bugün

- aga ne istiyorsun şimdi sen bu monitöre?
- 128 ver yuvarlak olsun.
- !!??!
bu bölümü seçmeden önce lütfen aktif bir şekilde sektörde çalışan bir kaç insanla sohbet edin. lütfen lan. lütfen bak.
Yok böyle yapmazsanız %90 ihtimalle boş okuyacaksınız.
Üniversite boyunca da öyle okula gidip gelmeyin bir zahmet.

Bunları mutlaka bilin.

(bkz: github)
(bkz: stackoverflow)
(bkz: Hacker News)
(bkz: open source)
ve daha nicesi.

okulda öğrendiğin bilgilerin sadece %5 ini iş hayatında kullanıyorsun. Bunu bil, öyle oku mesela. Mimarlık, inşaat mühendisliği bölümleri için anlatılan; mühendis ol, at imzayı al paranı muhabbeti yok. Her gün yeni teknolojiler kullanmaya başlıyorsun. Daha geçen sene kafa patlatıp öğrendiğin kütüphanenin ne zaman popülaritesini yitirdiğini anlayamıyorsun bile. Çünkü bu zaman zarfında sen başka kütüphaneleri kullanmaya başlamış yada oturup yazmış oluyorsun.

zamanla sevdiklerinizle aranız açılıyor mesela. Çünkü bir süre sonra siz onların bilgisayarına format atamıyorsunuz. Vaktiniz yok çünkü. Yada telefonuna bulaşan bir virüsü temizlemediğiniz için size trip atıyorlar.

Her gün bir önceki günün oturma rekorunu kırıyorsunuz.

günlerini verip bir yazılım, uygulama, program yapıyorsunuz ama elinizde alıp bunu ben yaptım diyemiyorsunuz. (donanım için çalışanları ayrı tutuyorum burada. )

sevgilinize, karınıza, ailenize çok fazla zaman ayıramıyorsunuz. nerede o kadar ayıracak zaman ? bir gün 24 saat...

kahve tüketiminiz artıyor.

dikkat etmezseniz kilo alıyorsunuz.

teknik ingilizce bilginiz olmazsa olmaz.

memur zihniyetiniz varsa boşuna yapmayın bu mesleği.

kendinizi sürekli geliştirmezseniz üzerinize toprak atarlar.
görsel

Yazdığı kod çalışınca orgazm olan insan çeşididir.

Ülkemizde değeri pek bilinmemektedir.
Kafasını sevin, bağrınıza basın. işinin başından kalksın ve birazcık insan sevgisi görsün.
arkadaşları tarafından formatlama, oyun yükleme, level atlama, msn hackleme gibi görevlere maruz kalan insan modeli.
(bkz: ben)
Hayatı bilgisayar olmayan, okulu da neredeyse bilgisayar kullanmdan bitirmiş, yerim bilgisayarını da mühendisliğini de diyen formları da görülmektedir.
Yerim analitik düşünceyi, ben diyalektik düşünürüm. Zaten nefret ederim analitik geometriden de derler bunlar utanmadan. Şerefsiz.
(bkz: ben)
okulda öğretilen bilgilerin hiç bir zaman yeterli olmayacağını bilen ancak ne olursa olsun bir iş ve aş uğruna çalışmalarına devam eden insan profili.çoğunluğu en az bir defa farklı bir programlama dili öğrenebilmek için kurslara para akıtan kişilerdir, bu onların haklarıdır da çünkü okulda öğrendikleri calculus, diferansiyel gibi dersler hayatlarında bir daha karşılarına çıkmayacaktır, iş bulurken de maalesef bunların dışında programlama bilgisi ve becerisi aranmaktadır.her şeye rağmen bilgileri ve becerileri çoğunlukla takdire şayandır.
her türlü hack olayının bu kişilere sorulması da enteresandır, ayrıca öğrencilerinin doğru düzgün sosyal hayatları olmaz, sinemaya gidemezler, recep ivedik izleyip "hohohovvv" diye gülemezler.okuyarak bu konuda kendi kendilerini geliştirmeye çalışırlar, kendi aralarında çeşitli bilgisayar oyunları oynayıp bu yönlerini geliştirmeye çalışırlar;
-abi 16ya 16 battlefield atacaz, ne dersin?
+hocam yarın database (veritabanı) dersinin ilk quizi var kusra bakma
-peh be abi bu kadar çalışıp da ne yapacan?
+!!!mühendis olacam!!!
not:bazen tartışmaya da yol açabilir.
ek: 1,5 yıla kadar bu ünvana erişmeyi umduğum bölüm...
askerde daşşak konusu olmaktır.

