bugün
- akp sizi islam la aldatıp sermayeye köle yapıyor10
- arkadaşlar sizce bu ayakkabı nasıl26
- satılan koinin yükselmesi10
- v a m p i r o v18
- gecenin şarkısı17
- abd çin'in teknolojik üstünlüğünü durduramıyor11
- oksijensizsu17
- erdoğan'ın sürekli ak parti kongrelerine gitmesi8
- arkadaşlar buyrun çay hazır16
- abdullah öcalanın seks istemesi8
- ben prensesim10
- wifii uydu alıcısı alırken nelere dikkat etmeliyiz10
- kalkmıyor15
- sözlüğün en kültürlü kadın yazarı12
- istanbul dışına nasıl çıkabilirim8
- iyi bir insan olmanın modern toplumdaki anlamı9
- en son ne yediniz16
- çiğköfte yapabilen bi kızı üzmek15
- elinizde sihirli bir değnek olsa ne yapardınız15
- tekrar ilkokula başlamak ister misiniz11
- gittim de true yu pezevenklerin elinden aldım8
- 4 ocak 2025 galatasaray göztepe maçı21
- bir sözlük erkeğine yün çorap örmek12
- giyim tarzını değiştirmek10
- bir kadınla çiftleşmek10
- mezhepsiz müslüman18
- aşık olduğumuzu nasıl anlarız sorunsali26
- günün şarkısı10
- evrim dersine tepki yok zorunlu din dersine auvvvv8
- barış alper yılmaz13
- bundan 40 sene önce stres diye bir kavram yoktu10
- 6 ocak 2025 sigaraya zam gelmesi12
- true ile evlenir misiniz10
- türklerin ve arapların aynı kandan olması9
- evin duvarlarını karalayan çocuk8
- evi temiz kendi bakımlı kültürlü ve neşeli hatun8
- sözlüğe bacanı atan erkeğin namusu9
- wanda nara ile evlenir miydiniz21
- misafir gidince yapılanlar17
- merfulu ile bazlama öğreniyorum9
- sözlük yazarlarının gece yemekleri9
- nervio8
- sözlük yazarlarının akşam yemekleri24
- ferdi tayfur15
- evrimcilerin cevap veremediği sorular14
- claudia s cloud12
- menuet8
- sözlükteki müzisyen kızlar9
- erecto tezgah açtı mı sorunsalı10
- sozluk yazarlarinin hayalleri12
çanakkale biga ilçesinde her köşede olan marketler zinciridir.bu zincirin en önemli parçası dini bütün bir yer olan biga galiba diye düşündüğüm oluyor bazen.
şu sıralar borsada coşan hissesi olan şirket.
kaliteyi ve ucuzluğu bir arada satabilen ender markettir.
Öğrencilerin en uğrak yeri *
adını sanını duymadığım merdiven altı markalarının satıldığı ama ucuzluğundan tutulan yerdir.
bilmediğin bir şehirde kendini evinde hissettiren market. raflar, ürünler, bölmeler herşey aynı. sanki alt caddedeki markete ekmek almaya gitmişsin, 10 dk. sonra annenin hazırladığı mis gibi kahvaltıya konacakmışsın gibi.
sırf ''muratbey kaşar penir''i için yolunu tuttuğum market. çok lezzetli lan, hipermarketlerde bile bazen bulamayabiliyorsun.
Büyük ortadoğu projesi eş başkanı gibi tamlamalarla beraber anılan ticari kurum.
ucuzluğun bokunu çıkarmasına ramen neden ürünlerinin kutularda olup raflara yerleştirilmemiş olduğunu anlayamadığın marketler zinciridir.çok mu zor amk ucuz diye mi yapıyosunuz bu eziyeti?
oha lan , bugün "sözlükte başlığında ne yazıyor ki" diye düşündüğüm marketler zinciridir. kazandibisi güzel.
hayatınızda daha önce hiç duymadığınız, görmediğiniz markalarla karşılaşabileceğiniz marketler zinciri.
alt ve orta sınıfın ucuz zannettiği fakat sahibinin kişisel servetini 1 yılda ikiye katlıyacak kadar kazık attığı market zinciri.
(bkz: migros)
gelmiş geçmiş sattığı en efsane ürün "çilek-muz" suyuydu...
benim için en süper markettir. öğrenci dostudur.
