TELEViZYON-SiNEMA FiLMLERi,YARIŞMA PROGRAMLARI ÇOK GÜZELDi,ÇOK KALiTELiYDi.HELE YARIŞMA PROGRAMLARI KÜLTÜRLÜ,EFENDi,BiLGiLi iNSANLAR MÜRACAATTA BULUNUYORDU ÖYLE ŞiMDiKi GiBi SOYTARI,YAŞININ iNSANI OLMAYAN, AFEDERSiNiZ ŞEBEK GiBi TiPLER KATILMIYORDU YARIŞMAYA,REALiTY SHOWLAR BiLE GÜZELDi,ŞiMDiKi GiBi O ONU ÖLDÜRDÜ,ŞU ŞUNU DARP ETTi,iŞTE AHMET AYŞENiN NAMUSUNA GEÇTi GiBi KONULAR (HUSUSLAR) iŞLENMiYORDU.BAYRAM ZiYARETLERi,TUŞLU CEP TELEFONLARI ,ÇÜNKÜ BAYRAMLARDA iNSANLAR BiRBiRLERiNi ZiYARETE GiDERLERDi,BERABER YER iÇERLERDi ŞiMDi TELEFONLA,WHATSAPPTAN UZAKTAN BAYRAM KUTLUYORLAR,ONUN DIŞINDA BU AKILLI-ANDROiD TELEFONLARIN ÇIKMASI HiÇ GÜZEL OLMADI HERKESiN ELiNDE TELEFON BÖYLE OLUNCA NASIL SAĞLIKLI(SIHHATLi) iLETiŞiM KURACAĞIZ iKi iNSAN BERABER OTURUYORLAR ELLERiNDE TELEFON,VALLA YADIRGANMAYACAĞIMI BiLSEM TUŞLU TELEFON KULLANIRIM,BUNUN DIŞINDA MENFAATSiZ(ÇIKARSIZ) AŞKLAR VARDI,KiMSE BiRBiRiNiN PARASINA,MALINA BAKMIYORDU KiŞiLiK (KARAKTER ÖNEMLiYDi.ŞiMDi PARAN VAR MI,MALIN VAR MI,EViN VAR MI,iNSANLAR BUNUN DERDiNDE,iNSANLAR KABALAŞTI, O NAZiK,NEZAKETLi,MERHAMETLi iNSANLARA MAALESEF RASTLAYAMIYORUM,ANNE BABALAR (EBEVEYNLER) ÇOCUKLARINI GÜZEL YETiŞTiRMiYORLAR ONLARA GEREKLi GELEN TERBiYEYi VERMiYORLAR,SONRA GAZETECiLER,SANATÇILAR HEP ATATÜRKÇÜYDÜ,TAAKi RECEP TAYYiP ERDOĞAN SiYASETE ATILANA DEĞiN,SONRA HALKIMIZ SIRF ÇIKARLARI (MENFAATLERi) UĞRUNA AK PARTiYi DESTEKLEMEYE BAŞLADILAR.
Tvler siyasetcilerin taklidini yapan komedyenlerle doluydu. Sıkıysa şimdi biri yapsın.
Bugün mesai saati bitip bilgisayarımı kapattıktan sonra kardeşimle sokağa çıkıp çocukluğumdaki gibi kar topu oynadık, uzun zamandır hiçbir şeyden almadığım keyfi aldım ama sanki bir şeyler eksikti.
Sonra fark ettim ki, sokaklarda bir tane bile çocuk yok.
Eskiden kar yağdığında çocuklar sokaklara dökülür, cıvıl cıvıl çocuk sesleri gelirdi. Sırılsıklam olana kadar kartopu oynarlardı saatlerce.
Bu bile eskisi gibi değil.
Sanırım komple neşesini kaybetmiş herkes, hiçbir şey eskisi gibi değil dedim içimden, hiçbir şey.
üzücü.
