bugün

Bugün öğleden önce. Akşama da inşallah yanlarına giderim.
15 dakika önce falan. Oğlum yeter bırak şu ilmihali, gözlerin yoruldu dedi. Engelledim.
2 saat once.
Ölümünden 40 saat önce.
20 dakika önce falan. Tost yapar misin dedi yaptim tesekkur etmedi puuu ben oyle mi ogrettim.
Rahat bir 3 senesi var, konuştuğumuzda da kavga etmiştik zaten.

Adamla resmen düzenli olarak 3 senede bir araşıp kavga ediyoruz, şaka gibi.
temmuz 2019 ölmeden bir gün önce.
32 sene olmuş.
10 dakika oldu.Ama telefonda konuştuk.
25 yıl olmuş ... Muhtemelen konuşma da sayılmazdı.
Tek başıma kaldım hayatta ama hiç yenilmedim. Ya başardım ya da öğrendim ama hiç yenilmedim.
Biraz once herzaman ki gibi neydiyon kizim dedi ah benim canim babam *
Kendisinin konuşacak takati yoktu. Her tarafında makinalar ve damarından saplı iğneler vardı. Nasılsın dedi sessizce iyim baba sen nasılsın dedim gördüğün gibi dedi. Yanında durdum sadece o nefes alış verişini duyuyordum. Yol yorgunluğu ile uyuyup gitmişim. Uyandığımda otobüs saati gelmişti. ikinci hafta o halini görmemek için gitmedim. Cumartesi akşam haberi geldi. Arayan amcamcı. "başımız sağolsun" dedi. O 5 saatlik otobüs yolculuğu 5 gün gibi geldi. Yol boyunca yutkuna yutkuna ağladım. Memlekete geldiğimde ölümün soğukluğu ile karşılaştım. Hastane gasilhanesinde ceset nasıl yıkanıyor öğrendim. En kötüsü ise 29 yaşında büyüdüm. Bazen şükür diyorum bazıları 5 yaşında büyüyor ben ise en azından 29 sene çocuk kaldım. Bazen şaşırıyorum 50 yaşında babası sağ olup babasına saygı duymayan insanlara ama onları anlıyorum onlar hala çocuk!
16 sene önce
-bende gelcem düğüne
+sen napcan olum biz iki saate gidip gelcez, hadi dikkat et
Dedi ve gitti
11 yıl olmuş öleli.
11 yıl oldu.

Ona bir şey danışmak için aradığım da telefon meşgul çalıyordu.

Sonra hatırladım ki telefon numarasını ben kullanıyordum.

Büyüse de insan, baba önemli.
Hiç konuşmadım. Ama bu beni rahatsız etmiyor artık. Hevesim geçti. Eskiden bir heves bir özlem vardı. Tükettik. Ondan kalan tüm hevesler bir başka şeye yöneldi, orada yeşeriyor günden güne.
26 yıl önce. 94 yılında vefat etti.