akıl ahlâk eğitim sorumluluk evrimini bir anda yok eder.

Evet, bazı insanımsı yaratıklar topluluklar vardır.
Bunları da hayvan gibi eğitim sonunda topluma adapte ederim diyen insanlar olabilir ama bu topluluklar da henüz evrim tamamlamadığı için beyhude bir çaba olur.

Kısa kısa başlıklar halinde davranış bilimleri açısından olaya yaklaşınca toplumda eğitim din ahlâk hukuk öncelik olamaz.
Tek bir öncelik vardır, sarsılmaz yıkılmaz güç ve bu gücü kullanan kendini ben olarak tarif eden uygulayıcının bilinci.

Birey olarak eğitim din ahlâk hukuk olarak mükemmel insan yetiştirmenin getireceği refah huzur garanti değildir.
Okumak her iş için gerekli
https://www.youtube.com/watch?v=9tnm45hjsL8
Kaliteli eğitim şart diye değiştirilmesi gereken başlıktir.