bugün

önce araç alıpp arkadaşlarına hava atıp yok full aldım jantlar şöyle farlar böyle deyip iş yakıt almaya geldiği zaman çok pahalı yaygarası yapan tiplere söylenen sözlerdir. benimde aracım var depom her daim fuldür zamdan falan dert yanmam çünkü zevkin zam mı mam mı olmaz. evet..
(bkz: haa tamam o zaman)
full aldım jantlar şöyle farlar böyle dedikten sonra idrak ettiğim gerçek.

Fakat hepsinden öte bu araca ve onun sağladığı konfora ihtiyacım var. Vur tut kredi vs derken aldık zamanında, sıfır değil ama beni Allah izin verirse bir süre idare etmesi umuduyla aldım. Çünkü bir kadın olarak bu arabaya ihtiyacım var. Kaldı ki köpek gibi çalışıyorum neden almayacağım neden kullanmayacağım!
Almanların böyle Bi derdi yok mal ümmet sorunsalı.
paran yoksa at alma demek gibidir. atı alırsan bunun samanı yemi suyu var onlarada para gidiyor değil mi.
akaryakıt fiyatlarına serzenişte bulunan tiplere söylenen 12 vuruş söylemidir. evet..
araç aldım diye ortama hava atıp aracına mazot veya benzin alamayıp toplum içinde gülüşmelere neden olan ibişlere yönelik yapılan insani tavsiyedir. evet..
Akaryakıt fiyatlarının sadece arabası olanları etkilediğini düşünen bedevi köyüne dön.
akaryakıt son 3 ayda %50 zamlandı. adam nerden bilsin böyle olacağını.
Boş beleş bir beyan.
ekmek alamıyorsan yemek yeme...
akaryakıt zammına isyan eden ibişlere yapılan öneridir. petrol tüm düyada artrıyor bizim muhalifler hala yaygara peşinde. gerçekten çok yazık..
ben sattım rahatladım. vergi arıza ceza kaza hiçbiri yok artık.
Ekmek alamıyorlarsa zıkkım yesinler de der bu zihniyet. Zira bir paket makarna olmuş 10₺.
araba konusunda beni tedirgin eden şey.
sırf bu yüzden babam araba almama karşı, bir kapıda iki araç gereksiz diye.

lan benim araba arada 10-15 gün yakıtsız, 10-15 gün bozuk yatar kesin sene içinde. *
arabalar sadece hususi olarak kullanılıyor zanneden kıt akıllıların tavsiyesidir. sanki sadece hafif binek araçlar akaryakıtla çalışıyor ticari araçlar su ile çalışıyor amk. otobüse sabahtan koyuyorlar damacana ile suyu akşama kadar gidiyor öyle..
her hangi bir zamma dünyada itiraz etmeyen maldır!

tüm dünyada bu böyledir.
Evlenemiyorsan 31 de çekme! demek gibidir.
iyi de iki sene öncesine kadar alınabiliyordu. bu gidişle kira veremiyorsan sokakta yat mı diyeceksin.

görsel

yaklaşık bin litre benzin alıyorsun 1 aylık asgari ücret ile. sen 275 litre. o da benzin. mazotta 203 litre.
Elektrikli arabanin varligindan bir haber varos soylemidir. Bunca sene bosuna sikilmisim.
Resmen vicik vicik cehalet akan söz öbegi.
araç fiyatları için petrolü bahane etmek...
eğitim veya cehalet ya da akılsızlık ötesi bir durum olmalı ki; bu duruma (araç fiyatları için petrolü neden göstermek, petrol fiyatları arttı demek) en hafif tabirle embesilite nedeniyle edilen söz olmalı.
son 10 yıllık petrol fiyatlarına bakarsak petrol fiyatlarının ortalaması 71.82 dolar olduğunu görürüz.
01.06.2014 tarihinde 112,07 dolar, 01.01.2013 tarihinde 114,54 dolar, 01.05.2022 tarihinde 115.60 dolar olan petrol şu an 96 dolar.

10 yıl önce sıfır fiyatı 25.000-30.000 lira civarında olan renault 1.2 clio sembol aracı şu an piyasa da ikinci el otomobil almak isterseniz 200.000 bin lira.
bu durumu petrol ile açıklamayı bırakın, ekonomi işletme iktisatla bile açıklayamazsınız ki; bu durum insanın (normal zeka seviyesinde) aklına doğasına ters bir durum.

grafik istatistik olarak verileri okuyup-yazarak, analiz ederek yazıyı uzatmadan her zeka seviyesinde insanın anlayacağı bir örnekle sonlandıralım.

petrol derdi olmayan elektrikli araçlar için ne düşünüyorsunuz?
citroen ami. benzin mazot ile çalışmıyor, depo doldurma derdin yok.
https://www.citroen.com.tr/ami
45 km sürat ve 75 km kullanım mesafesi olan, otomobil olarak satılan ama otomobil olmayan, otoban çevre yolu, boğaz köprüsü, tüp geçit vb yerlerde geçişi kullanımı yasak olan, trafik yasasında-uygulamalarında scooter şartnameleri ulaşımda geçerli olan ve otomobil diye kakalanan şehir içi kullanıma uygun elektrikli 4 teker scooter araç.
evet...
elektrikli 4 teker scooter araç, satış fiyatı sıfır olarak 224.000 lira ve sosyal medya araçlarında fiyatına bakıp "bu citroen ami değil, anasının ami" esprilerine-eleştrilerine neden olan araç.
petrol pahalı petrol fiyatı arttı bunun için araba fiyatları arttı diyen embesiller bu vb elektrikli araçlar için ne düşünüyor?
avrupa da 6000 euro fiyatla satılan citroen ami (çevre politikaları gereği 900 euru teşvik-geri ödemeyle 5100 euro fiyata düşen) aylık 20 euro kiralama opsiyonları olan bu araca 2500 euro ödeyerek ve 48 ay kiralama sözleşmesi yaparak 900 euro da geri ödeme alarak sahip olurken sen neden 224.000 lira ödeyerek alıyorsun?

avrupa da ne iş olsa yaparım abi modunda olup kalifiye eleman olmasa bile fabrika da işçi, inşaat da amale, lokanta da garson aşçı, iş merkezleri avm de temizlik görevlisi, şirketler de güvenlik personeli olan biri 3-4 ay içinde sıfır olarak alacağı ya da 1-2 ay içinde sıfır olarak alıp kiralama seçeneği ile sahip olacağı elektrikli arabaya sen kaç ay da sahip olabilirsin?
zamlara isyan eden ibişlere yapılan öneri insani teblğdir. evet..
21. Asır'da at arabasıyla mı gezelim amk?

iyi misiniz siz?
Ya da en iyisi oyuncak tomofil al, onya. Düt düttt! Akaryakıt aracın içinden, araç şiförün içinden, şiför halkın içinden geçti. Halk da inşaallah Re.. Öhö öhö. -Biraz hasta olmuşum da- Nerede kalmıştık: Halk da reklamlardaki ürünlerin içinden geçecek :-).