bugün

kendilerine (büyük) diyen takımlardır.
yazık lan daha 18 şampiyonluğunuz yok, ama doğru uefa kupanız var değil mi, ha diğerinin de yediği 8 gol var...
onursuz şampiyon olmaktansa onurlu küme düşmek gibi felsefeleri olan takımlardır. anadolu takımlarıdır.
şikeciler şampiyon yapıldı artık türkiye futbolu rahatlar biraz.
18 şampiyonluğu olup edirneden öteye geçemiyenlerin ve hatta 29 senedir türkiye kupası göremeyenlerin diline düşmüş an itibari ile..
şike-mike sike sike şampiyon olan şanlı takımın şanlı taraftarının gocunmayacağı şeydir.
neden?
çünkü 18 şampiyonluğumuz var amk!
ona buna onursuz deyip en ala onursuzluğu yapan takımlardır. (bkz: trabizon)
gs nin 14 tane türkiye kupası varken,fenerbahçenin 4 tane olması da büyük türk takımı olduğunu kanıtlıyor olmalı.
daha düne kadar 18 şampiyonluğu olmayan bir takımdan daha ilerdeydiler.
hala ondan daha ilerdeler. şeref konusunda.
mantıklı fenerbahçe taraftarının bok atmayacağı takımlardır. aklı başında hiçbir fenerbahçe taraftarı 'sizin 18 şampiyonluğunuz yok ki lan hahah, ama bizim var hahah' diye ergen sözleri söylemez.
18 şampiyonluğu olmayan takımların;

-29 yıllık kupa özlemleri yoktur,
-takımı kaybettiği zaman gidip kendi takım oyuncularını hırpalamak yoktur.
-2-2 gibi durumlara düşüp daşak geçilme konusu yoktur,
-rakip takım kalecisini satın alarak maç kazanma durumu yoktur.

takım dediğin hakkıyla kazanır, hakkıyla küme düşer. takım, şampiyonluk için tutulmaz. takımın kaybettiği zaman oyuncularına, yönetime ana avrat küfredilmez. ve bir takımda paranın lafı bile olmaz. yeri gelir küme düşer, yeri gelir şampiyon olur her zaman arkasında durulur. ha ama parayla gelen bir şampiyonluğa da nalet olsun. şu ülkede hakkıyla oynayarak şampiyon olamayanlar var, bir de parasıyla şampiyon olanlar var. artık lig bitti. bu konuda daha fazla uzatılmamalı artık. kimin gerçek şampiyon olduğunu türkiye biliyor, bırakın biz cumhuriyetiz diye avunanlar sevinsin.
büyük olma ölçütünü on sekiz şampiyonluk sanan garibanın, şampiyonluk sevinci ile beyin a*cıklaması geçirmesi durumunda neler söyleyebileceğini gözler önüne seren, büyüklüklerinden bir şey kaybetmeyen takımlardır.

(bkz: go go go)
şanlı mı?

29 yıldır türkiye kupası?

ş.l'de gruplarda 0 (yazıyla;sıfır) puan ve bu sezon başı tüm ön elemelerde elenen.(elendikleri takımda takım olsa, young boys ile paok)

sonra da biz şampiyonuz. iyi oldunuz aferin. içiniz gerçekten rahat mı? ben fenerbahçe şampiyon oldu diye en ufak bir hazımsızlık duymuyorum. benim sıkıntım alenen şike yapılması süper ligde. ve bu lig şampiyonluğuna sevinebiliyorsunuz.

