bugün

Az bi zaman sonra hayatına yön verecek bir sınava gireceksin, öncelikle başarılar diliyorum, dualarımız seninle. Bu stresli günler geçicek ve en nihayetinde sınav sonuçların açıklanacak, sen de haliyle tercih yapıcaksın. Sen sen ol ! zinhar, o tercih listesine bahçeşehir üniversitesi denilen allahın cezası üniversiteyi yazma, geleceğini karartma. Bahçeşehir üniversitesi tam anlamıyla, türk gençlerine kurulan bir tuzaktır. Çoğu bölümün ders programları sırf zengin gözüksün diye gereksiz derslerle doldurulmuştur. Eğitim kalitesi diğer üniversitelerle kıyaslandığında çok zayıftır. Kendini beğenmiş asistanlardan tutun da onun bunun hemşehrisi, akrabası öğretim üyeleri ve yönetici tabakası da bu zavallı üniversitenin kötü noktalarındandır. Bu okulda adam muamelesi görmek isterseniz paranız olması lazım, çok paragöz bir yönetim anlayışına sahiptir. Göz boyamak amaçlı, yurtdışında pek çok üniversiteyle içi boş anlaşmalar imzalamıştır. Ben 4. sınıftayım hazırlık dahil bu okuldaki 5. senem ne zaman kaliteli bi hocamız olduysa, o hoca dönem sonu gelmeden okuldan ayrıldı, çünkü bu okulun çürümüş yönetim anlayışı tahammül edilecek gibi değil, hayatını eğitime adamış idealist insanlar bu düzene ayak uyduramıyorlar. Hee, hiç mi iyi yanı yok bu okulun, olma mı, bahçeşehir üniversitesi, boğaz kıyısında mükemmel bir manzaraya sahiptir( ne işinize yarayacaksa ) ve tabi ki ortam, eğer amacınız okumak değil de piyasa yapmaksa, bahçeşehir üniversitesi sizin için biçilmiş kaftan.

(bkz: ticarethane).
Dün sabah farkettim, öğrenci işleri seçtiği bazı öğrencileri görevlendirerek, çevrelerinde bulunan üniversite adayı gençlere, bahçeşehir üniversitesini övme, yüceltme görevi vermiş. Etrafınıza sağınıza solunuza dikkat edin. eğer size yaklaşmakta olan bahçeşehir üniversitesi t-shirtl ü bi kan emici vampir görürseniz hemen ordan uzaklaşın ve en yakın güvenlik biriminden yardım isteyin.
kütüphaneden geleli 5 dakika oldu ve finallerime 2 buçuk ay var daha. mezuniyet için tek yolum bu. mezun olmak demek de başka sınavlara hazırlanıp, kütüphanelerde sabahlamak için başka bir fırsat sadece. sorsan daha doğru düzgün ne iddianame ne mahkeme gördüm, o kadar okuduk da ne bildiğimi bile bilmiyorum, herkes benimle aynı güvensizlik içinde, okuldaki tek muhabbet 'referans'ın var mı, ne olacağız okulcak bilmiyoruz. şimdiye kadar heh 8 bitiyor liseye hazırlan, lise bitiyor üniversiteye hazırlan, e üniversite bitiyor ne bok yicez lan.
sözüm bu da tavsiyem yok işte. kelin ilacı olsa.
--spoiler--
bak şimdi adaysın, yakında üniversite olacaksın. odaların ferah, tavanın yüksek olsun, bahçende kuşlar ötsün. üniversite adayı kardeşim.
--spoiler--
bi sik olamayacaksın emin ol. sonra okul bitince üzerine işte bulamadın mı kafa konusu olacaksın, ekşi sözlüğe kaydolup yazar olacağın günü bekleyeceksin ama o gün hiç gelmeyecek. umudunu kaybetmeyeceksin, sabrını iyi kullanacaksın ve sonunda başaracaksın.
üniversiteyi bitirene kadar sözlüğe gelme.
ey üniversite adayı kardeşim sözüm sana;
- yiyemeyeceğin yarrağın altında yatma.
(bkz: nokta)
kızlar teklif etmiyor, 31 e devam edeceksin el mecbur.
aileni ikna et gel daha zaman varken vazgeç bu sevdadan. adam gibi anlat derdini (emin ol anan önce karşı çıksada baban bu olgun davranışından ötürü takdir edecektir). bizim gibi vizesiydi finaliydi mezuniyetiydi diye 6 senenin amına koyma. git babanla konuş. az biraz birikmişin varsa bir iş kur küçükten. 6 sene sonra elinde sikindirik bir diploma, birde arkadaş arasında sadece hava atmaya yarayacak bir üniversite ismi olmasımı daha güzel, yoksa altında helalinden kazandığın bir araba, güzel bir işin ve kendi paranı kazanma hazzımı. şu ana kadar iki üniversite görmüş 18 yıldır eğitim piyasasında olan adamım. 24 yaşındayım, bu sene sonu mezun olup, yüksek mi yapsam askere mi gitsem düşüncesi bana en az 1 yıl daha sokacak, yaş olacak 25. anlıyacağın bize hayata atılma yaşı en az 28. sen o yaşa geldiğinde çoktan işini kurmuş ailene kendi başına bakabilecek güce gelmiş olacaksın. var git bu diyarlardan gardaş. sür atını güneşe doğru. girme bu karanlık yollara. geri dönerken o ''üniversiteye girin rahatsınız, kralsınız be oğğluuum'' diyen dersane hocalarınıza benden analarına selam söyle.