1 tl ye antepfıstıklı bueno diye bir çikolata satıyor. mükemmeldir. aynı mal ülker ve eti de 2 tl dir
Beyoğlu iş merkezinin kısaltılmış halidir ayrıca.
tavuk almayın spekülasyonları yapılıyor, aslı asdarı var mi bilemedim ama şu şekilde
devam ediyorlar: tavuğu canlı iken sıcak suya sokup çıkarıp öyle kesiyorlarmış. belki daha hijyenik oluyordur diye düşündüm ama dinimize göre mundar olduğu için uygun olmuyor.
(bkz: mundar ne ya)
devam ediyorlar: tavuğu canlı iken sıcak suya sokup çıkarıp öyle kesiyorlarmış. belki daha hijyenik oluyordur diye düşündüm ama dinimize göre mundar olduğu için uygun olmuyor.
(bkz: mundar ne ya)
1 liraya falan satılan "funda" isimli, bir parfüm manyağı olarak bir çok parfümden daha kalıcı ve güzel kokan bir bebe kolonyasını satan market.
türkiye'nin en fazla şubeye ve ciroya sahip süpermarket zinciri olmasına rağmen, bir çok kişinin eleştirisine maruz kalan, öğrencilerin ve dar gelirlilerin bir numaralı tercihi, market zinciri.
efendim, şimdi benzeri süpermarketlerden çok daha ucuza mal satması, bir numaralı tercih nedenidir. aynı zamanda, eleştirilerin temelinde de bu gelir. neymiş, sattığı ürünler hep çakma markalarmışmış, çok dandikmişmiş, merdiven altı üretimiymişmiş, ondan öyle ucuzmuş. sanki tükettiği her gıdanın nerede ve ne şekilde üretildiğini takip ediyormuş gibi bim'deki ürünlere b.k atar bu insanlar. lakin, bimde satılan ürünlerin üretim yerini incelediğimizde, çakma gibi duran bir çok markanın, aslında çok bilinen markalar tarafından üretidiğini görürüz. örneğin;
- osmanoğlu (sütlaç, supangile, ekmek kadayıfı, kazandibi ...) - özsüt.
- dost (süt, yoğurt, peynir, ayran ...) - sek.
- juicy meyva suyu (elma, vişne, portakal, kayısı, şeftali ...) - tamek.
- twin-wow (karamelli çikolata) - şölen çikolata.
- centro (çikolatalı gofret) - ülker.
- bind (bulaşık makinası detarjanı) - calgonit.
- le cola, le porta, le fer, le mandy - della gıda sanayii (cola-turka'nın üreticisi)
bu örnekler daha da arttırılabilir. ha bir de kendi içinde efsane olmuş ürünleri vardır bim'in. uygun fiyatlı ve benzerlerine oranla çok daha kaliteli ürünler. şimdi bunlardan bazılarını kısaca tanıyalım;
- ilkler yağlı gevrek (dost ayranla birlikte mükemmel br lezzet oluşturur)
- bueno çikolata (fıstıkısı harikadır, büyük boyu 1 lira)
- patito cips (le cola ile birlikte çok güzel gider)
- derya ton balığı (ikili büyük paketi 4.5 lira, dardanel'in aynı gramajdaki ürünü 8.5 lira)
- casey kek (büyük boy 200 gramlık kakaolu keki çok lezzetli, 1 lira, ekmekten daha ucuza geliyor)e krema
- vip kahve ve krema (bim'deki ender başarısız ürünlerden, tavsiye etmem)
- blume tuvalet kağıdı (kağıt havlusu ve mendilide var. uygun fiyatlı, gazete kağıdı gibi değil, 3 katlı yumuşak doku)
- bili bili yumurta (xl boy yumurtalar)
- yurt konserve (barbunya, fasulye, yaprak sarma. 400 gramlık bir kutu 2.40 lira. iki kişi ekmeğe abanarak rahat doyar)
- bol bol ketçap mayonez (büyük boy, çok uygun fiyat, idare eder tat)
- berk poşet çay (çaykur çayından hiçbir farkı yok, özellikle demlik poşetleri çok uygun fiyatlı)
- jelly belly jelibon (benzerlerinin yarı fiyatında, aynı lezzet)
- simbat çerez (uygun fiyatlı envayi çeşit çerez. kaju ve soslu fıstık mutlaka denenmeli)
- sole margarin (yemeğin içine koymak için, uygun fiyatlı)
- hürrem çorba (knorr falan yanında halt etmiş, yarı fiyatına)
ayrıca, donmuş ürün reyonunu, dondurma reyonu, sebze meyve reyonu da bulunmaktadır.