önceden not: liverpool'a yenildiğimizde o liverpool bir önceki yıl şampiyonlar ligini kazandı, bir sonraki yıl tekrar final oynadı.

tabi ya unuttum, barcelona'da isviçre ligi şampiyonuydu.
sat 21.45'e kadar bütün türk takımlarıydı.
Yahu ben Beşiktaş'lıyım ama bu kadar da bok atmak doğru değil.
Adamlar bizi inönü'de yendiler mi, yendiler.
Galatasaray'ı da deplasmanda yendiler mi, yendiler.
Öyle ya da böyle 17'de 16 yaptılar mı, yaptılar.
O zaman bu anlamsız laf sokmalarına son verip bir takdir etmeyi öğrenmek lazım.
Fener mi dedi Beşiktaş'a gidin istanbul Büyükşehir Belediyesi'ne, Sivas'a, Ankaragücü'ne yenilin diye?
Aykut Kocaman mı Galatasaray'a Hagi'yi getiren sonra da gönderen?
Aziz Yıldırım mı Trabzonspor'a kendi sahasındaki puanları kaybettirdi?
Yiğidi öldür hakkını yeme demiş atalarımız.
Adamlar 17 maçta 16 galibiyet almışlar.
Tartışılan kararlar olmadı mı, oldu...
Ama hangi takımın aleyhine olmaz ki...
Bu sene izlediğim maçlarda Fener'in şampiyonluğunda pay sahibi olduğuna inandığım inönü'deki maçımızda 3. golü atamayan Almeida ve Lugano'nun oyununa gelerek kırmızı kart gören Ferrari'yi hatırlatmak isterim.
Ayrıca Buca maçını nasıl döndürdüklerini de bizzat seyrettim...
Onun için Yiğidi öldürüp hakkını yemeyelim...
Yok 29 senedir kupayı alamamışlar, yok geçen sene şöyle olmuş da, Avrupa'da başarılı olamamışlar da...
Duyan da diğer takımların her sene yarı final oynadığını sanır.
Sonuçta bu mızıklamalar Fener'den şampiyonluğu alacak mı, almayacak! Daha ne o zaman...
Fener'e bir rakip olarak saygı duymakla birlikte şampiyonlar ligi'nde başarılar dilerim.
Fenerbahçe taraftarının da biraz şampiyon olmuş taraftar gibi, kabalaşmadan davranmasını beklerim.

Not: Aykut Kocaman ne yaptı ne etti bilinmez ama acaip bir iş yaptı. Ama eminim o da şu an aynı şeyi düşünüyordur: Bu takım Alex'siz olmaz... Bunu ligin başında denedi. Olmadığını gördü. Peki ama kendi istediği halde bir gün Alex olmazsa... Fener'in önündeki en büyük engel belki de Alex'in alternatifsizliği.
elalemin şeyi ile gerdeğe girmeye niyetlenen ezik takımlardır.
gerzek bir taraftarın gerzekçe dalga geçme çabasından ibarettir.

evet galatasaraylıyım ve fb'yi bu hakettiği başarı için tebrik ediyorum. ancak böyle salakça sağa sola sataşmalar da neyin nesi? kısa bir örnekle;

leeds united maçını hatırlamayan yoktur. hani şu iki taraftarları ölmüştü. işte o maçtan önce iki taraftar karakteristik özelliği takıldı gözüme; 1.si maçtan bir gün önce tanışıp rakip takım formalarıyla istiklal'de 3-4 bira içip muhabbet ettiğimiz taraftarların karakteristikleri, 2.si ise maç sonrası otobüse binip cama doğru götünü açan taraftarınki... şimdi;

sevdiğin takımın sahadaki başarısına sevinmek ve arkadaş muhabbetleri arasında ufaktan alaylar etmek en doğal haktır. ancak işi sanki iki düşman ülkenin askerleriymişiz gibi bir hale getirmek ayıptır. kimseye buluşmadan zafer turları atıp sevinen fenerbahçeli taraftarları tekrar gönülden kutluyorum, ancak bu tip çocukça laf sokma çabasında olanlara lafım şu; o cama götünü dayayan leeds'li taraftardan farkınız yok.

saygılar.
http://galeri.uludagsozluk.com/90/stsl-2010-2011-sezonu-%C5%9Fampiyonu-fenerbah%C3%A7e_141588.gif
işlerine gelince fb büyüklüğü şampiyonluk büyüklüğü değildir diyenlerin gerçek yüzlerini ortaya koyan hezeyan.
otur şampiyonluğunu kutla efendice. bulaşma millete...