bugün

Kaliteli eğitim şart diye değiştirilmesi gereken başlıktir.
Okumak her iş için gerekli
https://www.youtube.com/watch?v=9tnm45hjsL8
Eğitim şart değil.

Hayvanı eğitirsin, çünkü; hayvan da akıl insan kadar gelişmediği için bilinç değil güdü hareketlerini belirler.
Bu güdü de kendini diğer canlılardan ayıran ve bilinçli olarak yaşama biçim sınır sorumluluk değerler ahlâk olgusu tercihleri oluşmamıştır.
Hayvanı halıya sıçmasın diye eğitilir, ama insanı eğitilmez.
Bunun için kanun hukuk yaptırımı insan aklı yaratmıştır ve tuvalet kültürü oluşmuştur.

Eğitimli ve ahlâklı bir insan olabilir ama toplum olamaz. Bir arada yaşam kültüründe toplumun zeka seviyesi düşer ki, bunun örneğini stadyumlar da görürüz veya sosyal olaylarda...
Tabi ki ahlâk değerleri de soyut ve devre dışı kalması toplumsal trajediler felaketlerde kaçınılmaz ki, yaşam dürtüsü topluluk içinde insanlığın tüm akıl ahlâk eğitim sorumluluk evrimini bir anda yok eder.

Evet, bazı insanımsı yaratıklar topluluklar vardır.
Bunları da hayvan gibi eğitim sonunda topluma adapte ederim diyen insanlar olabilir ama bu topluluklar da henüz evrim tamamlamadığı için beyhude bir çaba olur.

Kısa kısa başlıklar halinde davranış bilimleri açısından olaya yaklaşınca toplumda eğitim din ahlâk hukuk öncelik olamaz.
Tek bir öncelik vardır, sarsılmaz yıkılmaz güç ve bu gücü kullanan kendini ben olarak tarif eden uygulayıcının bilinci.

Birey olarak eğitim din ahlâk hukuk olarak mükemmel insan yetiştirmenin getireceği refah huzur garanti değildir.
https://www.youtube.com/watch?v=RR9hD4Xr1s0
her toplumsal olayın ardından '' ceza çözüm değil, eğitim şart'' cümlesini duymaktan bıktık. ulan ağasının elinde büyüyüp 15 yaşına gelince, ağasına gelin olan kız çocuklarını mı eğiteceksin, yoksa ağasını mı? hadi bunun için de bildiri yayınlasana sayın akademisyen hocam!
Doğru tespit.

Önce eğitim sonra öğretim.
http://www.businessht.com...rmek-icin-kimleri-gecelim
kürde kürt deyince sinirlenen kürte söylenir. olmadı bir kursa yazdırılır. kısa zamanda eğitim alması sağlanır.
otomobil kullanabilmek, dolayısı ile trafiğe çıkıp araç kullanabilme ehliyetine sahip olmak için eğitim alırsınız ya da bir iş makinası kullanmak, operatör belgesine sahip olmak için. mühendis, mimar, doktor, hukukçu, kaymakam olabilmek için veya bilgisayar kullanabilmek için ya da bilgisayar yapabilmek için. binalarda kalorifer kazanı yakmak için de eğitim alırsınız. alınan bu eğitimler, çoğunlukla meslekidirler ve insanlara belli bir işi yapabilme becerisi ve erkini kazandırırlar.

eğitim, insanlara yeni bir ufuk ve dünya görüşü kazandırmaz. eğitim, bir insanın dünya görüşünü ve bu bağlamda yaşam alışkanlıklarını belirlemesi için verilemez! verilmemelidir. eğitim, bireye mesleki veya yaşamında gereksinim duyacağı nitelikler kazandırmak için verilir. insanlara, dünya görüşü ve yaşam alışkanlıkları öğretilemez. öğretilmeye çalışılırsa da bu, önceki neslin sonrakine kendi dünya görüşü ve yaşam alışkanlıklarını dikte etmesinden öteye giden bir eylem olmaz. hal böyle olunca da evrilme ve gelişme durur ki realiteye ters bir durumdur.

esasen insanlar,

dünya görüşleri ve yaşam alışkanlıklarını; araştırmak, yaptıkları bu araştırmalar sonucu geçmişe dair bilgiler edinmek, edinilen bilgileri havsalada dizgileyerek öğrenmek ve öğrendiklerini akıllarının yettiği ölçüde analiz etmekle kazanabilirler. nihayetinde dünya görüşü; her insan için öznel, yani kişiye özeldir.

sonuç itibarı ile,

eğitim değil, hatta kesinlikle değil! bilgi ve geçmiş tecrübeleri arayıp bulmak, bunları akla, mantığa ve günün koşullarına uygun olarak analiz edip kendince en doğru yolu bulmak, dünya görüşü ve yaşam alışkanlıklarının belirlenmesi ve değiştirilmesinde temel kurgu olarak kabul edilmelidir. "fikri ve vicdanı hür nesiller" de ancak bu şekilde yetişirler.
bir kemalist mottosu.
Konfüçyus der ki;

Araştırma yapıldığı zaman ancak bilgi artırılabilir,

ve bilgi artırıldığında ancak istek samimi olabilir,

istek samimi olduğunda ancak akıl ıslah edilebilir,

akıl ıslah edildiğinde ancak özel yaşam iyileştirilebilir,

özel yaşam iyileştirildiğinde ancak aile yapısı düzeltilebilir.