En sevdiğim tüp kuyruğunda muhabbetti. Ordan çıkar yağ kuyruğuna uğrardım. Yağ kuyruğuna daha çok kızlar girerdi. Namusuz bakkal yağ ile şekeri aynı kuyruktan vermezdi. Yağ kuyruğundan çıkıp bir de şeker kuyruğuna girerdik. Ah o eski güzel günler. Bu tayyip beyde bütün kuyrukları yok etti neşemizi kaçırdı yahu. O kuyruk günlerini özledim be. Keşke o günlere dönebilsem.babam da inönü zamanında ki ekmek kuyruğunu özlüyordu. Kupon verip yarım ekmek alırdım diyordu rahmetli. Ne güzel günlermiş o günler.
eskiden iyiydi ya. yarın ne olacak heyecanı falan vardı içimde. şimdi alarmı kapatma peşindeyim yarın olmasın diye.
protestolar, eylemler...
sigaralar.... meyveler...atkı ve bereler...
Sokak köpeği yoktu. insanlar rahat rahat istediği zaman dışarı çıkabiliyordu. Sokaklar insanlarındı.
--spoiler--
Sokak köpeği yoktu
--spoiler--

hanımefendi siz eskiden hangi sokakta rahat rahat dolaşıyordunuz acaba?

eskiden de mıntıkarımızda Sık sık tekerrür ederdi köpek ısırık vak'aları. ki bu; köpeklere karşı umumi bir mücadele yapılmasını istilzam edecek bir derecede ehemmiyet kesbeylerdi.
eskiyi anlatan güzel şarkılardan: '' eskidendi, çok eskiden ben daha çok küçükken henüz cennet plajı otopark olmamışken... ''
https://www.youtube.com/watch?v=uy0ePmHdFgQ
fakirdik belki ama huzurluyduk, mutluyduk...
Muhtemelen ileride bugünler için de ne güzel günlerdi diyeceğiz. Anın kıymetini bilmeli.
Her şey değişiyor, kültürel, ahlaki, davranışsal pek çok değer değişiyor, peki biz? Biz aynı mı kalıyoruz, tabii ki hayır. Belki de özlediğimiz eski halimiz, eski halleri çevremizdekilerin…
Yıllar içerisinde dünya,insanlar her şey değişim halinde. Eski insanlara göre de her zaman kendi gençlik çocukluk dönemleri güzeldir. Her insan için böyle. Belli zaman sonra değişim insanı yoruyor. Alışkanlıklarını değiştirmek zorunda kalıyor. O yüzden alıştığı şeyler ona güzel geliyor.
internet artı covid her şeyi sikti attı sanki.
he tabi bir de akp belası. karabasan gibi çöktü gitmiyor amına koduklarm.
Bence şu an da güzel. Ne kadar eskiden olduğuna bağlı bence. 12 yaşına kadar annem hayattaydı, o güzeldi. 1-2 sene önce de yeğenlerim okula gittiği için erken kalkma zorunluluğum vardı ayrı eve geçene kadar. 5 sene önce pandemi çıkmıştı. 2019'da falan kişiliğim yeni yeni oturuyordu. 2016'da oruç tuttuğum için antalya'ya gidememiştim ama yine de güzel geçmişti. Eniştemin teyzesinde kalmıştım. 2018 yazında psikolojim berbattı hatta ablam benim şizofren olabileceğimden şüpheleniyordu. Şu an hiçbir sıkıntım yok en azından ama 2018 başları da çok güzeldi. Hayatta her zaman güzel şeyler olabiliyor. 2023'te ankara'ya gittim iyi ki.
Ne güzeldi tam olarak mesela?
Yine insanlar acı çekiyordu, fukaralık çekiyordu. Hayat mücadelesi veriyordu. Yaşam kaygıları stressleri vardı.
Harbiden, Ne güzeldi?
Çok çok eskiden güzelmiş. Teee avcı toplayıcı zamanlarında falan. Hayat basitmiş.