bunların dışında her cuma, sınırlı sayıda faklı ürünler getirerek ( tekstil, elektronik, küçük ev aleti ...), bunları promosyonlu fiyattan satmaktadır. örneğin, piyasada 200 lira olan bir fotoğraf makinası, 150 liradan satılmaktadır.
son olarak belirtmek isterim ki, personeli de gayet saygılıdır (istisnalar kaideyi bozmaz). yıllardır bim'den alışveriş yaparım, hiç "hoşgeldiniz" demeyen bir kasiyerle karşılaşmadım. soduğum sorunun cevabını her zaman aldım. değiştirmek istediğim ürünleri, hiç sorun çıkmadan değiştirebildim. şunu da anlatmadan geçemeyeceğim. geçtiğimiz günlerde yaptığım bir alışverişte aldığım şeyler, 5.97 lira tuttu. 10 lira verdim. paraüstü olarak 4 lira 3 kuruş aldım. evet evet, üşenmeden, hakkım olan 3 kuruşu bana geri verdiler.
tüm bunlara rağmen, hala bim'e b.k atmaya devam eden insanlar olacaktır. onu bir siyasi partinin simgesi gibi görenler de olacaktır. hatta onu bir sosyal statü göstergesi sayanlarda olacaktır. onlar burdan şunu sormak istiyorum. 3 liralık mala 10 lira vererek sosyal olarak benden üstün mü oluyorsun? iktidar yanlısı olarak gördüğün bim'den alışveriş yapmayıp, migros, kipa ve tansaş tarzı yahudi sermayeli marketlere giderek, hangi ideolojiye hizmet ediyorsun?
neyse neyse, uzun lafın kısası; forza bim.
efendim, şimdi benzeri süpermarketlerden çok daha ucuza mal satması, bir numaralı tercih nedenidir. aynı zamanda, eleştirilerin temelinde de bu gelir. neymiş, sattığı ürünler hep çakma markalarmışmış, çok dandikmişmiş, merdiven altı üretimiymişmiş, ondan öyle ucuzmuş. sanki tükettiği her gıdanın nerede ve ne şekilde üretildiğini takip ediyormuş gibi bim'deki ürünlere b.k atar bu insanlar. lakin, bimde satılan ürünlerin üretim yerini incelediğimizde, çakma gibi duran bir çok markanın, aslında çok bilinen markalar tarafından üretidiğini görürüz. örneğin;
- osmanoğlu (sütlaç, supangile, ekmek kadayıfı, kazandibi ...) - özsüt.
- dost (süt, yoğurt, peynir, ayran ...) - sek.
- juicy meyva suyu (elma, vişne, portakal, kayısı, şeftali ...) - tamek.
- twin-wow (karamelli çikolata) - şölen çikolata.
- centro (çikolatalı gofret) - ülker.
- bind (bulaşık makinası detarjanı) - calgonit.