Aile yapısı düzeltildiğinde ancak devlet düzen içinde yönetilebilir.
pkk nasıl bitirilir sorusu karşısında verilecek cevaplardandır.
yanlış bir sartkoşmadır.

Steve Jobs (apple), Bill Gates (microsoft) ve Mark Zuckerberg (facebook) ortak noktaları ne? üniversiteyi yarıda bırakmaları.

neymiş efendim: Eğitim şart değilmiş...
olmazsa olmaz cümlelerimden bir tanesidir.
cem yılmaz'dan sonra popülerleşen toplumsal mesaj. yurdum soyguncularının polis arabalarına götürülürken polislerin arasında attıkları slogan.
cem yılmazın türkçeye armağan ettiği slogandır. meşhur olduktan sonra trafik kontrollerinde alkollü vatandaşların söylediği rivayet edilmektedir.
bir cem yılmazdır. milletimizin gerçeklerini yansıtır.
zamanında ziraat fakültesi çıkışlarını bile sınıf öğretmeni yapılıp içine edilen eğitim sistemimiz şimdi de amerikanın deneyip tamamen çöken eğitim sistemini inatla uygulayarak yavrularımıza ve gençlerimize adeta kıyım yapmaktadır.anne babaların, öğretmenlerin öncelikli olarak eğitilmesi gerektiği şüphe götürmez bir toplum haline geldik ve artık yıllarca öncelikli olarak doğuya götürülmesi gerektiğini düşündüğümüz eğitim doğu batı tüm yurdumun en temel ihtiyacı haline gelmiştir.
eğitimden çok öğretim bombardımına maruz kalmış nesillerin icraatlarını gördükçe yerli yersiz insanların dile getirdiği bir tespittir. elbette toplu yaşamak zorunda olan insanın hayatı kendisi ve başkaları için yaşanılır kılabilmesi için bir eğitime tabi tutulması şarttır. ancak bunun yıllarla ve mekanlarla sınırlandırılması büyük bir yanılğıdır.
ilk önce eğiticilerin tabi tutulması gereken önerme.
Her düşmana karşılık bir dost olduğunu da öğret ona. Zaman alacak biliyorum, fakat eğer öğretebilirsen ona, kazanılan bir doların, bulunan beş dolardan daha değerli olduğunu öğret. Kaybetmeyi öğrenmesini öğret ona ve hem de kazanmaktan neşe duymayı. Kıskançlıktan uzaklara yönelt onu, eğer yapabilirsen, sessiz kahkahaların gizemini öğret ona. Bırak erken öğrensin, zorbaların görünüşte galip olduklarını. Eğer yapabilirsen ona kitapların olağanüstülüğünü öğret. Fakat ona sessiz zamanlar da tanı. Gökyüzündeki kuşların, güneşin yüzü önündeki arıların ve yemyeşil yamaçtaki çiçeklerin ebedi gizemini düşünebileceği... Okulda hata yapmanın hile yapmaktan çok daha onurlu olduğunu öğret ona. Kendi fikirlerine inanmasını öğret, herkes ona yanlış olduğunu söylediğinde dahi. Nazik insanlara karşı nazik, sert olanlara karşı sert olmasını öğret ona. Herkes birbirine takılmış bir yöne giderken, kitleleri izlemeyecek gücü vermeye çalış oğluma. Tüm insanları dinlemesini öğret ona. Fakat tüm dinlediklerini gerçeğin eleğinden geçirmesini ve sadece iyi olanları almasını da öğret. Eğer yapabilirsen, üzüldüğünde bile nasıl gülümseyeceğini öğret ona. Gözyaşlarında hiçbir utanç olmadığını öğret. Herkesin sadece kendi iyiliği için çalıştığına inananlara dudak bükmesini öğret ona ve aşırı ilgiye dikkat etmesini... Ona kuvvetini ve beynini en yüksek fiyatı verene satmasını, fakat hiçbir zaman kalbi ve ruhuna fiyat etiketi koymamasını öğret. Uluyan insan kalabalığına kulaklarını tıkamasını öğret ona ve eğer kendisinin haklı olduğuna inanıyorsa, dimdik ayakta durup savaşmasını öğret. Bırak sabırsız olacak kadar cesarete sahip olsun. Bırak cesur olacak kadar sabrı olsun. Ona, her zaman kendisine karşı derin bir inanç taşımasını öğret. Böylece insanlığa karşı da derin bir inanç taşıyacaktır. (Abraham Lincoln' un oğlunun öğretmenine yazdığı mektup)
öyle bir hal aldı ki artık, diyenin kendine demesi daha yerinde olur dediğim cümle.
Cem yılmaz'ın, "Doritos" reklamın da türk milletinin, Beyinsel anatomisini ortaya koyduğu, gerçekler acıdır sözüne de misilleme yapan, cümledir.
egitimli egitimsizlerin farkina varamadigi, sadece bir cem yilmaz repligi olarak kullandiklari cumledir.
konuşula konuşula içi boşalan anlamsızlaşan cümledir. artık alay etmede kullandığımız neredeyse argoya girecek bir cümleye dönüşmüştür. halbuki önceden nede güzel ve anlamlı bir cümleydi. bizim ileri medeniyet seviyesini nasıl yakalayacağımızı anlatan harika cümlemizdi. şimdi reklamlarda alay konusu olmuştur. yapmayalım etmeyelim hak ettiği değeri verelim.