haa bir de unutmadan. kız mız sürüsüne bereket. en azından benim için öyle oldu bu zalımın üniversitelerinde. amma ve lakin vizeyi ve finali siktir edersen sana ekmek çıkar. yoksa adam gibi sınavları vereceğim diyorsan 31 e dahi zamanın yok yeri geldiğinde. ancak çay demleme arasında 31 e talim. çünkü, sadece o çay demleme arasında boş zamanın olacak. ki o boş zamanada 31 değil ancak 12 ya da 16 çekilir.
nasılsa yakında üniversite de zorunlu eğitim kapsamına alınacak. bunu düşün ona göre oku.
1-kalmış şurada 3 ay, iyi değerlendir. keşke daha çok zamanım olsaydı deme. o histen kurtulmak zor olabilir.
2-pişman olacağın şehri asla yazma.
3-sırf bir arkadaşın, biri, bir şehirde diye o şehri zorla yazma, listene alma hatası yapma.
4-içinden gelen şehre git, mutlu olacağına inandığın.
5-sırf üniversite güzel diye sevmediğin bölüme gitme, hayatın olacak o şey senin.
6-sırf gitmek için sakın gitme, gerekirse 1,2 yıl bekle. 4.senesinde tıpı kazananlar biliyorum.

not: aklıma gelirse daha yazarım.su an bu kadar.
ankara diş yazma. bak beni dinlemiyceksin biliyorum, ben de birilerini dinlememiştim. sen yazma yine de.
sınava girme, girsen de kazanabilecek kadar çözme, hadi çözdün kazandın diyelim; gidip kayıt yaptırma!
beklentilerini çok yüksek tutma şeklindedir. bitirmek elbette büyük bir iş ancak sonrası da var ve daha başlarken hazırlaman lazım kendini sonrası için. bazı kardeşlerimi görüyorum eğitimleri tamamlanınca her şey makine düzeninde işleyecek zannediyorlar ancak önce okul kısmını aşman gerekiyor. o yüzden kemeri sıkmak lazım kaç sene sürecekse branşına göre..
iş bulma imkanı az olan bölüme yazılıp, sonra da buralara gelip iş yok yeeea diye höykürme

binlerce mezun olmuş ama hala iş bulmayan varken öğretmen olmaya kalkma.

eniyisi imam veya polis olun.
Türk Dili ve Edebiyatı yazma pişman olursun.
üniversiteye gidicem ders çalışmadan geçicem kafasını yaşama gidicen daha çok çalışman gerekicek geçebilmen için lise gibi kurallar yok burda kurallar evrensel karakolluk olursan uzaklaştırma alırsın.