komutan: aranızda bilgisayar mühendisi var mı?
bil. müh.: benim komutanım.
komutan: slaytları çevir.

ayrıca: (#14361230)
Kendinizi gelistirmezseniz bilgi islemde 1000 lira maaşla taşak kokusu cekersiniz. Öyle mühendisler tanıdım ki adamda ne dil var(prog. Dili) ne teknik yeterlilik var ne web tasarım var. Fotokopi ezberleye ezberleye mezun olmuş adam. Bu dallama gibi olursanız nah size iş. Muhendislikler okuldaki eğitimle bitmiyor maalesef.
temeden almayan bölüm.

ister miydim, eed isterdim.
Bilgisayar mühendisliği, bilgi ve işlemin, hem donanım hem yazılım geliştirmede kullanılmasıdır. Bilgisayar Mühendisliği doğal olarak bilgisayar üzerine bir çok konu ile ilgilenir. Programlama dillerinden, ve donanımlara kadar bir çok konuyu inceler. Bilgisayar bilimi ve Elektronik mühendisliği'nin kesişme noktasıdır. Ayrıca hesaplamak ile ilgili bir çok konuyu kapsar, örneğin algoritmaların ve resmi sözdizimlerin soyut analizi gibi.

Bilgisayar mühendisleri, programların neyi yapabileceği neyi yapamayacağı programların belirli bir görev üzerinde nasıl etkili bir performans gösterebilecekleri, programların saklanmış bir veriyi nasıl yazıp okuyabilecekleri, programların nasıl daha akıllı çalışabilecekleri ve insan ve programların birbirleriyle nasıl bir iletişim içerisinde olacakları konuları üzerinde çalışırlar. Ayrıca Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi oluşumu da öğrenciler arasındaki birliğin göstergesidir.
dünyada en fazla para kazanan meslek grubudur,keza buna ülkemiz koşullarında yan gelip yatan bilgisayar mühendisleri dahil olmamakla beraber dünya üzerindeki en popüler meslek grubuna sahip kişiler bilgisayar mühendisleridir.
diğer petrol,çelik,inşaat,gayrımenkul zenginleri gibi düşük bir prestijin aksine başta amerika birleşik devletleri olmak üzere dünya genelinde büyük bir saygınlığı olan yegane meslektir.şuan kullandığımız ve gözünüzle yazılanları takip ettiğiniz* platformda dahil olmak üzere bir çok şeyin yaratıcısı olan bilgisayar mühendislerine şükranlarınızı sunmalısınız.
genelde internet cafe işletirler. evet.
hayatı bilgisayar olan fakat eğlencesinden giyimine herşeyini bilgisayar başında olmadan rahatlıkla halledebilen zeki analitik düşünebilen,iyi bir kişiliğe sahip olduğunda vatana millete hayırlı bir insan olabilen azcık deli insanların mesleği.
(bkz: ben)
(bkz: de git la) veyahut (bkz: hassiktir lan)
pek çok kesim tarafından bilgisayar tamircisi sanılan meslek grubudur... * *
Ciddi ciddi bu bölümle inşaatı bir tutan ve de çok tercih edildiği için değerinin düşeceğini sanan var.

Kardeşim, emin ol şu an okumakta olan tüm öğrenciler 3 katına da çıksa piyasada bunu istihdam edecek kadar açık var. Üstelik okuyan kişi sayısından daha hızlı bir şekilde büyüyor yazılım, ve yazılım getirileriyle beraber siber güvenlik.

Sen içini rahat tut şu an tüm dünya bilgisayar kullanmayı aniden bırakırsa falan ancak değersizleşir bu bölüm.

Kısacası

{
System.out.println("hayallerde yasiyor bazi ...");
}