bugün

anlamasak,bilmesek bile beyanın iyisin de biz biliriz.
genelde bir troll olur bu kişiler. tabi trollden trolle kalite farkı da vardır. bazıları fanatiklikleri yüzünden kusar şekilde girdiler yazabilirler. sadece sözlükte değil, ülkede bu şekilde fazla ciddiye alınmaması gereken bir çok kişi vardır.
(bkz: malumat furuş)
bilgi olmadan fikir beyan edilmesinin nesi kötü acaba?
örneğin; güneşin neden doğdunu bilmiyorum ama güneş doğdu dedim ve fikrimi beyan ettim
veya telefonu bırakınca düşecek dedim ama neden düştüğünü bilmiyorum.
nedir burdaki sıkıntı?
Tek cümleden oluşan boş bir yazı yazan yazardır.
"güneş doğdu" demeniz yaşadığınız yıllar boyunca güneşin sabahları doğduğu bilgisine dayanır. yani bilirsiniz. güneşin neden ve nasıl doğduğunu bilmiyor olmanız sahip olduğunuz "güneş doğuyor" bilginizi yanlışlamaz.

"telefon düşecek" demeniz yıllardır yer çekimini tecrübe etmenizden dolayısıyla "yerçekiminin var olduğu" bilginizden ileri gelir. yer çekiminün tüm mekaniklerini, arkasındaki fiziği bilmemeniz genel olarak sistemin nasıl işlediğini bilmediğiniz anlamına gelmez.

bilmeden fikir sahibi olmayın demek genelde daha kompleks ve uzmanlık gerektirebilecek konular için şüpheci olmak gerektiğini söylemek amacındadır.
beyni yok fikri olan yazar tipidir.
"Söz gümüş ise sükut altındır" sözünü bilmeyen; sohbet ortamında başkasının ifade ettiği düşünceleri yarım yamalak kapan yahut okuduğu bir yazıdan etkilenerek yazıyı kendi düşünceleriymiş gibi ifade eden çerçeve gözlüğü, renkli fuları olmadığı halde entelektüel olduğunu iddia eden canlı türüdür.
ulu sözlüğün kanayan yarası. sadece ve sadece ağzı olduğu için konu hakkında bilgisi olmasa bile atıp tutar ve sözde ayar verir.
yazık.
boş otobüste ayakta giden adam gibidir. amaçsızdır.