- le cola, le porta, le fer, le mandy - della gıda sanayii (cola-turka'nın üreticisi)
bu örnekler daha da arttırılabilir. ha bir de kendi içinde efsane olmuş ürünleri vardır bim'in. uygun fiyatlı ve benzerlerine oranla çok daha kaliteli ürünler. şimdi bunlardan bazılarını kısaca tanıyalım;
- ilkler yağlı gevrek (dost ayranla birlikte mükemmel br lezzet oluşturur)
- bueno çikolata (fıstıkısı harikadır, büyük boyu 1 lira)
- patito cips (le cola ile birlikte çok güzel gider)
- derya ton balığı (ikili büyük paketi 4.5 lira, dardanel'in aynı gramajdaki ürünü 8.5 lira)
- casey kek (büyük boy 200 gramlık kakaolu keki çok lezzetli, 1 lira, ekmekten daha ucuza geliyor)e krema
- vip kahve ve krema (bim'deki ender başarısız ürünlerden, tavsiye etmem)
- blume tuvalet kağıdı (kağıt havlusu ve mendilide var. uygun fiyatlı, gazete kağıdı gibi değil, 3 katlı yumuşak doku)
- bili bili yumurta (xl boy yumurtalar)
- yurt konserve (barbunya, fasulye, yaprak sarma. 400 gramlık bir kutu 2.40 lira. iki kişi ekmeğe abanarak rahat doyar)
- bol bol ketçap mayonez (büyük boy, çok uygun fiyat, idare eder tat)
- berk poşet çay (çaykur çayından hiçbir farkı yok, özellikle demlik poşetleri çok uygun fiyatlı)
- jelly belly jelibon (benzerlerinin yarı fiyatında, aynı lezzet)
- simbat çerez (uygun fiyatlı envayi çeşit çerez. kaju ve soslu fıstık mutlaka denenmeli)
- sole margarin (yemeğin içine koymak için, uygun fiyatlı)
- hürrem çorba (knorr falan yanında halt etmiş, yarı fiyatına)
ayrıca, donmuş ürün reyonunu, dondurma reyonu, sebze meyve reyonu da bulunmaktadır.
bunların dışında her cuma, sınırlı sayıda faklı ürünler getirerek ( tekstil, elektronik, küçük ev aleti ...), bunları promosyonlu fiyattan satmaktadır. örneğin, piyasada 200 lira olan bir fotoğraf makinası, 150 liradan satılmaktadır.
son olarak belirtmek isterim ki, personeli de gayet saygılıdır (istisnalar kaideyi bozmaz). yıllardır bim'den alışveriş yaparım, hiç "hoşgeldiniz" demeyen bir kasiyerle karşılaşmadım. soduğum sorunun cevabını her zaman aldım. değiştirmek istediğim ürünleri, hiç sorun çıkmadan değiştirebildim. şunu da anlatmadan geçemeyeceğim. geçtiğimiz günlerde yaptığım bir alışverişte aldığım şeyler, 5.97 lira tuttu. 10 lira verdim. paraüstü olarak 4 lira 3 kuruş aldım. evet evet, üşenmeden, hakkım olan 3 kuruşu bana geri verdiler.
tüm bunlara rağmen, hala bim'e b.k atmaya devam eden insanlar olacaktır. onu bir siyasi partinin simgesi gibi görenler de olacaktır. hatta onu bir sosyal statü göstergesi sayanlarda olacaktır. onlar burdan şunu sormak istiyorum. 3 liralık mala 10 lira vererek sosyal olarak benden üstün mü oluyorsun? iktidar yanlısı olarak gördüğün bim'den alışveriş yapmayıp, migros, kipa ve tansaş tarzı yahudi sermayeli marketlere giderek, hangi ideolojiye hizmet ediyorsun?
neyse neyse, uzun lafın kısası; forza bim.
BiM'in kalbimdeki yeri hep farklı olmuştur . En azından BiM'e girerken yabancı marketlerden aldığınız poşetler gözaltında tutulmuyor. Elinizde her ne varsa, BiM'e onlarla girebiliyorsunuz. Bu sanırım bana daha samimi geliyor. Tabi bu işin riski de var, o yüzden aksi prosedürü uygulayıp yabancı poşetlerinizi gözaltına alanları tenzih ederim.
an itibariyle bünyesinde bulunan 4 tane mp3 ten birini zorla aldığım market.Reyonlarda ararken görevli kasanın orada diyince herkez oraya koştu.Siyah renkli olanı almayı planlarken griye kaldık.
tanım:kaliteli olduklarını iddia ettikleri ürünlerini ucuz fiyata * satan market.
ayrıca (bkz: toptan fiyatına perakende satış)
edit:bkz düzeltildi.
tanım:kaliteli olduklarını iddia ettikleri ürünlerini ucuz fiyata * satan market.
ayrıca (bkz: toptan fiyatına perakende satış)
edit:bkz düzeltildi.
personelinden sürekli azar işitilen market. daha dün birşey almadan çıkan kadının arkasından gerizekalı dingonun ahırımı burası diyen istanbul kültür mağazasındaki erol güven adlı kasiyeri buradan rencide etmek istiyorum.
güncel Önemli Başlıklar